Ce stiti despre ganglioni?
-
4 Ian 2009, 20:390 0Am auzit ca toti ii avem in diferite parti ale corpului, si ca se mai inflameaza cand exista o infectie in corp, dar ca pot fi si foarte periculosi, in sensul ca se poate sa nui luam noi prea in serios, dar de multe ori, acesti ganglioni pot fi semnele unor boli extrem de periculoase, chiar leucemie, cancer, HIV.
Ce ma ingrijoreaza pe mine sunt ganglionii din gat si langa urechi. De cativa ani i-am observat, insa de fiecare data cand se umfla, de incep sai observ ma streseaza. Am vorbit cu parintii mei despre asta, ei spun ca este ceva normal si nu are rost sa merg la doctor pentru asta. Insa ma trezesc cu ei umflati chiar si cand nu sunt racita, sau nu am nimica si stau asa cateva saptamani, chiar unul din ei, e observabil cand imi intorc gatul. Si e permanent acolo, in schimb ceilalti se micsoreaza in timp, de nici nu-i mai simt cateodata cand pipai zona. Ce credeti voi? -
4 Ian 2009, 22:34Am un baiat se 15 ani care are un ganglion langa gat, i s-a simtit de cand s-a nascut, totusi cand mergi pe la medic spune-i ce te deranjeaza,mai ales ca sunt mai multi, mai bine sa fii sigura ca e bine,de aceia sunt medici de familie- sa le spui cand ai vreo nelamurire.
-
5 Ian 2009, 08:13Si eu te sfatuiesc sa mergi la medic.Iti va da probabil sa faci cateva analize de sange.Ganglionii mariti pot fi semnul unei infectii in corp, pot aparea si de la un banal abces dentar.La bolile grave despre care pomeneai tu, ganglionii nu apar si se retrag, ci raman - iti spun din proprie experienta.
Nu trebuie sa te sperii, insa este mai bne sa previi si sa stii ca esti sanatoasa, decat sa te tot gandesti. -
5 Ian 2009, 10:00Normal ar fi sa-ti faci niste analize minimaliste o data pe an...ganglionii se umfla in momentul in care exista o infectie in corp. Eu zic sa mergi la medic neaparat!
-
5 Ian 2009, 13:16Exista inflamatii in permanenta in organism, ele nu sint "vizibile" ptr ca nu au manifestari violente - nu ne doare nimic.
Cea mai buna metoda de a tine sub control aceste inflamatii, este printr-o alimentatie corecta (gasesti informatii despre acest subiect pe net, nu stiu daca si in lb. r
. Aceste inflamatii, sint sursa si hrana tuturor bolilor "vizibile".
Cred ca nu ar trebuie sa ignori pb si sa faci niste analize.