pete rosii pe colul uterin,ce poate fii?

•  
    • 21 mesaje
    16 Ian 2009, 00:05
    1 1
    buna fetelor,va rog sa ma informati si pe mine,am fost la dr si mi sa facut colposcopie unde mi s-a depistat aceste pete rosii pe colul uterin,in urma carei dr mi-a spus ca ma va cauteriza.va rog sa ma ajutati,k nu stiu ce sa fac,iar saptamana viitoare sunt programata ptr cauterizare.nu exista alt tratament numa in acest mod,sincer mi teama.va multumesc astep un raspuns cat mai urgent.va multumesc
  •  
    • 64 mesaje
    16 Ian 2009, 00:50
    0 0
    un sfat iti pot da : daca nu ai facut poate ar trebui sa faci testul Papanicolau. In cazul unui rezultat nefavorabil doctorii nu prea recomanda cauterizarea......( doar al meu)
  •  
    • 354 mesaje
    16 Ian 2009, 09:49
    0 0
    pussy, cauterizarea nu doare ! este o metoda mai sigura decat oricare alta pentru indepartarea leziunilor.
    Presupun ca inainte de colposcopie, medicul a recomandat si un ex. Babes-Papanicolau si unul citobacteriologic(util in depistarea cauzelor inf. cervico-vaginale)
  •  
    • 38 mesaje
    16 Ian 2009, 14:03
    1 0
    Buna Pussy,

Faptul ca te vei cauteriza nu este o problema.
    Problema este cine te cauterizeaza, pentru ca eu am fost la dr. Indiana Pelin / are colaborare si la Giulesti (la cabinet particular) si m-am cauterizat in 2005.
    Acum incerc sa raman insarcinata si medicul meu imi spune ca s-ar putea sa am o endometrioza cauzata tocmai de aceasta cauterizare.
    Si acum imi sangereaza colul
    Bafta..
    Asa ca ai grija la cine te duci.
  •  
    • 21 mesaje
    17 Ian 2009, 01:01
    0 0
    multumesc fetelor ptr sfaturile voastre.am facut ex.papanicolau si citobacteriologic,dar dr mi-a prescris cauterizarea dinaintea rezultatului Papanicolau,ptr k a vazut cu colposcopul 2 pete pe colul uteri.iar k tratament mi-a da ketorol,cuminol si o pastila Fluocoric.acum pe marti am programarea ptr cauterizare,imi este teama ptr k am vazut si cazul emiliei,imi pare siner rau draga emilia! oare sa am si eu endometrioza???va pup si sanatate multa!!!
  •  
    • 21 mesaje
    17 Ian 2009, 13:54
    0 0
    fetelor sunt disperata,nu stiu ce sa fac,nu dorm noapte cu gandul dak sa ma duc sau nu sa ma cauterizez.imi este teama sa nu ma afecteze pe viitor aceasta cauterizare,cum este si in cazul Emiliei.oare se pot trata aceste pete pe col si in alt mod in afara de cauterizare??????am vazut k a zis una dintre fete k dr ei este impotriva cauterizarii...oare este chiar asa de riscanta aceasta cauterizare????????ce sa fac???????
  •  
    • 354 mesaje
    17 Ian 2009, 20:50
    0 0
    Iti dau un copy ca sa te lamuresti ce este aia endometrioza !!
    DEFINITIE
    Endometrioza se defineste ca fiind tesutul endometrial care creste in afara uterului (in afara localizarii normale). De obicei apare la nivelul ovarelor, a trompelor uterine, in afara suprafetei uterului, la nivelul intestinelor sau a altor organe abdominale. In situatii extrem de rare poate afecta alte organe si structuri din corp.
    Endometrioza formata prin proliferarea (cresterea) endometrului este denumita "implant". Acestea cresc in volum, sangereaza si se elimina in timpul fiecarui ciclu menstrual ca un endometru "fals" existent. Acesta poate cauza durere si poate sa determine ca o femeie sa ramana insarcinata foarte dificil. In unele cazuri, in jurul acestor implante se formeaza tesut cicatricial. Tesutul cicatricial poate de asemenea sa cauzeze durere si probleme in a ramane insarcinata si poate interveni in functia normala a organului.

CAUZE
    Cauzele exacte care produc endometrioza sunt necunoscute. Posibilele explicatii sunt urmatoarele: sistemul imunitar normal distruge orice celula care creste in afara uterului. Cu toate acestea, femeile cu endometrioza pot avea probleme cu sistemul imunitar care poate distruge acest proces. Sangele menstrual (care contine celule endometriale) neeliminat in timpul fluxului menstrual poate sa urce prin trompele uterine in abdomen (menstruatie retrograda). Acest lucru se intampla la cele mai multe femei. Cu toate acestea, menstruatia retrograda este mai accentuata la femeile care au ciclu menstrual mai abundent si cele care au o anomalie congenitala a uterului, colului uterin sau vaginului care blocheaza sau incetineste fluxul menstrual.
    Celulele endometriale pot fi indreptate catre alte localizari ale corpului prin intermediul circulatiei sangvine sau limfatice.
    Celulele endometriale pot fi mutate catre o alta suprafata a corpului in timpul interventiei chirurgicale ca de exemplu in epiziotomie dupa nasterea copilului sau in timpul operatiei de cezariana.
    Celulele din abdomen si pelvis care sunt foarte apropiate de celulele sistemului reproducator pot fi modificate in celule endometriale.
    Celulele endometriale pot fi depozitate in afara uterului inainte de nastere. Uneori, tendinta de a dezvolta endometrioza este transmisa de la o generatie la alta intr-o familie (cauza genetica).
  •  
    • 354 mesaje
    17 Ian 2009, 20:56
    0 0
    Si acum un copy ca sa te lamuresti despre cauterizarea cu care te-a SPERIAT o alta eva care , daca ,citesti cu atentie raspunsul ei, spune : SE PARE CA......( asta inseamna o presupunere nu o certitudine !!)

