Cum sa scap de alunita?
-
0 1Salut evelor de pretutindeni!Am o mare problema.De cand ma stiu posed o serie de alunite(nevi pigmentari),dintre care trei sunt proeminente.Zilele trecute mi-am agatat una cu o bluza si s-a desprins o particica din ea.Am fost la dermatolog si mi-a spus ca trebuie "rezolvata" chirurgical, adica extirpata.Daca cineva s-a confruntat cu asa ceva, va rog sa-mi dati un sfat.Mi-e frica sa nu fie de natura maligna.De asemenea, pe biletul de trimitere la chirurgie plastica, dermatologul mi-a scris si "adenopatie axilara stanga".Stie cineva ce inseamna asta?Multumesc!
-
Cred ca ar trebui sa vorbesti cu inca un dermatolog.
Adenopatia vine din greaca: aden inseamna glanda si phatos inseamna boala. Mai pe romaneste, adenopatie inseamna cresterea in volum a ganglionilor limfatici. Cauza poate fi de natura inflamatorie sau tumorala. Daca am inteles bine, la tine e vorba de ganglionii limfatici din zona axilara stanga. Daca alunita rupta este din acea zona, inseamna ca aceasta este cauza. Eu am retineri in privinta interventiei recomandate de medic, cel putin atat timp cat nu a facut si teste in prealabil. -
Buna, eu mi-am scos o alunita, chirurgical chiar luna trecuta. si ma simt foarte bine, biopsia a fost negativa.
Pentru ca sa stii daca e maligna sau benigna trebuie sa ii faci o biopsie. Multi spun ca nu e bine sa le tai pentru ca devin maligne. Avand in vedere ca tu ai spus ca in timp ce ai ranit-o s-a desprins o bucatica, eu nu vad de ce nu te-ai duce sa o scoti. Mai rau nu poate sa fie.
hai pupici si sa aud ca esti sanatoasa bine merçi.
Du-te la medic si o scoate ca oricum ai ranit-o. -
Mersi pt sfaturi dragelor!Am fost si la un chirurg (la o doamna extraordinara!) care m-a trimis sa fac o serie de analize inainte de interventia chirurgicala, programata peste 3 saptamani.M-am mai linistit, deoarece ea a infirmat diagnosticul de adenopatie axilara, asa ca acum astept sa scap de alunitele in cauza
V-am pupat si sa aveti o zi sooper! -
Am auzit ca solutia cu laserul nu e prea indicata, deoarece radacina ramne si chestia poate recidiva.In privinta mutritelor, se folosesc chestiile de pe Mirc, de ex. doua puncte si o paranteza normala reprezinta un zambet, iar daca scchimbi paranteza cu una inversa, atunci obtii o grimasa.Incerca sa vezi daca iti iasa.Daca mai aflu ceva legat de alunite, va tin la curent.
-
Ralu,sa stii ca si eu am avut o alunitza pe gat,era de-a dreptul oribila,mare si neagra
,o aveam de cand ma stiam.Am mers la un medic dermatolog,mi-a recomandat sa o scot si,prin urmare asta am facut.Toata procedura a durat in jur de 5 minute,am 3 ani de cand am scapat de acea dizgratioasa alunitza si...nici o problema.Asa ca,nu mai sta pe ganduri.Te pup. -
Mi s-a facut anestezie,evident...locala,analiza inainte...nu,iar de durut...sincer nici nu am simtit.Dupa ce mi-au scos acea alunitza,la cateva zile,am primit ca raspuns ca analizele au iesit bune,nu va mai aprea...si cam atat
.Oricum,cand ma intorc in tara,la iarna,am de gand sa imi mai scot una de pe frunte,e ca o pata cu diametrul de jumate de cm,a iesit de la un cosh...
-
Si nora mea a patit cam acelasi lucru: a agatat alunita cu imbracaminte (o avea in talie) si dupa ce a fost o tragedie cum a fost vazuta intamplarea, au ajuns la un medic (se pare ca vine din Bucuresti la noi in anumite zile) si i-au scos-o cu laser. Nu i-a ramas niciun fel de semn. Am inteles ca doar injectia de anestezie e dureroasa, restul nu.
-
nici mie nu mi-a cerut nimeni nici o analiza inainte. pur si simplu m-am dus la medic pentru ca ma deranja, mi-a spus ca ar fi bine sa o scot. mi-a facut anestezie locala, si a taiat adanc si cu marja de siguranta in diametru. Nu m-a durut absolut deloc, nu am simtit nimic. Iar anestezia e o simpla injectie cu xilina, care nu doare mai mult decat o simpla intepatura ca dupa aia chiar nu mai simti nimic. rezultatul biopsiei l-am avut in 7 zile, cam asa dureaza. A mea era pe spate.