sangerarea gingiilor

•  
    • 254 mesaje
    26 Mai 2004, 14:37
    1 0
    Buna,

Am si eu o problema...aproape la fiecare spalare pe dinti imi sangereaza gingiile...nu stiu de ce...mi-am schimbat si periuta, mi-am luat una mai moale si tot degeaba. Aveti idee ce ar trebui sa fac sa nu-mi mai sangereze?
  •  
    • 27 mesaje
    26 Mai 2004, 20:54
    0 0
    Am aceeasi problema am incercat cu diverse paste de dinti adica paradontax si sensodyne am aproape 7 luni de cind numai asta folosesc am fost si la stomatolog si ce crezi ca mi-a zis ca nu este altceva inafara de pasta asta de dinti si mai da rezultate sa te speli cu sare... deci sare si rabdare numai ca am fost destul de rabdatoare si tot imi singereaza gingiile poate stie cineva vre-un remediu.
  •  
    • 636 mesaje
    26 Mai 2004, 21:19
    0 0
    Cel mai sigur este sa mergi la stomatolog, poate ai nevoie de o igienizare a cavitatii bucale (detartraj si periaj profesional). Poate ca exista o cauza pentru sangerarile gingivale, alta decat placa bacteriana si tartrul(modificarea statusului hormonal,adica iei anticonceptionale sau esti insarcinata, sau ai o alta afectiune). Oricum, nu este adevarat ca nu exista remediu, iar spalatul cu sare este...o mare aiureala. Nu faci nimic altceva decat sa le iriti si mai tare. Trebuia sa iti recomande ceva, nu sa te freci pe gingii cu sare...
  •  
    • 68 mesaje
    27 Mai 2004, 10:04
    0 0
    Si mie imi sangereaza gingiile si doctorul mi-a prescris pasta de dinti paradontax ...adevarul este ca parca nu mai sangereaza asa rau da' tot sangereaza ... tot un medic mi-a spus sa cumpar pasta de dinti cu Aloe Vera si m-a asigurat ca a avut o pacienta careia i-au disparut sangerarile dupa ce a folosit pasta de dinti cu aloe....pana acum nu am gasit sa cumpar nici nu am avut timp sa caut dar probabil o sa cumpar si aceasta pasta de dinti
  •  
    • 16 mesaje
    27 Mai 2004, 10:13
    0 0
    Salutare!Cu aceeasi problema m-am confruntat si eu.Mie mi-a recomandat stomatologul meu o solutie pe baza de musetel care se gaseste in farmacii si se numeste ROMAZULAN.Efectul este extra, dar trebuie sa fii consecventa in administrare.Se badijoneaza gingiile cu solutia respectiva si sangerarea se estompeaza chiar dupa prima zi de folosire.Partea haioasa e ca are un gust oribil :< Sper sa va ajute.
  •  
    • 13 mesaje
    27 Mai 2004, 13:30
    0 0
    Ideea e ca sangerarile de gingii sunt cauzate si de o carenta de vitamina C in organism. Eu cand am avut aceasta problema am luat supliment de vitamina C. Sper sa va fie de folos
  •  
    • 1105 mesaje
    27 Mai 2004, 13:48
    0 0
    Intr-adevar, una din cauzele singerarii gingiilor este carenta de vit. C.
    Inainte de a va duce cu investigatiile mai departe, luati vit. C. Dar, atentie la sursa ei..trebuie sa fie naturala si pe cit posibil..neoxidata. Adica, preparatele naturale care au invadat piata (ex. WallmarK, etc.) sunt cele mai bune.
  •  
    • 254 mesaje
    27 Mai 2004, 14:22
    0 0
    Multumesc din suflet pentru sfaturi. Carenta de vit. C nu prea cred sa am ca beau foarte multa limonada cu miere si lamaie plus ca salatele le mananc numai cu suc de lamaie...dar cine stie...merci inca odata!
  •  
    • 765 mesaje
    8 Iun 2004, 16:29
    0 0
    Dalissime ai rezolvat problema? Sa stii ca si eu am avut o asemenea problema, am fost la mai multi medici, dar o doctorita, destul de tanara, a facut o curatare a zonei si a indicat IMUDON. Acea problema mi-a disparut.
    Pasta de dinti cu aloe am folosit-o si o folosesc si eu dar in situatia asta a fost nevoie de acest tratament. (40 comprimate = 388.000 lei)
    Mipo, pasta de dinti cu aloe o gasesti la cineva care e la FLP.