histerectomia totala
-
0 0Buna seara fetelor!Indreznesc sa va intreb ceva mai intim
aca o femeie este nevoita sa-si scoata si ovarele si uterul mai poate face dragoste?mai simte placere? dar barbatul?mai face sex cu placere cu ea? -
Daca ai alternativa in nici un caz nu te opera. Consecintele sunt mult mai grave decat ni se explica inainte de operatie:
1. Menopauza timpurie. Dezechilibru hormonal, bufeuri, stari de nervozitate, scaderea drastica a libidoului.
2. Tratament hormonal permanent - dureaza intre 1 si 2 ani pana la stabilirea dozelor potrivite, timp in care organismul o ia razna la propriu.
3. Consecintele la nivel psihologic sunt dezastruoase.
Cineva spunea ca vaginul ramane intact. In fapt, in cazul histerectomiei totale, cei mai multi medici aleg sa-l opereze pentru a elimina riscurile de cancer mai tarziu.
Daca motivul operatiei este un fibrom atunci te sfatuiesc sa iei in considerare EMBOLIZAREA - o procedura non-invaziva si mult mai umana decat histerectomia.
Si ca sa-ti raspund la intrebare - nu, nu mai simte nici o placere. Nici macar la nivel psihologic.
Pentru Mika - ba, ei barbatii, ar trebui sa stie TOT ce implica o astfel de operatie, inclusiv consecintele pe termen lung care nu sunt deloc de ignorat. -
Eu am fost propusa la histerectomie totala si lupt cu acest gand de 1 an. Tot nu sunt lamurita. Ultima data am fost la un homeopat in Bucuresti si mi-a zis ca o sa am satisfactie sexuala 0, menopauza indusa de operatie s.a. fac un taratament homeopat poate scap si o sa mai merg si la alti ginecologi, dar cine da cu sfaturi in stg. si dreapta va spun eu ca gresest nici nu stii ce greu este sa fii suspicionat de cancer si sa astepti o analiza, ti se prabuseste toata lumea, devii alt om , gandesti altfel.... Vorbesc in cunostinta de cauza. Daca toti te sfatuiesc sa te operzi ca nu ai de ales fa-o, dar mai inainte lamureste-te tu din toate punctele de vedere ca asta este solutia finala. Se pote trai si fara uter, ovare, hormoni etc. ....dar cum???? MULTA SANATATE
-
andreea, si eu am fost operata, anul trecut, aveam 38 ani, si ma simt f bine, mult mai bine decit inainte, aveam durerei f mari inainte de ciclu si macar alea nu le mai am, plus problemele ginecologice au disparut, medicul mi/a explicat tot inainte de operatie si pot sa spun ca sint la fel femeie ca inainte, sau e mult mai bine caci nu am dureri
singura problema e ca nu mai pot avea copii, dar oricum nu doream sa mai fac copii la virsta asta
poti trimite emai pe adresa mea de aici la mesaje private,si putem discuta mai pe larg, crede/ma multe femei nu te inteleg si eu in loc de incurajari am primit multe vorbe urite
sanatate si asculta/ti medicul, nu astepta sa fie prea tirziu
gandeste ce e mai bine, ce zic altele sau viata