problema postinor?
-
0 0buna
iau marvelon de vreo 2ani. acum 2luni am facut o pauza (desi stiu ca sunt multe pareri sunt impartite cu privire la necesitatea unei pauz). la ultimul contact, prezervativul s-a rupt si am luat postinor, conform prospectului. la 5 zile mi-a venit; de fapt, cred ca e vb doar de scurgerea provocata de postinor. am reluat si anticonceptionalele marvelon intre timp
problema e ca nu mi s-a mai oprit scurgerea de 8-9zile, e din ce in ce mai redusa dar nu se opreste.
pot lua vitamina K de la farmacie? sau ce as putea sa fac? e o complicatie de la postinor?
sau poate trebuia sa astept mai mult pana sa reiau anticonceptionalele?
pls help
multumesc -
Iti spun din proprie experienta ca e mult mai bine sa consulti un ginecolog. Daca te uiti in prospectul de la Marvelon vei vedea ca nu se recomanda intreruperea decat in cazul efectelor secundare foarte grave. Eu am facut prostia sa intrerup si m-am ales cu o sangerare de mai bine de 2 saptamani. De murit oricum nu moare nimeni din asa ceva dar again, consulta un ginecolog si nu intrrupe pastilele decat la recomandarea medicului. Good luck!
-
Sorry de intarziere. Am avut o sangerare destul de puternica la cateva zile dupa ce am intrerupt Marvelon si mi-am sunat doctorita de familie . Ea a zis ca e normal si ca daca nu scade in abundenta sa merg la un ginecolog. Din fericire nu a fost cazul. Sangerarea a devenit din ce in ce mai redusa, spotting si apoi nimic (dupa aprox. doua saptamani eram ok - dar asta depinde si de organismul tau). Again, daca nu esti sigura de ceva intreaba-ti medcul (stai linistita, oricum nu o sa mori din asa ceva dar te poti alege cu un mic dezechilibru hormonal). Daca esti sudenta sau eleva, cred ca exista cabinete de planning care te ajuta cu astfel de informatii si consultatii gratuite pe baza carnetului (in 2006 exista unul in orasul meu (Arad) la care am fost cand mi s-a recomandat Marvelon - si le-am si primit gratuit
). Scuze ca am deviat atata de la sbiect si sper ca ti-am fost de folos cat de cat
-
@Model_wannabe: sper ca esti ok

@Mika: posibil
din pacate nu mai stiu acum cum e cu planning-ul in tara pentru ca nu ajung pe acasa decat vreo luna pe an
...si nici nu mai iau anticonceptionale orale de cand am renuntat la Marvelon asa ca imi cer scuze daca informatia mea a fost putin out-of -date