igiena-ce sa folosesc dupa sex?
-
1 0am inteles ca nu e bine sa te speli cu sapun in zona intima asa ca va intreb ce e mai bine sa folosesc pentru a nu avea probleme?
-
Eu , una cand am fost la control am crezut ca o voi impresiona pe doctorita mea cand o sa-i povestesc cum imi fac eu igiena intima. In schimb tipa ma privea ceva de genul :o......
Dupa ce m-a mustruluit bine mi-a spus cum trebuie procedat.
Concluzia a fost urmatoarea: acolo nu trebuie sa ajunga sapunul ( in interior) oricat de neutru ar fi ph-ul acestuia. Este suficienta apa, dar foarte rar zilnic. Flora din interior isi face treaba foarte bine singura. Este exact ca la ochi, nu ne spalam niciodata in interiorul ochiului. O data pe luna daca vrei poti face spalaturi cu cei de pelin, coada soricelului si musetel.
Din cand in cand poti folosi ovule tricomicom pentru a "steriliza" zona.
In rest doar apa. Eu ma spal uneori cu apa in interior si nu prea este bine. Dar am facut un pas, am renuntat la sapun. Nu ma simt prea impacata dar o sa-mi treaca definitiv in cele din urma, obsesia pentru igiena intima impecabila.
La exterior se foloseste un sapun cat mai delicat, cu ph neutru, sau gel pentru igiena intima.