Pierderea gustului
-
9 Dec 2008, 19:060 1Buna fetele, am si eu o problema, poate a trecut cineva prin ceva asemanator si poate sa-mi dea un sfat. Cam acum o saptamana m-am trezit cu o durere la suprafata limbii, cand m-am uitat in oglinda aveam un fel de taieturi pe limba, ma deranja cand mancam dulce, sarat, iar incet incet mi s-a modificat inclusiv simtul gustului. Nu pare candida bucala, am mai avut si cunosc simptomele, nu o pot nici asocia cu ceva in mod special, nu am luat pastile de nici un fel, nu am mancat nimic neobisnuit. Stie cineva ce ar putea fi si cum as putea trata problema? Mercic
-
9 Dec 2008, 21:07Ia aici si citeste:
Glosita migratorie benigna - este si ea o boala idiopatica, benigna, ce afecteaza 10% din copii si adulti, avand tendinta de a aparea mai frecvent la femei. Se caracterizeaza prin aparitia unor zone rosiatice ce pot avea forme geografice (de aici vine numele bolii in sine) care sunt atrofii de papile filiforme. Limba apare fisurata si poate fi dureroasa. Leziunile dispar spontan si limba isi recapata arhitectura normala in zona afectata initial. Leziunile vor reveni, insa avand alte localizari. Aceasta boala are multe caracteristici comune cu sindromul Reiter si cu psoriazisul.
Pana mergi la medic si trebuie neaparat !
- Sparge o capsula de vitamina E si scurge continutul pe leziuni deoarece are efect antiinflamator. -
10 Dec 2008, 17:40Merci de raspuns bios, sper sa nu fie totusi asa tragic cum pare din ce-am citit...despre limba geografica am citit, mie nu mi-au disparut din papile, nici n-am vreo zona de alta culoare (alba sau rosie), dar intr-adevar, trebuie sa ma duc la medic. problema e ca nu sunt in tara si pana ma programeaza dureaza o vesnicie, ca la sfarsit sa-mi recomande un ceai de musetel, cum am mai patit. dar daca nu am alta varianta, ma duc. Mai astept totusi pareri...merci mult inca o data
-
10 Dec 2008, 19:21Iata ce raspunde un medic legat de ac. problema | Dr. Cosmin Marin - Stomatologie , Bucuresti, sector 6
Afectiunea,de fapt, este o varianta a normalului si se numeste glosita migratorie,iar limba crapata este tot o varianta a normalului.Totusi,avand in vedere ca pe internet doar se discuta,ar fi indicat si un consult,aceasta ptr vizualizarea leziunilor respective.