Depresie si mai ce???

•  
    • 8901 mesaje
    28 Nov 2008, 13:12
    0 0
    am ajuns sa ma ingrijorez eu pe mine.
    de ceva timp sunt ingrozitoare. presupun ca ce traiesc sunt simptome ale unei depresii. pana aici sunt toate de inteles, insa ce ma doare e ca am inceput sa am pierderi de memorie. zilnic mi se intampla sa uit ce am vorbit, ce mi s-a spus.....am inceput sa uit si unele sarcini de serviciu.
    are legatura depresia cu uitarea?
  •  
    • 354 mesaje
    28 Nov 2008, 13:27
    0 0
    Exista amnezii de origine emotionala (psihoze, stari nevropatice etc.) si tratamentul lor este, in principal, psihologic, si vizeaza indepartarea inhibitiilor si readucerea in constiinta subiectului a amintirilor uitate, prin jocul liberei asocieri a ideilor. Unele medicamente pot stimula memoria in caz de dismnezie (tulburare de memorie fara o amnezie importanta), de surmenaj scolar sau profesional.
  •  
    • 354 mesaje
    28 Nov 2008, 13:28
    0 0
    sursa ;www.sfatulmedicului.ro
  •  
    • 8901 mesaje
    28 Nov 2008, 13:35
    0 0
    hmm............merci mult!
  •  
    • 3036 mesaje
    29 Nov 2008, 09:51
    0 0
    adina, amnezia selectiva este legata de lucrurile pe care nu le mai vrei/suporti in viata ta.

partea buna in povestea asta este ca, daca reusesti sa te mobilizezi, POTI sa ti le amintesti. (iti spun asta din proprie experienta - doar ca, la mine, treaba asta apare pe fond anxios si nu depresiv)

de fiecare data cand depasesti un astfel de blocaj, noteaza-ti-l - este cea mai sigura cale sa-l scoti definitiv de dupa cortina pe care ti-o trage subconstientul. altfel, este foarte posibil sa il uiti din nou (aproape instantaneu).

cand lista de ganduri recuperate capata o oarecare consistenta, cauta sa o privesti ca pe o harta a zonelor problematice din viata ta. pe masura ce lucrurile vor incepe sa mearga mai bine, tonusul psihic si memoria se vor imbunatati si ele.

apoi, indreapta-ti atentia si resursele spre imbunatatirea calitatii fiecaruia dintre aceste aspecte ale vietii tale (familial, profesional, sanatate etc).

PS la inceput, aceste "alunecari" de memorie sunt modalitatea mintii de a te proteja de suferinta pe care informatiile respective ti-o provoaca. acest mecanism se dovedeste, insa, a fi pagubos pe termen lung (in ceea ce priveste "economia" vietii, per ansamblu), asa cum deja ai putut sa iti dai seama.