postinor si mercilon
-
0 0am luat pentru o perioasa mercilon si apoi am intrerupt acum cateva luni. azi noapte am avut un contact sexual, in care 'metoda de protectie' a fost coitul intrerupt. pentru siguranta mea (eram chiar in a 14-a zi) am luat un postinor.
va rog ajutati-ma pentru ca nu sunt sigura. cat de recomandat este acest postinor (mie imi este frica de o cantitate atat de mare de hormoni)?
pot reincepe sa iau mercilon cand o sa imi vina ciclul (probabil o sa sse intample peste cateva zile din cauza postinorului)? -
Te sfatuiesc sa intrebi un doctor. Nu te juca cu hormonii ca-i vei da total peste cap si crede-ma nu vei vrea sa-ti vana ciclul la fiecare 2 saptamani si apoi cu pauze de 2 luni (asa a patit o prietena de-a mea care lua antibabies-urile dupa cum o taia capul). Vezi du-te la un cabinet de planning daca nu ai un ginecolog al tau.
-
uite care-i treaba cu Postinorul: iti deregleaza ciclul de nu mai stii de tine! am luat si eu de cateva ori, in situatii limita (cand mai bine riscam sa am dereglari menstruale, decat sa se intample sa raman insarcinata!). cel mai bine, daca ai o relatie de durata si ai contacte sexuale regulate, sa treci pe anticonceptionale, dar asta numai dupa ce consulti un medic! ai grija!
-
Daca te-ai protejat asa cum ai spus, nu vei avea probleme. Postinor-ul luat apoi exclude posibilitatea unei sarcini.
Ciclul o sa-ti vina cam dupa 7-10 zile.Poti lua din nou ce ai luat pina acum, nu este nici o problema .Problema este sa nu mai faci asa ceva. Contraceptia de "a doua zi"se poate face de 3,4 ori PE AN!!!! Ca sa nu ai probleme...sunt doze enorme de hormoni, care mai bine ca nu stii ce efecte au asupra ta ..Eu, de la o asemenea contraceptie de urgenta , am ramas cu un..nodul la sin! -
silvanita, acum vreo 10 ani am avut si eu un nodul. Am fost la endocrinolog, care mi-a prescris 10 zile de tratament cu unguent xyz si injectii intramusculare cu zyx. Nodulul a disparut complet. (Nu am dat denumirea medicamentelor ca sa nu ii vina cuiva ideea sa faca tratamentul asta fara un sfat profesionist.)
-
eu am luat invers la ceea ce ai facut tu! intr-o situatie de urgenta am luat postinor care mi-a dereglat ciclul si care mi-a venit abia dupa 2 sapt d la data la care trebuia.ca sa nu mai fac aceeasi greseala din nou acum iau mercilon dar am niste simptome foarte ciudate de la el.ai avut si tu dureri de cap si sangerari f abundente?
-
salut eu nu iau anticonceptionale dar la un caz de urgenta am luat postinor si na belea ca mi-a dat organismul peste cap pt. ca eu aveam un ciclu care era f regulat dar acum imi vine mult mai tarziu decat ar trebui si de multe ori m-a intreb daca sunt insarcinata si bineiteles ca nu eram .cam asta -i experienta mea cu postinor.pupici.
-
mai, fetelor, de ce nu mergeti mai des la medic sa va lamureasca despre problemele voastre? nu musca, va asigur.

postinorul e bun, dar in situatii de urgenta!!!!! si cand spun "de urgenta", ma refer la maxim 2 ori pe an! MAXIM!!!! sper ca macar prospectul l-ai citit. oricum, pe mine ma mira atata inconstienta (nu vreau sa fiu dura, doar ca nu gasesc alt cuvant) incat sa nu folosesti metode contraceptive atestate medical (coitul intrerupt? get real!) daca tot nu iti doresti copilasi cu tipii din viata ta. e pacat sa tragi mai mult decat trebuie pentru o noapte prea fierbinte!
mai, fetelor, fiti mai cu grija, ca e pacat de voi! hai, va pup! -
ciao..sunt noua dar am si eu o problema...pe data de 6-7 august am luat postinor(2 pastilute)si pe 11 aug mi a venit menstruatia,pe 16 august am mai luat o sg pastiluta,am avut o sangerare si din cate am auzit e normal...iar in data de 22 august am mai luat o sg pastiluta dupa care dupa vreo 2 zile am avut o sangerare de vreo 2 zile dar foarte putin....menstruatia trebuia sa imi vina pe 7 septembrie si nu mi a venit ...e posibil sa fi ramas?sau e doar o dereglare de la postinor?eu am mai luat postinor aku vreo 2 ani dar nu am avut nici o dereglare...deja mi am facut 2 teste si au iesit negativ...simptome nu am....ce sa fac...stiu ca am abuzat de postinor...am nevoie de niste sfaturi...va multumesc anticipat!pupici pufosi