tinere mamici..
-
0 0Ce trebuie sa faci dk bebe e cam prietentios in privinta mancarii?Dimineata abia papam mar cu biscuite sau banana cu piscot,iar supita si laptele praf ne plac la nebunie??(nu l mai alaptez pt k brusc nu a mai vrut piept).
Voi,mamicilor cu experienta
ce sfaturi imi dati?Ce as putea sa ii mai dau sa manance cu placere(de curand am descoperit k ne plac cremwustii de pui)?
Aaaa..am mai avea o mica problema...
..mai nou ne trezim noaptea tipand :mamaaaaa!!As putea face ceva sa ii fac somnul mai placut?(dk doarme cu noi e linistit,in patut nu) -
bună,mary
cât timp are copilaşul?
şi al meu e f pretenţios la mâncare. dar am încercat să-i ofer cam de toate. sunt mâncăruri pe care le refuză, altele le-a acceptat treptat. dacă vezi că refuză vreun aliment, renunţă la el o perioadă apoi îmcearcă din nou. atâta timp cât e sănătos şi creşte în limite normale, nu ar trebui să-ţi faci probleme.
şi al meu preferă crenvuştii, supică mai rar, fructele îi plac.
ai răbdare. gusturile copiilor se schimbă. -
buna kti! LA MULTI ANI!
Avem 7 luni si 8,5 kg ceea ce e bine cred.
Da intr-adevar tb sa am multa rabdare cu el mai ales dimin..doar sa vada lingurita si intoarce capul.Duc lingurita la gurita si iar intoarce capul
.tot asa o tine pana knd in sfarsit realizeaza k e bun si papam.
de asemenea knd vrem sa dormim ..
mami tb sa ma legene si sa mi cante ..iar dk nu pot merge cu premergatorul unde vreau tip mamaaa si ea imediat vine sa ma ajute k dk nu tot asa o tin pana vine sau incep sa plang!
Cred k se comporta ca orice bebe de varsta lui.
Stiu k fiecare organism difera dar tu ce i ai mai dat bblui tau sa pape?poate dim ce mi recomanzi gasesc ceva sa i plak si lui stef. -
LA MULÅ¢I ANI şi sănătate ţie şi lui bebe.
al meu are aproape 4 ani. pâna la 1 an jumate mânca aproape orice, mâncare gătită. apoi după o stomatită, au început pretenţiile. acum mănânca clătite, papanaşi, chifteluţe, şniţel de pui, macaroane cu brânză, fructe , sandwichuri puţină supă. de spanac sau dovlecei nici să nu audă. oul fiert mînâncă moale, griş în lapte. mai bea lapte dimineaţa şi seara.
e f pretenţios, deşi am încercat să-l ţin şi flămând în speranţa că de foame va mânca. dar nu a mers. am încercat toate trucurile din lume. crede-mă. şi sunt psihopedagog de meserie.
dar analizele îi sunt f bune şi nu îmi fac prea multe griji. fructele le mănâncă şi alea sunt o parte din vitaminele de care are nevoie. -
mary, poti sa-i introduci galbenus fiert tare (10 minute). Atentie, numai galbenusul, nu si albusul, si trebuie musai sa fie fiert tare. ai mei erau innebuniti dupa piure de cartofi cu galbenus.
da-i piure de fructe (poti si ca si desert), supa de zarzavat sau de carne de pui. ii dai si cereale cu lapte? cam astea ar fi mancarurile de bebei. incearca legume cat mai diversificate, spanac, dovlecei, cartofi, morcovi, cartofi dulci etc.
kti are dreptate, daca nu accepta ceva, nu insista, mai asteapta vreo 2 saptamani si incerci din nou.
a, si cred ca stii, supa se da la copilasi dupa felul 2.
mie mi se pare ca-i dai cremwursti prea repede. in general n-am o parere buna despre ei, habar nu avem ce e in ei. -
ce fericita esti! nu tb sa te trezesti noaptea sa i faci sticluta..
si da nu a mai vrut piept brusc pt k nu eram aksa de multe ori knd stef tb sa manance.
sunt studenta in ultimul an si din octombrie 2008 de knd a tb sa merg la facultate a luat piept fff rar o data seara si de 2 ori max noaptea.cateodata nu mai lua piept deloc,ma mulgeam,i-l puneam in sticluta dar era din ce in ce mai putin si asa nu a mai luat deloc
am incercat sa-i mai dau dar nici makr nu o ia in gurita ..ne jukm cu sfarcul
cu aratatorul
ma bucur pt mamicile kre pot alapta pana la 1 an sau mai mult ...si eu intentionam dar asa o fost sa fie! -
sa fie sanatos!
