este posibil sa raman insarcinata?
-
15 Nov 2008, 16:200 0as dori sa pun o intrebare :urmez un tratament cu antibiotice zinnat pt o raceala dar in acelasi timp iau si karissa.stiu k anticonceptionalele interactioneaza cu antibioticele dar nici la zinnat nici la karissa nu specifica ca ar reduce efectul lor,sunt la a 6-a pilula din blister,tratamentul l-am inceput de 2 zile iar azi am avut u contact sexual neprotejat si as vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa rman insarcinata?karissa interactioneaza cu:rifampicina,barbiturice,fenilbutanoza,fenitoinasi probabil cu griseofulvinaampicilina si tetraciclina,asa scrie in prospectul de la karissa iar la zinnat nu pomeneste nimik.stiu ca atat timp cat urmezi un tratament cu antibiotice si timpo de 7 zile de la terminarae lui trebuie sa te potejezi suplimentar dar de data asta am uitat.astept raspunsul cat mai repede.multumesc
-
15 Nov 2008, 21:33Da, este posibil. Nu se stie concret ce antibiotice reduc efectele total la anticonceptionale si care partial. Asa ca atunci cand iei antibiotice se foloseste protectie si inca 7 zile dupa terminarea tratamentului, asa cum stiai si tu.
Pt astfel de probleme recomand forumul anticonceptionale.ro. Nu fac vreo reclama, intr-adevar l-am recomandat de mai multe ori, dar doar pt ca este o doamna doctor care raspunde la mesajele de pe forum si fete care se pricep foarte bine la problemele legate de anticonceptionale. -
16 Nov 2008, 03:05cel mai bn ar fi sa intrebi un medic ginecolog sau macar o farmacista daca vreun compus din antibioticul pe care il iei interactioneaza cu anticonceptionalele tale