probleme cu inima?

•  
    • 726 mesaje
    3 Dec 2008, 15:26
    0 0
    in urma cu o luna am avut un accident de masina. a fost un soc puternic, m-am speriat f tare. de atunci ma doare foarte tare in partea dreapta, ca si cum ar fi o durere constanta. de mentionat ca: tata a facut 2 infarcturi, operat pe inima, mama are probleme cu inima..in familie sunt antecedente.intrebarea mea ar fi: am doar 27 ani, e posibil ca la varsta asta sa am probleme cu inima?
  •  
    • 21507 mesaje
    3 Dec 2008, 15:39
    0 0
    inima nu doare ..e posibil sa fie ceva care tine de muski sau os
  •  
    • 726 mesaje
    3 Dec 2008, 16:26
    0 0
    e posibil sa ai dreptate. si ai vreo idee cum se trateaza? am groaza de medici ca sa merg la un control, de asta intreb pe aici
  •  
    • 354 mesaje
    3 Dec 2008, 21:35
    0 0
    Cum sa nu doara inima ?? in angina pectorala,in cardiopatie ischemica si ca simptom al unui infarct miocardic. Daca esti anemica,de ex.,inima(miocardul) nu mai primeste suficient oxigen si incepe sa doara ! Probabil ca la accident ,din cauza spaimei,s-a produs o vasoconstrictie a vaselor care iriga miocardul,si ca urmare cantit. de oxigen care a ajuns la muschiul cardiac s-a diminuat drastic,rezultatul fiind ac durere care persista, chiar daca nu a aparut inacel moment . Este o presupunere ! Dar ,pentru ca ai antecedente in familie,ar trebui sa mergi sa-ti faci macar o electrocardiograma si ceva analize de rutina la sange. Nu are relevanta varsta in patologia inimii, dar antecedentele pot avea relevanta ! Pentru linistea ta, mergi si fa-ti un control , caci, oricum, incertitudinea este generatoare de stres !!
  •  
    • 1166 mesaje
    3 Dec 2008, 22:01
    0 0
    cum sa nu doara??!! doare si inca f tare...eu am probleme si fac tratamente de ani de zile si am f des dureri, in general in partea stanga dar poti avea dureri in dreapta si sa fie tot de la inima. de la o sperietura acum vreo 3 luni am avut dureri in piept vreo saptamana...
  •  
    • 21507 mesaje
    4 Dec 2008, 07:35
    0 1
    bre,de durere precordiala ati auzit ? ,daca tot ii dati cu explicatii de-alea ''stiintifice'' pe-aicea..ia cetiti voi inainte de-a face 'fiziologia fiziopatologiei' cordului
  •  
    • 726 mesaje
    4 Dec 2008, 10:56
    0 0
    multumesc frumos. aveti dreptate, trebuie sa merg la un control.
  •  
    • 10 mesaje
    13 Dec 2008, 16:35
    0 0
    mi se intampla si mie; ba mai mult pe langa durere am si palpitatii care se accentueaza in momentele mele de ingrijorare de orice natura - servici, familie, sanatate etc sau pur si simplu apar din senin; am fost de doua ori la spital, odata la UPU si o data la cardiolog care mi-a pus diagosticul de tahicardie sinusala, in conditiile in care EKG este perfect; avand in vedere ca am si colesterol mare ( la 35 de ani - 242??) mi-a prescis beta blocante si simvastatin; beta blocantul l-am luat efectiv numai cand imi iesea inima din piept pentru ca scade tensiunea f tare si asa o aveam mica. cardiologul m-a trimis si la endocrine - analize si tiroida normale. sper in continuare sa nu am pb cu inima pentru ca endocrinoloaga mi-a pus diagnosticul de distonie neurovegetativa, povestindu-i printre altele de stilul meu agitat de viata; am uitat sa mentionez ce era mai important - asta vara sotul meu a avut un accident la un ochi si m-am speriat foarte tare ca-si va pierde vederea- toata vara am alergat pe la bucuresti l;a operatii, controale si restu; nu mai spun ca la servic am funtie de conducere si toata raspunderea e pe mine' va rog dati-mi sfaturi cum sa scap de durerile si palpitatiile astea; cateodata mi-e teama ca fac infarct si ajug la atac de panica; ma ingijoreaza tare mult situatia asta
  •  
    • 23 mesaje
    14 Dec 2008, 16:49
    0 0
    Draga Angy73, pentru problemele mentionate iti sugerez si un tratament naturist foarte eficient, care poate fi luat in paralel cu medicatia alopata. Astfel, pentru hipercolesterolemie, se va urma un tratament de 2 luni cu Extract din mladite de maslin 50pic. dimineata si Extract din mladite de ienupar 50 pic. seara. Acestea sunt preparate gemoterapice ce se gasesc la orice Plafar, la preturi foarte convenabile. Pe langa acestea, pentru distonia neurovegetativa este indicata planta "talpa gastei", din care poti consuma infuzie (ceai), cateva cani pe zi, de preferat fara sa fie indulcita.
    Remediile naturale au rezultate pe termen lung, iar efectele lor incep sa se vada cam la 10-14 zile dupa inceperea tratamentului. Sa-ti fie cu folos!
  •  
    • 10 mesaje
    14 Dec 2008, 18:30
    0 0
    Fulgona iti multumesc din suflet pentru sfaturi; am notat remediile naturiste pe care mi le-ai recomandat si am sa merg la plafar sa mi le procur; ma ingrijoreaza faptul ca nu ma pot concentra la lucruri placute in timpul zilei, stau cu gandul numai la boala, ma incearca sentimente ciudate; cred ca am facut o depresie si uneori noaptea trantesc cate un atac de panica de toata frumusetea; mi-e teama de moarte desi e cam curand sa ma gandesc la asa ceva.
  •  
    • 357 mesaje
    14 Dec 2008, 23:42
    0 0
    angy, tot cu dr tb sa rezolvi.
    pe mine ma ajuta 10mg propanolol, e o doza minima, cand sunt mai agitata. de asemenea cate un aspacardin, are un compus cu magneziu, si ma linisteste f bine.

