Hipocalcemie
-
0 0Dragele mele eve,se confrunta cineva cu asa ceva?Stiti vreun tratament bun? Am incercat zeci de produse si nu am reusit nimic, de peste doi ani,desi am urmat sfaturile medicilor.Am facut o cura si cu aloe si calciu de la forever si m-am ales cu o grozava indigestie,care mi s-a spus ca e normala la inceput.ca imi va accentua problema pt.ca mai apoi sa o rezolve.Asa a si fost,dar numai cu "accentuatul".Insa dupa doua luni ar fi trebuit sa treaca,nu-i asa?
-
Eu am aceeasi problema de 3 ani. Acum jumatate de an medicii au descoperit ca totul este din cauza stresului si a oboselii. Pana sa ajung la Spitalul Militar unde am fost diagnosticata corect am fost la tot felul de medici de unde primeam tot felul de retete. Acum, dupa 1 saptamana de perfuzii cu glucoza, vitamine si Ca gluconic ma simt f. bine. Pe langa acestea am primit de la neurolog si un psihostabilizator - Ansilan pe care il iau seara.
Dar, toate acestea nu le poti face decat daca mergi la medic (poate cunosti pe cineva la Sp. Militar, eu am fost la Prof. Dr. Poalelungi Viorel, care se pare ca este cel mai bun din spital).
Atentie!!! Netratata la timp si corespunzator poate duce la spasmofilie sa tetanie latenta...iti spun...nu ai vrea sa afli cum te simti in momentele de criza (eu pana acolo am ajuns)
Daca mai vrei detalii ..... -
Poate ar trebui sa iti faci mai intai si un examen coprologic, pentru ca s-ar putea sa ai tetanie (paraziti intestinali) care impiedica si ei asimilarea calciului din alimentatie.
Am auzit si eu ca sucul de lamaie fixeaza calciul in organism.
De asemenea, chestia cu problemele de absorbtie poate fi si pe baza hormonala.
Poate un internist ar sti sa te indrume mai bine.
Despre spasmofilie am auzit de la un medic ca este o boala care nu te omoara, dar nici nu te lasa sa traiesti (ca lumea). -
Va multumesc f.mult pt. raspunsuri, fetelor.
Pisi_8,bineinteles ca vreau detalii. Chiar te rog.Poti sa-mi scrii pe ioneasca@eva.ro.Merci.
Gabici,sa stii ca la ex.copro nu m-am
gindit si nimeni nu mi-a mai spus.
Hmmm,sa stii ca am sa fac.
Medicul endocrinolog la care am fost eu(la Parhon)mi-a spus ca ce am eu se trateaza la psihiatru!!!!I-am spus ca as dori investigarea suprarenalelor,a tiroidei si mi-a recomandat Xanax.
La mine s-a agravat deoarece senzatia de nod in git apare chiar in momentele de relaxare.In aglomeratie ma sufoc.Am scos din agenda hipermarket-urile.Cel mai teama imi este ca vine vara.Atunci se intetesc problemele si caderile de Ca apar si de 2 ori/saptamina.De asta am si scris ,poate mai are si altcineva asemenea probleme.Multumesc lui Dumnezeu ca nu mai am atacuri de panica,dar a fost cumplit.Sper sa nu mai trec pe aici,si nici voi sa nu treceti. -
Ioneasco, draga,
Ai incercat sa iei Distonocalm, asociat cu banalele tabl. efervescente de Calciu- Magneziu care se vind si la alimentara?
Senzatia de "nod" o am si eu uneori, cind ma suprasolicit mai mult (decit sunt suprasolicitata de obicei), si am observat ca 1/2 tabl. (doza este f. mica) de Distonocalm dimineata ma fac sa trec mai usor peste ziua respectiva.
Asociata cu Calciu trebuia sa te linisteasca. Incearca, pt. ca rau nu iti pot face!!Daca tot iei Ca., ia si vit. D2.FARA EA NU SE FACE ABSORBTIA VIT. DIN INTESTIN.
