SARCINA SI STOMATOLOGUL

•  
    • 1 mesaje
    7 Ian 2009, 18:29
    0 0
    BUNA ZIUA!..
    AM SI EU O PROBLEMA SI POATE CA VB CU DVS O SI REZOLV...DE CE O MAMICA INSARCINATA IN 6 SAPTAMANI,NU POATE MERGE LA STOMATOLOG SI DUPA TRECEREA
    A12 SAPTAMANI JUMATE ARE VOIE SA SE DUCA SI SA-SI CONTINUIE INTERVENTIA STOMATOLOGICA ?!........DECI?....CE_-I DE FACUT CA EU UNA NU MAI POT DE MASELE PTR CA NU AM APUCAT SA-MI TERMIN CE INCEPUSEM LA DENTIST SI SINCER DURERILE DE MASELE I MI DAU STARI DE NERVI SI INSOMNIE..!!!!!
  •  
    • 2520 mesaje
    7 Ian 2009, 19:22
    0 0
    Ptr ca nu e voie sa-ti faca anestezie.
  •  
    • 28 mesaje
    7 Ian 2009, 23:53
    0 0
    din cate stiu in primele 3 luni de sarcina nu se poate face nici un tratament medicamentos si nici anestezie.posibil pericol de a pierde sarcina probabil sau de a afecta fatul
  •  
    • 650 mesaje
    8 Ian 2009, 10:14
    0 0
    draga mada, vreau sa-ti zic ca eu sunt in Anglia si cand eram insarcinata in 2 luni am fost la dentist si chiar mi s-a facut o anestezie locala. doctorita a zis ca nu e niciun pericol. ce e drept lucrarea a fost de 2 bani , insa, ideea e ca aici e altfel. chiar si acum merg la dentist si mi se fac anestezii. eu alaptez si mereu o intreb pe doctorita daca exista vreun pericol. ea zice sa stau fara grija ,ca pot sa beau si cafea chiar.
  •  
    • 53 mesaje
    9 Ian 2009, 22:36
    0 0
    Buna evelor.Prin aceasi problema trec si eu,sunt insarcinata in doua luni si nu stiu daca am procedat bine sau rau.Aveam o masea care timp de doua zile si doua nopti m a durut ingrozitor nu ma lasa sa dorm,nu stiam ce sa mai fac.M-am hotarat sa merg la stomatolog si sa vad ce se poate face.din nefericire am si puroi la ea din cate am inteles.Nu am acceptat anestezia din teama de a nu/i face rau lui bebe dar vreau sa va spun ca trec prin niste dureri ingrozitoare cand imi curata canalele prt a putea iesi puroiul.Maine va trebui sa merg din nou.Am procedat bine ca nu am acceptat anestezia si ce pareri aveti ce as mai putea face prt eliminarea puroiului?multumesc anticipat.multa sanatate
  •  
    • 3036 mesaje
    10 Ian 2009, 09:18
    0 0
    corpul uman suporta cel mai usor durerea in timpul diminetii.

eu una ma programez la dentist intotdeauna in asa fel incat sa fiu prima pacienta din ziua respectiva (ora 8-9 dimineata). refuz anestezia de fiecare data si stabilesc impreuna cu stomatologul ca o sa-i spun daca simt ca nu mai pot suporta durerea, ca sa imi faca anestezie. pana acum, acest lucru nu s-a intamplat NICI O DATA.

despre abcese nu stiu ce sfat sa dau, pentru ca nu am avut niciodata. am avut cabinet stomatologic atat in scoala, cat si in liceu (inainte de '89), si mi s-a format obiceiul de a merge la stomatolog indata ce observ ca am nevoie. oricum, ce vreau sa zic este ca, inainte de '89, obturarea de canal se facea fara anestezie si zau daca am patit vreodata ceva neplacut din cauza asta (anestezie locala se facea doar pentru extractii sau lucrari de amploare).

in rest, atata vreme cat scuipa orice substanta folosita pentru lucrarea unui dinte, cred ca o mamica are toata motivatia din lume sa suporte 10 minute de durere pentru a-si proteja copilasul de efectele unei anestezii, fie ea si locala.