Fumatul

•  
    • 48 mesaje
    30 Mai 2004, 10:21
    0 0
    M-am lasat de fumat acum 2 ani aproape, dupa ce am fumat 9 ani,(de la 14 ani), fumam foarte mult, cel putin mie mi se pare ca este mult sa fumezi 1 pachet si jumate pe zi, cateodata si mai mult. Am si eu o intrebare, stiu ca nu e treaba mea, dar... sunt curioasa: De ce fumati?
  •  
    • 442 mesaje
    30 Mai 2004, 18:04
    0 0
    Dar tu de ce ai fumat?
    Sunt multe explicatii si motivatii: unii din teribilism in adolescenta, altii de cvuriozitate, altii din nevoia de a face ceva cu mainile... de a gesticula, ma rog...
    Dar de lasat...
    Eu personal nu am nci o motivatie clara. Voi?
    De ce ati abandonat subiectul? Sunt convinsa ca sunt multe fumatoare in zona...
  •  
    • 14 mesaje
    30 Mai 2004, 18:56
    0 0
    si eu m-am lasat de fumat dupa 10 ani.nu conteaza motivele pentru care te apuci ai dreptate pentru ca sunt foarte diverse.mi se pare stupid ( recunosc foarte clar ca si eu am fost) sa fumezi din moment ce este un produs comercial care aduce profituri uriase unor companii care nu prezinta dezavantajele si mai ales componenta asa cum sunt obligate de lege.si anume cel la periculos ar fi mercurul care este introdus in sosul de fierbere a tutunului.de exemplu in tari ca franta exista clar legenda pe pachet a ingredientelor.stiu ca este greu sa renunti la fumat.la mine a mers cu pregatie psihica in prealabil.suntem din pacate spalati pe creier si foarte multi nu ne trezim decat tarziu.si nu vorbesc numai de fumat.ma refer ca toata acceptarea a tot ce este rau, de haioasa calitate si imbratiseaza tot ce promoveaza astia destepti care ne baga pe gat orice pentru profiturile lor.ar fi multe de spus dar da-le la naiba de tigari.sunt nenorocite, va distrug organismul.nu mai vorbesc de ten sau de viitori copii.cam atat, va pup
  •  
    • 217 mesaje
    30 Mai 2004, 19:43
    0 0
    eu nu am fumat niciodata si nici nu am de gand,nu vad nici un motiv logic pt care as face asta
  •  
    • 11438 mesaje
    31 Mai 2004, 09:27
    0 0
    Fetelor eu mi-s o fumatoare inraita si-mi place la nebunie sa fumez.
    M-am apucat la 20 de ani din cauza anturajului...mai exact datorita faptului c-am terminat Poli unde din 90 pers. in an eram numa 10 gagici...si cum ma inteleg mai bine cu baietii...evident am stat numa cu ei prin pauze...asa ca..hop si eu cu tigara in bot...
    Mie imi place aerul pe care-l am atunci cand fumez...asa ca singurul motiv pt. care m-as lasa ar fi sa raman gravida...in rest nu ma las pt. nimeni si nimic
  •  
    • 683 mesaje
    31 Mai 2004, 11:01
    0 0
    si eu m-am lasat dupa 6 ani de fumat, acum sunt NEFUMATOARE de 1 an si 3 luni!
    ce ma uimeste pe mine e ca desi nu vreau sa mai fumez, uneori imi e o pofta de tigara!!!
  •  
    • 725 mesaje
    31 Mai 2004, 11:07
    0 0
    Evelor,

Eu am fumat 12 ani un pachet /zi, m-am lasat de 5 luni, ma simt ca si cum nu am fumat in viata mea.
    De ce am fumat? Intai anturajul in studentie, apoi aveam senzatia ca ma calmeaza si nu in ultimul rand ca uneori imi placea tare mult.
    Insa dupa 30 ani cand incepi sa ai mai multa minte realizezi partile negative: oboseala la efort fizic,tenul, respiratia urat mirositoare indiferent cate tic-tacuri ingurgitezi,mirosul hainelor samd.In plus asa cum am mai spus nu mai este la moda si devine jenant sa cauti locurile special amenajate sa poti trage o pipa.
    Mult succes celor care se lasa.
    A
  •  
    • 1530 mesaje
    31 Mai 2004, 12:21
    0 0
    Si mie imi place sa fumez. M-am apucat la 18 ani (am zis ca fumez dupa ce devin majora, sa fie riscul meu) si m-am lasat acum 4 ani pt 3 luni. Eram cica in cura de sanatate, cu sport si papa sanatoasa. Da' nu m-a tinut mult Stiu la ce riscuri ma supun, insa mie tot imi place. Nu este un mod de a scapa de nervi, desi uneori ma fortez sa cred asta, numa' sa imi treaca dracii, sau cand am emotii. Imi place si atat. Si nu imi place sa fumez in baruri, in schimb ma dau in vant dupa fumatul pe strada, seara tarziu sau noaptea, cand nu e nimeni in jur. Si la fel, vara, noaptea, pe geam la mine in camera, sa nu ma prinda tata (desi cred ca stie, n-am curaj sa ii spun ca fumez... cand m-a prins in liceu a fost show!

