Miopia

•  
    • 16 mesaje
    10 Ian 2009, 17:53
    0 0
    As vrea o parere d/e corectia miopiei...Daca se merita de facut operatia in Romania...Am 21 ani si -4 la ambii ochi...Vreau sa-mi impartaseasca parerea persoanele care au trecut prin asta...SE MERITA OPERATIA?
    Va MULTUMESC
  •  
    • 1431 mesaje
    10 Ian 2009, 22:33
    0 0
    Eu am facut acum un an si jumatate o operatie ...........mai exact implant cu cristalin
    Am avut o dioptrie f mare ,operatia am facut-o la Clinica Oculus
    Ma simt bine de atunci ,nu am avut nici o problema .
    Daca vrei mai multe detalii.........cu cea mai mare placere ti le ofer !
    O seara buna
  •  
    • 27 mesaje
    11 Ian 2009, 18:30
    0 0
    Eva_new...ti-am trimis un mesaj privat!!!!
  •  
    • 1431 mesaje
    11 Ian 2009, 22:28
    0 0
    livia.........ti-am raspuns !
  •  
    • 16 mesaje
    12 Ian 2009, 14:18
    0 0
    Eva..am inteles ca poti sa-mi spui cite ceva d/e operatie...sorry ca intervin cam tirziu...daca dispui de timp...m-ai ajuta mult.
  •  
    • 27 mesaje
    12 Ian 2009, 14:26
    0 0
    Eva,iti multumesc mult...dar as avea nevoie de o precizare...( verif mes private) Livia
  •  
    • 1431 mesaje
    12 Ian 2009, 16:08
    0 0
    livia ai MP
    camelia iti scriu si tie acum un MP
  •  
    • 1431 mesaje
    12 Ian 2009, 16:22
    0 0
    camelia dupa ce am scris ditamai pomelnicul mi-a dat mesaj ca acest utilizator nu este in baza de date ! Habar nu am de ce , asa ca astept sa imi trimiti tu un MP
  •  
    • 16 mesaje
    12 Ian 2009, 17:29
    0 0
    Eva...ti-am scris un MP...sper sa-l fi primit de data asta!
  •  
    • 27 mesaje
    12 Ian 2009, 17:31
    0 0
    Draga Eva...daca mai ai ceva timp verifica mes.pr. Mersi
  •  
    • 230 mesaje
    12 Ian 2009, 19:26
    0 0
    Si eu m-am operat acum aprox. 5 ani de miopie si astigmatism, purtam tot -4 si -3.75, a fost usor, cel putin asa mi s-a parut mie.
    Dupa vreo 2 ani am observat ca nu mai vad la fel de bine la distanta ca dupa operatie si abia de curand am fost la oftalmolog. Dmna doctor mi-a spus ca astigmatismul s-a corectat perfect dar din pacate tb sa port iar ochelari, am -1.5 si -1.75 ...
    Ca sa te operezi stiu ca tb indeplinite anumite conditii legate de fundul de ochi, cristalin etc. si daca le intrunesti esti eligibil pt operatie. Mie doctorul mi-a explicat atunci ca in timp exista posibilitatea sa reapara miopia dar nu mai mult de un sfert din cat aveam atunci cand ma operam ...
    Iar doctora la care am fost acum mi-a spus ca nu sunt singura care poarta iar ochelari dupa o astfel de operatie, a mai avut multe alte cazuri.
    Parerea mea este ca daca ai bani si nu iti este frica, sa te operezi.
    l.e. am 26 de ani acum.
  •  
    • 1431 mesaje
    12 Ian 2009, 22:03
    0 0
    la ce clinica te-ai operat ? in ce a constat operatia ta ? a fost cu laser ?
    ms
  •  
    • 1431 mesaje
    12 Ian 2009, 22:11
    0 0
    cam si livia aveti mesaj
  •  
    • 230 mesaje
    13 Ian 2009, 14:38
    0 0
    M-am operat la Optilaser, evident ca a fost o operatie cu laser Excimer (parca asa se schema) de corectare a miopiei. Clinica asta era undeva pe Magheru, la vremea aia cred ca era cea mai cunoscuta.
  •  
    • 1431 mesaje
    13 Ian 2009, 15:02
    0 0
    raindrop ...........e posibil sa fi fost f cunoscuta .........eu nu am auzit de ea
    am inteles ca ai avut -4 si ai facut operatie cu laser
    din ce mi-a zis mie medicul .......laserul nu da rezultate la dioptrii mai mare decat -3
    Eu am facut implant toric
  •  
    • 230 mesaje
    13 Ian 2009, 15:15
    0 0
    Ce presupune acel tip de implant facut de tine?
    Medicul meu mi-a pov. si despre niste pacienti cu miopie forte care ajunsesera sa aiba doar -2, - 3 in urma operatiei.
    Oricum, intr-o oarecare masura a fost si vina mea ca nu m-am mai prezentat la controale, 2 ani si ceva am vazut perfect, probabil daca m-as fi dus mai din timp acum erau mai mici dioptriile.
    Una peste alta eu sunt f multumita de operatie, eram tare "complexata" de ochelari in adolescenta si scapand de ei practic m-am transformat...
    Acum am ajuns sa-i port cu placere , gandesc altfel!
  •  
    • 16 mesaje
    13 Ian 2009, 15:34
    0 0
    mersi pt toate parerile...mi-e frica de durere si as da oricit doar sa nu simt dureri...nu stiu daca e posibil asa ceva..
  •  
    • 230 mesaje
    13 Ian 2009, 15:40
    0 0
    Camellia, dar nu doare absolut deloc! Nici macar nu-ti face injectie (eu lesin numai cand vad acul), iti pune niste picaturi in ochi, asta e practic anestezia.
    Pe parcursul operatiei esti constienta, tb sa colaborezi cu medicul, te pune sa focalizezi o luminita rosie, ceva de genul ...
    Si in total nu dureaza mai mult de 2 minute pt un ochi. Repet, eu am avut miopie si astigmatism. Practic mi s-a parut cea mai simpla operatie.
    L.e. mai te tin la clinica sub supraveghere o ora, sau chiar mai putin, apoi pleci acasa, tb sa porti ochelari de soare tot timpul cam 1 sapt., sa te protejezi de praf, curent etc.
  •  
    • 16 mesaje
    13 Ian 2009, 16:01
    0 0
    daca zici ca e asa...mai mai linistit...dar nu exista nici un risc de a orbi? auzisem cindva d/e asta...(in cazul in care cu te concentrezi la luminta rosie)...stau inca pe ginduri..da ce parere ai d/e lentile?
    mersi
  •  
    • 230 mesaje
    13 Ian 2009, 16:09
    0 0
    Ai purtat vreodata lentile? Le suporti? Daca da atunci mi se pare ok, tb sa ai grija la igiena si alte chestii pe care ti le explica oftalmoloul.
    Eu port doar ocazional, pt ca stau mult la pc prefer ochelarii care au si protectie.
    Cat despre riscurile operatiei cred ca cel mai bine te lamureste medicul, nu am auzit pana acum ca ai putea orbi stiu ca in procent f mare e realizata de calculator .