anemia

•  
    nat
    • 1 mesaje
    29 Mai 2004, 17:08
    0 0
    cum se poate de combatut anemia, multe chestii nu prea ajuta
  •  
    • 48 mesaje
    30 Mai 2004, 10:34
    0 0
    Pt anemie trebuie sa iei niste tablete ce contin fier, si sa mananci alimente bogate in fier, cum ar fi de exemplu ficatul de pui. Se spune ca face treaba foarte buna daca este mancat doar fiert, dar este ingrozitor. Daca nu il poti manca asa, nici o problema, prepara-l oricum. Insa cel mai important lucru este sa consulti un medic si sa ii irmezi sfaturile
  •  
    • 297 mesaje
    30 Mai 2004, 16:27
    0 0
    In afara de alimentatia bogata in fier, mai este nevoie si de vitamina C, deoarece aceasta vitamina favorizeaza absorbtia fierului. Este un amanunt important,dar, din pacate, de obicei este ignorat.
  •  
    • 1131 mesaje
    31 Mai 2004, 12:27
    0 0
    Ce pot sa-ti spun ca si eu am suferit de anemie cand eram de vreo10-12 ani si am luat Glubifer (se numea atunic, acum nu stiu daca se ma numeste asa). Nu stiu daca de al asta sau de la altceva, dar nu mai am probleme de vreo 8 ani.
    Referitor la alimentele bogate in fier, pot sa-ti recomand ceva bun si delicios: dulceata de afine si/sau de coacaze. Eu am amncat toata iarna si a fost OK.CCA 1-4 lingurite pe zi, vezi tu, cat de mult iti place sau cum vei simti nevoia pe parcurs. Insa sa fii atenta cand o cumperi, sa citesti continutul, pentru ca in ultima vreme au aparut multe conserve de fructe ce contin si doar 20 sau chiar 15% fructe, restul fiind aditivi.
  •  
    • 70 mesaje
    31 Mai 2004, 13:43
    0 0
    Pentru anemie este bun polenul de la farmaciile naturiste. Se ia dimineata pe stomacul gol o lingurita plina cu polen si se tine sub limba pana se dizolva. Asta se face o singura luna si se poate repeta peste 2 luni. Si mananca spanac crud in salate daca poti.
    Multa sanatate.
  •  
    • 1530 mesaje
    31 Mai 2004, 14:16
    0 0
    Nat, eu am o anemie permaneneta, este o boala ereditara, talasemie minora. Trebuie sa iau fier, acid folic si complexul vit B cam 15 zile pe luna. Ma rog, ar trebui, mai bine zis, pt ca nu prea iau, imi dau o pofta oribila de mancare. Si mie tot Glubifer mi-a dat dr sa iau.
    Eu spun ca un supliment cu acid folic este folositor.
    Mergi la un hematolog (incearca la Institutul de Hematologie de la Pta Victoriei) si fa analize complete.
    Incearca sa papai multe legume cu frunze verzi - gen salata. Insa suplimentele de vitamine sunt necesare. Bafta!