Tine-ma la curent.. -
Gabici, tetania este o stare patologica manifestata prin contractii musculare spasmodice ale membrelor si ale trunchiului, ca urmare a unor boli sau a insuficientei calciului din organism. N-are legatura cu parazitii intestinali.
Ioneasca, intr-un fel medicul de la Parhon are dreptate: din descrierea ta, este vorba de anxietate si/sau usoare atacuri de panica. Dovada ca Xanaxul prescris a avut efect. E drept, aceste stari pot aparea si din cauza unui dezechilibru hormonal. Pana la urma medicul ti-a facut analizele alea? Sau ti-a dat Xanax din comoditate si nesimtire? -
Atentie!!!
Xanaxul este un medicament tare.Odata ce ai inceput cu Xanax, nu stiu ce altceva mai tare te-ar putea linisti...in caz de ceva.Eu m-as feri de el, Si observ ca se da f. usor de catre medici...vorba d.i./...din comoditate sau nepasare?
Fetelor, manifestarile psihice se pot...CONTROLA prin efort constient. Trebuie sa gasiti pirghiile necesare.
Chiar si atacurile de panica si crizele de anxietate....
Sfatul meu pt. Ioneasca:
Esti prea tinara pt. Xanax. Lasa-l pt. 60 ani!!
Psihiatrii(buni) spun ca :
MANIFESTARILE DE PANICA, ANXIETATE, DEPRESIE, etc. arata dezechilibrul care exista intre:CE NE DORIM SI CEEA CE AVEM!!!!!aici trebuie lucrat..!
Dati-va si voua un pic de atentie: o prajitura buna, un week-end in mijlocul padurii, o bere rece vara,o rochie scumpa, etc,etc,etc.Toate actioneaza asupra psihicului pozitiv sau negativ..
Nu va aruncati pe medicamente..nu rezolva problemele. -
Intr-adevar, tetania nu are nici o legatura cu parazitii intestinali...Povestea mea... Mai intai spasmofilie - senzatia de sufocare, nod in gat, senzatii de voma, ameteli...netratata...am ajuns la tetanie latenta - adica toate celelalte stari asociate cu starea de lesin, tremur al membrelor, spasme si contractii ale muschilor fetei (ingrozitor)...si totul se intampla dupa zile cu stress, fara odihna.
Ajunsesem sa merg la Sp. de Urgenta de 2 ori pe zi.
De aceea te-am sfatuit, draga ioneasca, sa mergi la un neurolog sau un psihiatru - de cele mai multe ori hipocalcemia este asociata cu stari de depresie, anxietate....
Medicii sunt tentati sa spuna ca ai ceva legat de tiroida...iti spun toate astea pt. ca eu ma lupt cu boala asta de 3 ani.
Am facut toate analizele posibile (inclusiv examenul glandei tiroide)...analize pe care le-am reluat si acum cand am ajuns la Sp. Militar...rezultatul - hipocalcemie asociata cu stare de anxietate (vezi Ansilanul prescris de medic) plus paraziti intestinali pe care i-am dat gata cu Zentel.
Distonocalmul nu este un medicament indicat in aceste situatii pt. ca scade tensiunea (lucru de care nu ai nevoie).
Tratamentul pe care il iau acum - Ca gluconic + AT10 (fixator) de 3 ori pe zi + Ansilan seara + optimism in fiecare clipa.
Dar, trebuie sa mergi la medic... -
Dragele mele,dar am fost la medic.Si la neurologie si la endo.Da,pisi_8,asa am fost si eu:abonata la spitalul de urgenta.Donna_imobile,sa stii ca xanax-ul mi l-a recomandat "din comoditate" cum bine ai spus,fara analize.Am fost si la medsana.Am luat alpha D3 pina m-a prit dr.pt.ca a zis ca luat a-la-longue e toxic.
