contraceptive orale
-
19 Nov 2008, 16:090 0As vrea sa aflu parerea voastra despre cresterea/descresterea libido-ului cand iei pilulele.
Eu am observat ca in ultimii ani libido-ul meu nu mai e ca in trecut, dar nu mi-as fi facut griji, daca nu as fi observat ca are perioade, care corespund cu cilcul meu si cu tipul de pilule. Eu iau triquilar, care e trifazic, iar inainte de ciclu are pilule cu cel mai ridicat continut de levonorgestrel. Coincidenta e ca atunci cand sunt pe ciclu si imediat dupa hormonii mei o iau razna, ca apoi sa se linisteasca cand incep iarasi pilulele (care la inceputul ciclului au cel mai scazut continut de levonorgestrel).
Am gasit articolul asta pe net http://www.wdxcyber.com/ncontr13.htm , se pare ca anumite pilule au un efect descrescator asupa libido-ului (yasmine) si altele il cresc (Loestrin).
Vreau sa imi fac o programare la ginecolog saptamana viitoare sa discut si cu ea, dar as fi curioasa si de parerea voastra... -
19 Nov 2008, 16:19levonorgestrelul e printre progestativele care scad libidoul,sfatuieste-te cu medicul sa incerci o skimbare de contraceptiv
-
19 Nov 2008, 16:25Eu cred ca e tocmai invers...levonorgestrel creste libido-ul dar cred ca depinde de doza care exista in pilule. In articolul care l-am pus mai sus, levonorgestrel e printre cele mai androgine substante, si asta am observat si eu la pilulele mele. Chiar inainte sa imi vina ciclul iau pilule cu 0.125 levonorgestrel si cand le termin libido creste. Cand incep iarasi sa iau pilulele dupa 7 zile libido scade, iar pilulele au doar 0.05 levonorgestrel .
-
19 Nov 2008, 16:28nu-i invers
n-am citit articolul,sa zicem ca-ti vorbesc din practica de zi cu zi..prin urmare,mergi la medic,oricum exista pilule c-un dozaj mai ekilibrat ,triquilar-ul nu prea se mai recomanda;oricum,conteaza si pacientul,nu doar contraceptivul