pt mint ceva nou....dar pt voi?

•  
    • 167 mesaje
    13 Ian 2009, 19:58
    0 0
    sall,evelor va rog sa ma sfatuiti: am fost azi la ginecologie la control...nu s-a putut uita prea bine inauntru deoarece eram inhibata si putin rusinoasa si a renuntat doctorita. M-am dus din cauza durerilor si usturimilor pe care le am in timpul actului sexual si dupa act ,inca 1-2 zile...si mi-a recomandat tratamentul urm: ovule si nu stiu ce gel antiinflamator si dezinfectant,nu retin numele si sa imi cumpar irigator si sa fac spalaturi cu tantum roza.Problema e ca nu stiu daca ma descurc sa imi introduc ovulele corect sa nu fac greseli si cum se procedeaza cu irigatorul asta si de care sa cumpar,e pe marimi sau cum? eu sunt mai pudica si inhibata de fel si abia ma spal inauntru putin ....apai sa imi introuc degetul pt ovule,ce sa mai zic de irigatii? dar daca numai asa ma fac bine....cica asa imi va trece si secretia pe care o am si nu imi place . VA ROG SA MA AJUTATI CU SFATURI !
  •  
    • 628 mesaje
    13 Ian 2009, 20:42
    2 3
    Iguana...si treaba asta cu ginecologia are rostul ei, nu trebuie sa te jenezi de ce tine de medicina si sanatatea corpului (mai ales ca ai fost la o doamna doctor...si nu barbat).
    Ovulul il vei impinge inauntru cu degetul cat de adanc reusesti pt ca acesta se va topii in interior si la un moment dat va curge spre exterior.
    Irigatorul prescris de dr. este unul foarte bun, nu exista nici un pericol daca il folosesti, de preferat este sa-l introduci aproape complet pt o mai buna spalare si pt a ajunge in zonele infectate.
    Daca respecti acest tratament sigur iti va fi mai bine.
    Multa sanatate si incearca sa inlaturi aceasta perdea a puditatii fiindca este sanatatea ta in joc.
  •  
    • 167 mesaje
    14 Ian 2009, 18:52
    4 3
    bine bine...am inteles cu ovulele,dar cu irigatorul?.....nu mi-a prescris nici unul....si cum sa il aleg singura? il spal din cand in cand sau cum?
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    14 Ian 2009, 19:01
    1 1
    irigatorul îl cumperi de la farmacie. poate îţi va arăta farmacista mai multe tipuri de irigatoare. eu am unul de la tantum rosa.
    înainte de a pune în el soluţia pt irigaţie îl vei clăti f bine cu apă fierbinte. după folosire e bină sa-l laşi să se usuce. sa nu-l ţii în umezeală.
    după ce termini tratamentul recomandat de medic e bine să nu prea abuzezi de spălături vaginale. cam odată la lună eu zic că e suficient.
  •  
    • 628 mesaje
    15 Ian 2009, 15:48
    0 0
    Si eu folosesc irigatorul de la Tantum Rosa........de aceea ti-am scris prima data ca este unul foarte bun....am citi eu gresit si am trait cu impresia ca si acest irigator ti la recomandat.
  •  
    • 2191 mesaje
    15 Ian 2009, 18:13
    4 0
    esti mai pudica si iti e rusine sa te speli si sa-ti introduci ovulele????
    dar s.ex cum faci?
  •  
    • 167 mesaje
    23 Ian 2009, 10:37
    0 0
    Lichidul din irigaror la mine e apa,nu alte ceaiuri. Acum vreau sa va intreb daca pot folosi apa calduta de la robinet ?sau trebuie sa o fierb , sa o las putin la racit ?sau cum sa fac ?
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    23 Ian 2009, 10:58
    1 2
    apa se fierbe si eventual se adauga o lingura de bicarbonat la 1 l de apa.
  •  
    • 452 mesaje
    23 Ian 2009, 22:46
    0 0
    La unele ovule, se gasesc in cutie, si un dispozitiv special (e ca un fel de seringa, numai ca este un pic modificat in capul "seringii" anume pentru a monta ovulul) pentru intrucerea ovulelor corect, acest dispozitiv nu la toate cutiile cu ovule se pot gasi, Cand am primit si eu un tratament, unele le-am gasit cu, si altele fara dispozitiv...
    In privinta irigatoarelor...stiu ca in farmacie la fel se gaseste un irigator special...ginecologic, dar poti intreba farmacista si ea iti va propune si alte tipuri de irigatoare.
    Te vei obisnui cu ele.
    p.s. stiu ca atunci cand primesti tratamentul cu ovule....c-am trebuie sa fii pe stop cu dragostea/sexul.