abia astept sa mearga stef...acum suntem in premergator si fara el mergem de a busilea fff bine inclusiv vrem sa ne ridicam in picioruse knd ti e lumea mai draga...
am vrea sa ne tinem de usa de ex dar nu avem de ce sa prindem..la coltar e bine imediat sunt in picioare..
si cam ce trucuri? -
nu e voba k e mai usor cu sticla si nu mi e greu sa ma trezesc noaptea sa ii fac sticluta.
cat despre intarcat sa stii k nu am vrut asta!!!!!!!!!!! mi e dor de acela momente knd ii dam piept!!!!! dar dk nu a mai vrut ce era sa fac?
mi se pare mie sau chiar ma judecati? repet:nu eu am vrut sa nu ii mai dau tzitzi!!!!!!
ce glume ai la activ ...
era vorba de bebe -
mary, ma bucur daca ti-am putut fi de folos.
acum am vazut ca m-ai intrebat de dovlecei si spanac. dovleceii ii fierbeam si ii amestecam cu alte legume si faceam un piure, in care puneam si putin lapte. nu mai tin minte, daca le dadeam si numai piure de dovlecel, dar stiu ca-l amestecam cu morcovi, cartofi, si-l mancau cu placere. ai mei sunt mari acum, au 13 si 10 ani.
acum, cu spanacul, sunt copii caree nu-l accepta. eu il faceam in f. putin ulei, cu putina faina si lapte, si un pic de sare. tin minte ca cel mare nu l-a vrut decat pe-al nostru, care avea si usturoi.
carnita i-ai introdus deja?
cafeaua_si_tigara, nu cred ca e cazul s-o iei in suturi ca nu mai alapteaza, fiecare mama isi creste copiii cum crede de cuviinta si cum poate. sunt situatii si situatii.
si eu nu sunt de acord cu luatul bebelusilor in patul adultilor (chiar daca am facut si eu greseala la un moment dat, cand erau asa, pe la un an). dar, si aici, fiecare cum considera ca e mai bine pentru copilul lui.
inca ceva, eu nu le-am facut niciodata nimic cu mixerul, le-am taiat doar foarte marunt si le-am zdrobit bine. nu stiu daca mai e valabil si acum, dar spuneau doctorii ca este mai bine pentru copil (se dezvolta psihic mai repede si mai bine), daca nu le dai totul sub forma de pasta, ci sa mai aiba si niste bucatele prin mancare. -
pentru cafeaua şi ţigara
să ştii că sunt f mulţi copii care renunţă brusc la sân chiar dacă mama are suficient lapte. e destul să dai o singură masă cu sticla şi unii copii nu mai acceptă sânul.
eu nu am putut alăpta şi m-am învinovăţit mult timp pentru asta. m-am ingrijorat pentru imunitatea copilului. dar până la urmă s-a dovedit a fi un copil sănătos şi fără lapte matern. -
cafeaua_si_tigara, sa inteleg ca numai cele care alapteaza cel putin un an sunt mame adevarate?
ei, uite, eu am alaptat ambii copii pana la 5 luni si sunt bine, sanatosi, si zic eu ca sunt o mama buna, care le respecta nevoile fiziologice, psihologice si de care or mai fi.
si mary ce-ar fi trebuit sa faca? sa intrerupa anul universitar? din pacate, nu e chiar asa usor.
si, in opinia ta, cam pana la ce varsta ar trebui sa doarma copilul cu parintii? cumva pana pleaca la casa lui? ca nu e natural sa doarnma singur, nu-i asa? il predam direct la sot/sotie. -
cafeaua şi ţigara
prea repede te grăbeşti să judeci.
sunt mame care nu POT alăpta şi altele care NU VOR. astea din urmă e răspundrea lor. eu una nu am putut pt că am născut copilul la 32 de săptămâni şi sfârcul sânului meu era cam cât faţa lui de mare aşa că nici vorbă de alăptat. nici măcar nu i se vedea guriţa bine darămite să ia sfărcul în gură. nici măcar nu avea reflex de supt. am prietenă care a alăptat 1 an şi copilul e una întruna bolnav. nu totul stă în alăptat. dacă nu poţi alăpta nu te ajută cu nimic faptul că-ţi faci un complex din chestia asta. copilul meu e beton de sănătos deşi a băut f puţin din laptele meu. cei mai mulţi anticorpi sunt în colostru, şi de regulă în primele săptămîni toţi copiii sug la sân.