Silvanita,am luat si Distonocalm,dar l-am oprit pt.ca am puls sub 60 si propranolol-ul il scadea mai tare.
Sa va spun ce produse am incercat? Cal ciu efervescent de la n firme,ca+Mg,
dolomit,Ca de la Forever,Wallmark,glu
conolactat de ca si Mg.Acum sint pe Cal-c -vita(hoffman la Roche).Deocamdata sint bine,dar mi-e teama ca in vara sa nu se repete.Ieri am mai avut o tentativa de cadere.
Oricum,va multumesc tuturor si va mai astept raspunsurile.Va pup.Nu ma asteptam sa primesc atitea raspunsuri.Sinteti niste scumpe. -
Eu sunt din iasi si am aceeasi problema ca si tine.Te rog frumos sa-mi spui cat timp ai luat Ansilan.
Atata timp cat am luat un tubulet intreg doar una seara la culcare m-am simtit bine si acumca am intrerupt de 2zile ma simt iarasi rau.As dori sa-mi spui te rog cat trebuie sa i-au si la ce specialitate de medicina ai fost?Am facut si eu perfuzii cu Ca si beuri magneziu.Totul este pe baza de stress.Imi zvacnesc urechile si ametesc iar toate analizele sunt bune mai putin lipsa de Ca.Ce analize hormonale ti-a prescris tie medicul?
Te rog frumos sa-mi trimiti un mesaj cat se poate de repede pe adresa urmatoare:bobydiac@yahoo.ca -
Eu sunt din iasi si am aceeasi problema ca si tine.Te rog frumos sa-mi spui cat timp ai luat Ansilan.
Atata timp cat am luat un tubulet intreg doar una seara la culcare m-am simtit bine si acumca am intrerupt de 2zile ma simt iarasi rau.As dori sa-mi spui te rog cat trebuie sa i-au si la ce specialitate de medicina ai fost?Am facut si eu perfuzii cu Ca si beuri magneziu.Totul este pe baza de stress.Imi zvacnesc urechile si ametesc iar toate analizele sunt bune mai putin lipsa de Ca.Ce analize hormonale ti-a prescris tie medicul?
Te rog frumos sa-mi trimiti un mesaj cat se poate de repede pe adresa urmatoare:bobydiac@yahoo.ca -
Buna tuturor. Din pacate, stiu cit de neplacuta este aceasta boala pt o femeie si ce efecte devastatoare are, atit pe plan profesional, cit si personal si pe plan intim, am cunoscut o femeie absolut grozava, ca suflet, inteligenta, o tipa draguta si fara prejudecati, pasionala si mereu dornica de a darui dragoste si a face nebunii.. insa care avea lipsa de calciu extrem de mare si facea crize de calcemie foarte des.. unele cumplite sau cel putin, ma speriau grozav pe mine, si stiu ca si ea avea suferinte nenumarate. Boala ei se regasea exact in ceea ce a descris cinmeva - senzatia de sufocare, nod in gat, senzatii de voma, ameteli.. stari de oboselaa foarte puternice, asociate cu lesinul, tremur al membrelor, spasme si contractii ale muschilor .. atit vara, in special, cind pe caldura era pur si simplu terminata, dar si la eforturi pe o perioada lunga, iarna cind era foarte frig sau foarte umed, eventual ceata.. cu probleme mari cu oasele, ca si cu dintii.. avea chiar probleme cu mincatul, trebuia sa nu manince nimic tare sau dur, pt ca i se spargeau dintii, ceva cumplit, sincer... insa cele mai grave crize la facea in situatii de stress, daca se enerva, daca o supara ceva foarte tare.. si, cel mai neplacut lucru, pt amindoi, cind faceam dragoste mai multe timp.
