Menstruatie
-
0 0Buna ziua la toata lumea!!!
Problema mea este un pic mai diferita de altele: cine imi poate spune de existenta unui medicament ptr. reglarea ciclului menstrual; la mine vine lunar sau din 2 in doua luni, nici o data nu pot fi sigura cind vine si cind nu; si tine 5 zile(asta e bine).
Dar, cel mai spinos lucru este ca din aceasta cauza nu pot si cind e perioada fertila ptr. mine, in vederea conceperii unui copil.
Spre marea mea rusine nu am mers nici o data la un control ginecologic si stiu ca trebuia.
Va multumesc si astept un raspuns. -
In general cele care regleaza ciclul sint anticonceptionalele, dar este clar oricum ca trebuie sa vezi cel putin un doctor: ginecolog si endocrinolog. Eu am avut ciclul neregulat toata viata si m-am cam neglijat dupa nasterea copiilor. Chiar: cind ati fost ultima data la un ginecolog, fetelor? Eu am ajuns cam tirziu si histerectomie scrie pe mine.
-
Fetelor,menstruatia este urmarea pregatirii organismului femeii pentru a tine o sarcina.Timp de aprox.28 de zile, atat uterul cat si ovarul sufera modificari care au ca rol pregatirea pentru o sarcina. Astfel ovarul "produce" cate un ovul lunar, iar uterul isi modifica structura pentru a primi ovulul fecundat.Toate aceste procese sunt "supervizate" de hormonii sexuali FSH si LH. Asa ca una din cauzele problemelor tale poate fi hormonala.De aceea te sfatiuesc sa consulti un endocrinolog si bineinteles un ginecolog.
-
Draga Mioara, este intr-adevar o rusine ca nu ai fost la un control ginecologic pana acum!Dupa cum spui, incerci sa ramai insarcinata de 14 ani si nu reusesti. Cauza poate fi o pozitie anormala a uterului pe care doar ginecologul o poate descoperi.Du-te la un control si ai grija de tine.EU zic sa nu mai amani la infinit vizita la ginecolog si sa te duci; este spre binele tau.Eu de exemplu, de cate ori mi se pare ceva in neregula ii pun intrebari ginecologului meu(cred ca uneori il cam stresez!).Ai grija de tine fiindca tu esti cea mai importanta persoana din viata ta!