durere inexplicabila in spate
-
0 0Am si eu nevoie de ajutor. Sotul meu acuza de aprox. 2 saptamani o durere in spate, mai precis, de la nivelul omoplatilor, cu 2 degete mai in sus. Durerea este cat ai pune un deget pe coloana. Il doare mai degraba osul decat muschii dimprejur. A fost la medic, crezand ca e ceva la plamani. Diagnosticul a fost ca nu are nimic la plamani, raceala sau alte alea si i-a prescris un tratament cu antiinflamatoare si masaj cu gel. Dupa o saptamana de tratament tot nu i-a trecut, durerea extinzandu-se in zona acelui deget. Pe timpul zilei durerea este o durere surda care mai nou se extinde si in zona pieptului. Problema e pe timpul noptii, cand durerea este ascutita si in totdeauna apare mai acut in jurul orei 4 dimineata. Se intensifica atunci cand doarme pe spate. Nu stiu ce sa ma mai fac cu el. Am aplicat tratamentul prescris, masaj local, sticle calde in zona (avand in vedere ca este mai greu de incalzit acea zona a spatelui). Ajutati-ma cu sfaturi ... nu mai stiu ce sa fac. Multumesc.
-
Sotului meu i s-a descoperit recent ca sufera de diabet. Face insulina. In urma tratamentului, care a inceput de 2 luni, a pus pe el 5 kg. Inainte era sub greutatea normala. In timpul cat a fost internat in spital pentru investigarea cauzei cresterii glicemiei, avand in vedere ca sotul meu nu mananca dulciuri, grasimi, i s-a facut RMN-ul, la care nu s-a depistat nimic. Ma gandeam ca oare nu exista o reactie adversa fata de tratamentul imuno-dependent? De asemenea, acuza faptul ii este frig, sotul meu care noaptea e ceva mai ca un calorifer. Azi merge sa isi faca si o radiografie si ne gandeam sa incercam cu acupunctura si masaj. Astept si de la voi sfaturi ....
-
cresterea in greutate POATE sa dea dureri de spate, mai ales la barbati, care se ingrasa preponderent in partea superioara a corpului.
in acest caz, masajul nu ajuta, ci gimnastica de intarire a musculaturii spatelui.
stiu ca diabeticilor insulinodependenti li se recomanda sa nu exagereze cu efortul fizic, ca sa nu declanseze caderi de glicemie - poate sotul tau a devenit, totusi, prea sedentar, de cand a aflat ca are diabet?
ar mai putea sa fie vorba de un simplu junghi intercostal - lipsit de riscuri, dar al naibii de dureros si rezistent la analgezice. (dar trece de la sine, dupa o perioada de timp.) -
A fost saptamana trecuta la reumatolog care i-a dat sa faca niste analize, analize care au iesit toate in paramentrii normali. Saptamana aceasta vom merge sa citeasca acele analize reumatologul si sa vedem care e urmatorul pas. De 2 zile aplic local tratament cu unguent cu spanz (pe baza de plante), durerea mutandu-se acum in zona umarului stang. Ziua durerea este suportabila, mai putin noaptea, si in mod deosebit in jurul orei 3 noaptea. Nu stiu ce sa ma mai fac. Vrem sa dormim si noi ca lumea, ca de 3 saptamani dormim iepureste. Durerea asta ....