    Asa ca pe perioada tratamentului incearca sa fii "pudica" si cu sotul/prietenul tau.
  •  
    • 167 mesaje
    24 Ian 2009, 16:25
    2 0
    stelyana,iti multumesc pt sfaturile tale si iti marturisesc k am un iubit intelegator deci ne abtinem de la prosti.....si asi vrea sa le spun elelor care au participat la aceasta discutie ca nu stiu de ce nu mi-am introdus niciodata degetul inauntru nici macar ca sa ma spal...pur si simplu nu pot sa explic...nu pot face asta,dar acum m-am fortat sa imi introduc ovulul,imi e foarte greu,iar irigatrul de la tantum roza e cu burduf(zice farmacista)si prima data nu a fost groaznic cum ma asteptam iar acum dupa 4 spalaturi sunt ok si incep sa ma obisnuiesc.Dar vreau sa va mai intreb ceva: am de luat 10 ovule si am de pe reteta ,numa 5 plicuri tantum roza.Farmacista a zis k seara fac spalatura si apoi introduc ovulul,dar raman in urma cu 5 spalaturi.Ce fac? mai iau asa de capul meu 5 plicuri pt spalaturi.dar nu-s cam multe spalaturi?e sanatos asa? sau continui numai cu ovulele ...si dupa ce termin cele 10 ovule o sa imi vina ciclul.deci knd ma duk la control?dupa ciclu?....sper sa imi rasp la toate intrebarile VA ROG MULT
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    24 Ian 2009, 16:36
    1 0
    normal că vei merge la control după ciclu.
    dacă ţi-a scris 5 plicuri de tantum rosa atunci foloseşte-le pe alea cinci şi apoi poţi să faci spălăturile cu ceai sau apă fiartă cu bicarbonat.
  •  
    • 167 mesaje
    29 Ian 2009, 21:38
    0 0
    Asi vrea sa stiu de ce este interzis sexul pe timpul acestui tratament? e daunator pt femeie ? barbatul poate pati ceva daca are contact cu substanta din ovule? am inteles ca daca faci tratament cu ovule ...iti mai curge putin...ca se topeste ovulul...iar daca faci sex nu iti mai curge deloc.cunosc un caz asemanator si tipa a crezut ca tratamentul a fost degeaba pt ca a avut un scurt act sexual si nu i se mai topea ovulul..nu ii mai curgea nimic.Care este explicatia? VA ROG SA MA AJUTATI SA IMI SOLUTIONEZ CURIOZITATEA !!!
  •  
    • 452 mesaje
    29 Ian 2009, 23:54
    2 1
    Buna din nou! ca orice tratament..trebuie o anumita protectie ...in cazul dat este un tratament ginecologic.
    Atunci cand primesti tratamentul cu ovule...stiu de la medicul meu ca nu trebuie sa ai contact sexual, pentru ca sa se amelioreze acea "boala" ....si la finisarea tratamentului sa-si poata face si medicul un diagnostic corect....fata de problema ta. Ca un exemplu pros.tesc...ar fi de ex. daca te-ai taia la mana...protejezi acea taietura, de praf, de eventuali microbi, de un mediu daunator la acel moment...si asta de ex. pt a nu se infecta... c-am acelasi lucru e si aici ...cu problema ta ginecologica.
    Incearca sa te protejezi acele 10 zile de tratament, ca sa stie si medicul de ce suferi si mai ales sa stai si tu linistita, ca totusi nu poate fi ceva grav...si sa agraveze mai mult.

Eu asa stiu...
  •  
    • 357 mesaje
    1 Feb 2009, 18:36
    3 0
    dar partenerului tau nu i s-a recomandat niciun tratament? ar fi trebuit.
  •  
    • 167 mesaje
    12 Feb 2009, 20:36
    0 2
    Fetelor, am facut toate ca la carte...mi a trecut si ciclul....si acum trebuie sa ajung cat de curand la medic....sper sa ma poate insoti si iubi meu(are examene si el nu a primit nici un tratament) dar acaum normal ce ar urma? m am gandit sa imi mai fac o spalatura cu tantum roza ca sa curete ultimele urme de ciclu...secretia colorata sa fiu curata si abea astept sa ajung la doctorita....initial m-am dus pt durerile in timpu actului si secretia ce o aveam zilnic ma incomoda....akm ce urmeaza...pupici..
  •  
    • 1 mesaje
    27 Apr 2010, 22:22
    0 0
    fetelor va rog ajutati-ma si pe mine... Dr mi-a prescris niste ovule..le introduc..seara.. 1 pe seara..dar nu stiu ce sa fac..dupa la cate ore trebuie sa fac spalaturi..vaginale???