Bafta celor care se lasa de fumat...si un mic sfat - apucati-va de sport, daca aveti timp. O sa ajute. In nici un caz nu va scoateti nervii pe cei din jur - asta o spun cu motiv, o sa-si dea seama persoana respectiva daca intra aici.... Bafta multa!
  •  
    • 562 mesaje
    31 Mai 2004, 12:37
    0 0
    Eu fac si sport si fumez. Cum naiba sa ma las nu stiu. Este vorba de vointa. Cred ca nu vreau!!!
  •  
    • 711 mesaje
    31 Mai 2004, 14:09
    0 0
    Vreau sa va intreb ceva:
    eu fumez doar in weekend si atunci, in total, cam 15 tigari (in trei zile). Chiar si asa, a doua zi ma cam ustura in gat, ma arde gatul; fumez Lights sau Vogue mentolat, tot din dorinta de a fi cat mai slabe.

Intrebarea mea este daca sunt considerata fumatoare. Imi dau seama ca, in comparatie cu cei care fumeaza 1 pachet PE ZI, eu fumez ff putin dar as vrea sa stiu daca SI asupra organismului exista aceleasi diferente? Sau organismului nu-i convine deloc-deloc?

Poate suna pueril, dar de fapt a inceput sa-mi fie frica si vreau si eu sa ma las, sa nu mai fumez deloc.
  •  
    • 14 mesaje
    31 Mai 2004, 15:23
    0 0
    zau ca trebuie sa vrei.ce doar nu vrei sa-ti faci rau.eu incerc sa impartasesc din experienta mea de foasta fumatoare.este foarte greu sa te lasi.pana la urma mi-a fost greu sa ma despart de tabiet nu de tigara in sine.dar acum zau daca as mai pune tigara in gura.stiu cat de inconstienta am fost.a scris cineva ca se lasa cand o ramane gravida.trebuie sa se lase cu mult timp inainde de a ramane gravida daca vrea copii frumosi si sanatosi.oricum bafta si mai incercati ca nu merita sa bagati otrava in voi ....bafta
  •  
    • 562 mesaje
    31 Mai 2004, 15:38
    0 0
    Alice 2004 se spune ca dac fumezi maxim cinci tigari pe zi nu ai probleme de sanatate, nu te afecteaza. Nu esti fumator.Tu daca fumezi 15 tigari in trei zile nu cred ca esti in pericol. Dar de ce le mai fumezi? Este pacat. Asa m-am apucat si eu de fumat. Cu doua tigari pe zi.........
  •  
    • 194 mesaje
    31 Mai 2004, 17:57
    0 0
    Ce coincidenta,sa dau peste subiectul asta tocmai azi,cand am hotarat sa ma las de fumat.Sunt fumatoare inraita,un pachet pe zi la lucru,iar acasa numai doua-trei,pt ca nu prea simt nevoia.
    Care sunt motivele pentru care vreau sa renunt la fumat?In primul rand faptul ca nu mai am rezistenta fizica,sunt permanent obosita,tenul meu nu mai e luminos si alb ca alta data,lunar cheltui un milion si ceva de lei pe..ce?Pe fum!
    Azi am rezistat foarte greu in fata calculatorului-am fumat totusi o tigara de la un coleg.Nu stiu ce sa mai fac cu mainile,imi fac suvite din par,imi trosnesc degetele,numai sa le gasesc o ocupatie.
    Voi,cele care v-ati lasat,cum ati reusit?Ca foarte greu mi se pare..
    Facand un simplu calcul,pt cei care fumeaza un pachet pe zi,asta inseamna cel putin 5x20=100 de minute pierdute aiurea..adica 36500 de minute pe an,adica 25 de zile pe an le pierdem fumand!Cand am putea face atatea lucruri mult mai practice.
    Poate incercati si testul cu servetelul,ca sa va mai speriati un pic.Eu am fost socata cateva ore,dar dupa aceea am inceput sa pufai din nou.
    Ceva trucuri de la cele care s-au lasat de fumat,se poate?Mi-e sa nu incep sa rontai prostioare..
  •  
    • 48 mesaje
    31 Mai 2004, 22:31
    0 0
    Dragele mele, eu cand m-am lasat de fumat mi-a fost foarte greu. Fumam un pachet si jumatate pe zi, nimeni nu a crezut ca ma voi lasa de fumat, dar pur si simplu s-a intamplat. M-am simtit foarte rau dupa 3-4 zile, de parca as fi consumat droguri, dar efectiv am vrut sa renunt la fumat. Eu sunt o persoana care nu pre are multa vointa, dar cand am spus NU tigarilor nu am mai vrut sa dau inapoi. Totul tine de vointa, asa ca cine vrea sa se lase de fumat sa fie constient ca totul depinde de faptul ca vrea sau nu vrea sa se lase de fumat, oricum celor care decid sa renunte la fumat le doresc multa bafta si multa vointa, au nevoie. Pa.
