Varicela

•  
    • 333 mesaje
    9 Ian 2009, 17:02
    0 0
    Buna,
    Am facut varicela. La 40 de ani parca e aiurea. Voi stiti daca e ceva interzis sa mananci sau la medicamente?
    Pare o boala usora, care doar te tine din lucru.
  •  
    • 354 mesaje
    9 Ian 2009, 18:45
    0 0
    Pers. adulte, si mai ales cele care au sist. imunitar scazut pot face si complicatii (pneumonie variceloasa). Cred ca n-ai nenorocul asta !
    Se folosesc , la formele fara complicatii, antihistaminice(Temaril, Benadril) pentru diminuarea gratajului(scarpinatului)- citeste prospectul inainte de a alege una dintre ele.
    Faina de ovaz si compresele reci calmeaza de asemeni mancarimea .
    Pentru controlul febrei se utilizeaza acetaminofen(Tempro , Tylenol ,paracetamol) sau ibuprofen(Advil)
    Nu sunt restrictii alimentare( excesul de condim iute sau piperat ar trebui evitat)

Multa sanatate ....si fara grataj !
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    9 Ian 2009, 19:24
    0 0
    nu pune compresă udă pe zonele cu erupţie. nu ai voie să le atingi cu apă. se pot infecta. nu le scărpina. urmele care rămân dacă se sparg sunt oribile. încearcă să nu le spargi. ai grijă la zona feţei. dacă începi să te simţi f rău şi ai dureri de cap puternice, du-te la spital. la dulţi există riscul de meningo encefalită.
  •  
    • 333 mesaje
    9 Ian 2009, 19:56
    0 0
    Va multumesc pentru informatii. Pe internet nu prea gasisesem ceva concret, pentru adulti. Nu am inca dureri de cap. Am ceva febra noaptea, si trece cu un paracetamol. Am observat ca ma mananca 'de mor' cand stau in frig. In rest, asta este. Am luat-o de la cei mici.
  •  
    • 1260 mesaje
    10 Ian 2009, 03:36
    0 0
    copiii mei au avut varicela acum vreo 2 luni.
    ai grija sa nu iei aspirina. si ar trebui sa stai in casa, la caldura, ce cauti afara in frig?
    sa stii ca mie doctorul mi-a recomandat sa le fac baie cu un soi de fulgi de ovaz (luati din farmacie, dar nu suntem in Romania), asa ca nu cred ca are legatura apa cu zonele cu eruptie.
    multa sanatate si incearca sa nu te scarpini pe cat posibil!
    fiu-meu ma intreba daca isi poate scarpina fundul ca acolo nu se vad urmele.
  •  
    • 1260 mesaje
    10 Ian 2009, 03:39
    0 0
    a, la mancare nu sunt restrictii, doar daca iti ies bube si in gura, in gat, sa mananci mancare cat mai moale, si multe lichide, bineinteles.
    oricum, evita produsele crunchy.