Si va spun 2 experiente, ca sa va dati seama cit de grava era problema si, pt aceste motive a trebuit sa ne despartim, pt ca era o diferenta extrem de mare intre noi de energie, de dorinte, de ritm, de felul in care reactionam, cum ne potriveam.. si relatia intima devenea un chin cumplit.
Atfel, s-a intimplat de mai multe ori ca, facind dragoste mai mult de 20 de minute (de obicei ajung si la o ora, dar cu ea nu se putea!) ca ea sa intre in spasme, sa i se contracte muschii, aproape ca i se facea rau daca mai continuam miscarile, ca sa nu spun ca sexul oral o facea sa vibreze de placere, dar, din pacate, aproape ca nu se mai putea opri din contractii.. era intre agonie si extaz totul.. si nu era nimic fortat.. insa ea vroia mai mult, pt ca se simtea bine cu mine, dar mai ales ca stia ca imi place sa dureze mult.. insa finalul era extrem de nasol..si cind asta se repeta de fiecare data, devine extrem de frustrant si chiar cu multa suferinta, pt parteneri.
A doua experienta, care m-a marcat mereu de atunci a fost tot dupa o partida de dragoste: eu am lasat-o sa se odihneasca putin dupa ce facusem dragoste.. si asta o obosea si pe ea foarte mult si am plecat la baie sa fac un dus si sa ma barbieresc. Ea a atipit vreo citeva minute si, mi-a povestit apoi, ca m-a strigat dar nu ma raspuns si a crezut ca am plecat in oras si am lasat-o singura in casa. Eu nu am auzit nimic, fiind inchise usile de la camera si de la baie, ea s-a speriat teribil de asta (nu i-a venit in cap sa ma caute in baie!), a intrat brusc in panica si a facut o criza de calcemie, i s-a blocat respiratia, a simti ca se sufoca, vroia sa strige si nu mai putea, ii curgeau lacrimi siroaie pe obraz, cind am iesit din baie si am vazut-o, m-am ingrozit.. si nici macar nu putea sa deschisa gura sa spuna ce a patit.. dupa ce a=m luat-o in brate si am calmat-o, am linistit-o, am mingiiat-o si-a mai revenit si mi-am explicat ce am scris mai sus.. si mi-am dat seama ca putea chiar sa se intimple o tragedie, daca mai intiziam citeva minute.. si de atunci, ma feresc cit pot de persoanele cu probleme de acest gen, pur si simplu, nu vreau sa am pe nimeni pe constiinta si cred ca le este foarte greu si lor, pt tot ce li se intimpla. si parerea mea sincera este sa evite sa nasca un copil, am auzit ca la fel i-a recomandat si ei medicul, pt ca pot naste copii cu malformatii sau carente foarte mari.. sau chiar ele pot muri la nastere, si nu-i de joaca cu asa ceva.
Stiu ca a facut zeci de tratamente, atit vitamine, cit si injectabile, lactate si alte produse pe baza de Calciu, insa problema era ca il asimila foarte haios in organism, dar mai ales ca in situatii de stress se producea o prabusire a nivelului de Calciu si de aici, toate aceste probleme cumplite.
Doresc tuturor femeilor cu astfel de probleme sa gasea -
si eu am fost diagnosticata cu spasmofilie, pe baza unei senzatii puternice de nod in gat, de contractare a musculaturii gatlejului. chestia e ca nu am mai avut alte simptome, carcei, dureri, nimic altceva decat nodul ala cumplit. problema cea mare e ca dupa o luna de tratament combinat (calciu solubil, injectii si perfuzii) nodul nu cedeaza, iar eu am capatat o spaima teribila ca nu mai pot manca, si mai ales bea, pt ca ma voi ineca , ma voi sufoca si voi muri. nu mia stiu cat e problema fizica si cat e psihica. mi s-a recomandat si xanax, am inceput s aiau, dar nu prea ma linisteste. sau ma linisteste la modul general, dar normal ca nu-mi anihileaza teama asta morbida.
daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva, o rog din suflet sa ma ajute.