  •  
    • 66 mesaje
    31 Mai 2004, 22:42
    0 0
    Am fumat timp de 30 de ani,de la varsta
    de 16 ani.La inceput, mi se parea ca
    sunt mai matura,mai importanta,stiti si
    voi cum este,mai ales ca pe vremea ace
    ea era un act de curaj pentru o fata ca
    re fuma.Acum cred ca a fost si un act de razvratire impotriva ingradirilor de
    tot felul.Am fost si am ramas o noncon
    formista.Dar sa nu deviez prea mult de
    la subiect.M-am lasat de fumat acum 3
    ani,obligata de problemele de sanatate.
    In cazul meu s-a verificat dictonul
    "Tutunul dauneaza grav sanatatii".Nu
    este general valabil.Cunosc persoane ca
    re au murit la 90 de ani si au fumat pa
    na in ultima clipa.Cred ca depinde de zestrea genetica si nu numai.Va pup si
    va doresc vointa multa ,daca vreti sa va lasati.
  •  
    • 509 mesaje
    1 Iun 2004, 11:48
    0 0
    mie imi place sa fumez, niciodata n-am incercat sa ma las, fumez cam 10-15 tigarete pe zi asta daca nu ma vad cu vreo prietena-toate suntem fumatoare si atunci cand ne intalnim dublam portia, nu vreau sa ma las, poate atunci cand imi va fi rau..ma duc sa-mi aprind o tigare
  •  
    • 711 mesaje
    1 Iun 2004, 12:07
    0 0
    Si mie imi place cand fumez; nu simt niciodata o nevoie organica de a fuma, dar imi place imaginea mea cu paiu-n gura/mana, parca imi vin ideile mai repede si alte senzatii de om haios si inconstient...
    Daca s-ar putea ca fumatul sa nu faca rau...ce bine ar fi...Poate se descopera ca, de fapt, face bine?! Ce mai zic cercetatorii aia americani?
    Uneori, dupa ce n-am mai fumat 2 saptamani, de ex., si pun o tigara in gura, imi vine sa vomit...dar imaginea conteaza!
  •  
    • 150 mesaje
    1 Iun 2004, 12:13
    0 0
    Uite si problema care ma preocupa pe mine !!!Eu fumez 1-2 pachete pe zi si daca as putea as fuma si in somn.Nu imi trebuie un motiv anume sa aprind o tigara,de fapt nici nu realizez cand o fac.Mai rau e ca acum la munca se fumeaza si in birou si deci toata ziua stau cu tigara in mana.Enervant lucru ...si cand te gandesti ca nici nu imi place cum arata cineva cu tigara in mana,nu imi place ca miros lucrurile a fum etc.Dar nu am incercat pana acum sa ma las !!Mai sunt Eve care vor sa se lase ???Poate facem schimb de experiente !!!Eu tot vreau sa ma las de ceva timp....dar mereu zic de saptamana viitoare .Uneori am impresia ca sunt la vreun concurs : care fumeaza mai mult si eu trebuie neaparat sa castig !!!!
  •  
    • 150 mesaje
    1 Iun 2004, 12:16
    0 0
    Uite si problema care ma preocupa pe mine !!!Eu fumez 1-2 pachete pe zi si daca as putea as fuma si in somn.Nu imi trebuie un motiv anume sa aprind o tigara,de fapt nici nu realizez cand o fac.Mai rau e ca acum la munca se fumeaza si in birou si deci toata ziua stau cu tigara in mana.Enervant lucru ...si cand te gandesti ca nici nu imi place cum arata cineva cu tigara in mana,nu imi place ca miros lucrurile a fum etc.Dar nu am incercat pana acum sa ma las !!Mai sunt Eve care vor sa se lase ???Poate facem schimb de experiente !!!Eu tot vreau sa ma las de ceva timp....dar mereu zic de saptamana viitoare .Uneori am impresia ca sunt la vreun concurs : care fumeaza mai mult si eu trebuie neaparat sa castig !!!!
  •  
    • 150 mesaje
    1 Iun 2004, 12:50
    0 0
    Scuze ca am trimis mesajul de doua ori !!!