RANA PE COL
-
0 0Dupa ce am nascut am ramas cu o leziune pe col pe care am incercat s-o tratez cu diferita ovule etc. insa ea este tot acolo ...am fost la 3 medici diferiti si fiecare are o alta parere despre cum ar trebui tratata iar eu sunt total in ceata, mai ales ca papanicolau a iesit frotiu 2, adica inflamatie....cunoasteti vreun medic ginecolog fff bun care sa-mi rezolve si mie problema asta in vreun fel?
-
rănile pe col se fac de la infecţii repetate şi netratate, infecţia cu HPV, naşteri grele, relaţii sexuale violente sau nepotrivire anatomică între parteneri. mă refer la f. că partenera are vaginul prea scurt şi în timpul actului sexual partenerul atinge colul uterin.
anumite poziţii în actul sexual pot favoriza chestia asta. în trecut femeile făceau răni pe col de la metode contraceptive neconvenţionale ca de exemplu: spălături cu oţet, cu săpun. erau femei care întroduceau câte o tabletă de aspirină! acestea modifică ph-ul şi pot duce la apariţia leziunilor. nu mai vorbim de avorturile multiple.