pana acum n-am auzit de endocrinolog care sa nu puna macar in secundar, un diagnostic de tulburare neurovegetativa. orice e mai putin explicabil, e tulburare de-asta

sanatate!
  •  
    • 23 mesaje
    15 Dec 2008, 08:06
    0 0
    Draga Angy73, cu siguranta poti gasi in tine puterea de a trece peste aceasta perioada... Gandeste-te ca aceste boli sunt destul de usor tratabile, si ele sunt de fapt doar niste semnale pe care ti le da corpul tau. El incearca sa-ti atraga atentia asupra unor atitudini, sentimente sau comportamente care trebuie schimbate. Desigur, nu dintr-o data, pentru ca este mai dificil, ci cu pasi mici,dar constanti. Daca vrei, putem discuta mai mult folosind mesajele private. Cu drag,iti doresc o saptamana reusita!
  •  
    • 10 mesaje
    15 Dec 2008, 21:46
    0 0
    dupa cum mi-a recomandat fulgona am cumparat azi ceai de talpa gastei, tincturi de mladite de maslin si iuenupar; incep tratamentul din seara asta; oricum nu pot sa elimin din viata mea factorii stresori (azi am avut curtea de conturi in control si maine cine stie ce mai urmeaza?) dimineatza am luat pentru liniste o pastilutza de spitomin care m-a transformat intr-o leguma, dar de palpitatii tot n-am scapat; o sa incerc si cu propanolol si distonocalm pana cand se mai "asaza un pic creierul" si sper din tot sufletul sa apara cat de curand si rezultatele terapiei homeopate (deci cateva cani de ceai indulcit de talpa gastei"
    oricum multumesc tuturor pentru raspunsuri si pareri; scandurica sa stii ca la endocrinolog am ajuns dupa ce m-a vazut un cardiolog si ma suspecta de hipertiroidie (noroc ca nu a fost si asta); iar endocronologul mi-a recomandat distomocalm si propanolol, dar parca as incerca remediile naturiste;
  •  
    • 10 mesaje
    15 Dec 2008, 21:50
    0 0
    va pup si sa ne vedem cu bine!