OTRAVITI CU CARNE CU DIOXINA

•  
    • 366 mesaje
    11 Dec 2008, 10:01
    0 0
    Cum se poate sa fim otraviti in atatea moduri si sa nu facem nimic? Auzim, mergem mai departe si pe urma ne intrebam de ce avem nu stiu ce simptome, boli si nu gasim nici un tratament?
  •  
    • 354 mesaje
    12 Dec 2008, 01:01
    0 0
    PUTEREA GÂNDULUI - 11 decembrie 2008, 22:09

Cum a zburat porcul cu dioxină
    de Adrian CERCELESCU | 12 DECEMBRIE 2008

Povestea porcului irlandez pare să se încheie, după ce autoritatea europeană pentru siguranţa alimentelor (EFSA) a comunicat ieri că e bun de mâncat. Era şi timpul să se termine, pentru că pierderile băteau spre jumătate de miliard de euro şi, indiferent cât ulei de maşină s-a băgat în porci ca să dea dioxina în ei, sumele nu mai erau digerabile. Specialiştii europeni au explicat senin că riscul e “aproape neînsemnat” şi pentru cei care au mâncat zilnic carne infestată de 200 de ori mai mult decât prevede legea. Chiar şi iubitorii de teorii ale conspiraţiei au o explicaţie: “graţierea” exporturilor irlandeze este firească, din moment ce scandalul n-a fost decât un avertisment pentru ţara care se încăpăţânează să nu semneze Constituţia UE. A fost o poveste interesantă şi pentru noi, românii, care în tot acest timp am tăcut şi am mestecat peste 130 de tone. Doar că, la noi, eroul principal nu a fost porcul, ci ANSVSA - o “firmă” de stat care, când nu zace de aviară suferă de pestă porcină, iar atunci când nu suferă de nimic zace pur şi simplu. E suficient să vedem cum şi-a petrecut Autoritatea zilele alarmei de dioxină.

Carevasăzică luni, când EFSA dădea avertizarea că să închidem graniţele şi să pustiim pieţele, Sanitar-Veterinara noastră lansa la Bucureşti Săptămâna Veterinară Europeană anunţând un eveniment aproape haios – înfiinţarea pe aeroportul Otopeni a unui punct de informare privind restricţiile la transportul cărnii în valiză pe teritoriul UE. Marţi dimineaţă a trudit la un comunicat despre adormirea porcului în vederea tăierii, cu pistolul de asomare în valoare de până la 500 de euro – bani pe care ţăranul care îşi creşte suina în fundul curţii n-o să-i dea nici dacă-l tai pe el. Marţi după-amiază, bulgarii raportau că au confiscat 40 de tone de carne irlandeză, după ce luni mai confiscaseră 60. Ai noştri erau bine: şeful mare - la Bruxelles, plecat să ia învăţătură despre ce e de făcut cu criza dioxinei, şeful mai mic – acasă, în plină organizare a unei paranghelii de bilanţ de activitate. Alarma cu dedicaţie pentru România a venit după încheierea programului, aşa că n-a mai fost nimic de făcut până miercuri. Iar miercuri, mulţumită regulamentelor Uniunii care te duc ca pe şine de la boaba pe care a mâncat-o porcu până la dugheana care a vândut cârnaţii, s-a descoperit c-au intrat în ţară 130 de tone irlandeze. După care inspectorii s-au gândit aşa: de găsit am descoperit-o, dar ce facem cu ea? Ieri, când EFSA dăduse încetarea alarmei, strategia românească virase spre distrugerea cantităţilor pe care s-a mai putut pune mâna
  •  
    • 354 mesaje
    12 Dec 2008, 01:17
    0 0
    Cu ceva tot ne-am ales după toată povestea asta. Am aflat, de exemplu, că porcul se mişcă mult mai repede decât Sanitar-Veterinara. Până să-l găsească, dioxinizatul fusese importat, procesat, vândut şi mâncat. La Cluj, din 40 de tone s-au mai găsit 4, în Prahova – din două tone au mai apucat 3 kile şi exemple sunt cu duiumul. A doua e că porcul zboară, din moment ce autorităţile de la frontieră au raportat că la ele nu figurează să ne fi venit ceva irlandez. Iar a treia e o reconfirmare a faptului că porcul nu-i ca pasărea. Dacă la gripa aviară ne rugau magazinele să luam pui mai mult pe gratis şi noi nu luam, la porc aproape că nici nu ne-am sinchisit. Vorba unui măcelar din Obor: “Nu ia oamenii că nu prea e bani, nu din cauza la dioxină”. Acum s-ar putea chiar să se mai scumpească, din moment ce au zis-o şi veterinarii UE: totul e bun la porc, inclusiv dioxina.
  •  
    • 2 mesaje
    12 Dec 2008, 06:42
    0 0
    Ptr.ca acum in epoca moderna mai exista nici un tratament ptr medicii astia nu mai fac pe gratis.Si fructele si legumele nu mai sunt atatea calorii in ele si unele chiar sunt otravite din cauza cum le creste in gradina.
  •  
    • 2 mesaje
    12 Dec 2008, 06:46
    0 0
    De ce nu putem si noi sa traim fericiti pana la 180-200 de ani????