In functie de varsta, profunzimea si suprafata leziunii, de aspectul colposcopic si modificarile citologice existente, se alege una din urmatoarele proceduri:
    - electrocauterizarea (diatermocoaugularea)
    - crioterapia este metoda prin care tesutul patologic este distrus pe o adancime de 3-4 mm, prin inghetare, utilizandu-se dioxid de carbon, nitrogen si freon in stare lichida
    - terapia cu laser: o metoda moderna prin care celulele sunt vaporizate, fara a determina necroza tisulara, fara escara si deci fara secretie ulterioara ca si in cazul electrocauterizarii
    - excizia cu ansa diatermica (electrorezectia): cu ajutorul unui curent eletric, zona modificata este indepartata, avand posibilitatea efectuarii si a biopsiei.
    In unele cazuri, cand este necesara refacerea unui col cicatriceal sau cand exista o leziune profunda la nivelul colului, poate fi necesara aplicarea unor metode terapeutice mai invazive:
    - conizatia: prin care un fragment din mucoasa colului uterin este excizat cu ajutorul bisturiului; aceasta metoda este utilizata in cazul leziunilor vechi, recidivate si in leziunile displazice
    - amputatia de col: indepartarea chirurgicala a colului uterin, in cazul displaziilor asociate cu hipertrofia colului.

Electrocauterizarea

Procedura cel mai des folosita – electrocauterizarea sau diatermocoagularea - este o procedura prin care tesuturile sunt coagulate (arse) sub efectul caloric al unor curenti alternativi. Se efectueaza in primele zile dupa menstruatie, astfel incat escara rezultata sa aiba timp sa se elimine pana la menstruatia urmatoare. Nu este necesara anestezia locala, deoarece sunt foarte putine terminatii nervoase la nivelul colului uterin.
    Inainte de efectuarea electrocauterizarii se impune un examen ginecologic in prealabil, pentru a exclude starile care contraindica aceasta procedura: sarcina, inflamatia acuta sau subacuta a parametrelor, anexelor si starile febrile in general.
    In primele 48 de ore dupa efectuarea acestei proceduri se recomanda repaus fizic iar in primele 5 zile se va asocia un atibiotic pe cale orala, pentru a evita reactivarea unei infectii anexiale latente.
    La nivelul colului, in locul unde s-a realizat electrocauterizarea se formeaza o escara (crusta) care se va elimina in 3-4 saptamani, perioada in care va persista o scurgere vaginala murdara. Dupa eliminarea escarei poate urma o scurgere sangvinolenta, dar nu foarte abundenta, care poate dura 10-15 zile. Cicatrizarea completa se obtine in aproximativ 6 saptamani, perioada in care se recomanda repausul sexual. Pentru a favoriza cicatrizarea se poate administra vitamina C pe cale orala.
    Dupa 2 luni de la procedura, se recomanda reexaminarea ginecologica; in cazul in care se constata o epitelizare incompleta se va repeta colposcopia si se va completa electrocauterizarea.

SI ACUM , TE-AI LINISTIT ??
  •  
    • 21 mesaje
    18 Ian 2009, 03:17
    0 0
    draga bios,iti multumesc din suflet k m-ai informat cum se decurg etapele acestei cauterizarii.citind cele scrise de tine m-am linistit. chiar ma chinuia gandu,k pe colul uterin fiind umezeala,in urma cauterizarii s-ar putea sa nu se cicatrizeze,si sa raman cu rana pe col,iar in timp sa imi produca sangerari,sau alte complicatii,k in cazul Emiliei.(acest gand ma nelinistea).iti multumesc din suflet bios!am sa revin cu alte intrebari.
  •  
    • 354 mesaje
    18 Ian 2009, 10:46
    0 0
    N-ai de ce sa-mi multumesti pussy . Foarte multe femei trec printr-o asemenea experienta cel putin o data in viata lor ( printre care si eu) fara probleme ulterioare.

Este bine ca dupa 2 luni sa faci neaparat un Papanicolau( care, un mod normal, o femeie ar trebui sa-l faca ,pentru siguranta ei , o data pe an !!) si unul citobacteriologic( ca sa depisteze o probabila infectie care ar fi putut sta la originea ac. leziuni) .

Sanatate si numai bine
  •  
    • 21 mesaje
    18 Ian 2009, 16:27
    0 0
    ai dreptate bios,cred k nu este femeie sa nu treaca prin aceste neplaceri,oricat s-ar proteja .ma gandesc k numa cele inconstiente care nu pun pret pe o vizita la ginecolog nici macar o data pe an si care nici nu ia in serios cand este diagnosticata ,si o spun ptr k am cunoscut personal ffff multe femei kre si-au inceput viata sexuala de multi ani si nu au fost odata la un consult ginecologic,si atunci ne mai miram de ce sunt si atatea boli venerice.....da bios,am sa imi fac ex papanicolau dupa ce trec cele 2 luni de la cauterizare,ptr k nu pot sa stau linistita pana nu ma stiu k sunt bine.iti doresc multa sanatate.
  •  
    • 354 mesaje
    18 Ian 2009, 16:43
    0 0
    pusy.,pusy !! ( precis ca in "traducere" pussy =pupic !)
  •  
    • 21 mesaje
    19 Ian 2009, 18:53
    0 0
    da,pusi