sunt sau nu gravida?

•  
    • 3 mesaje
    13 Nov 2008, 10:12
    0 0
    buna evelor ma dor sani si ovarele si ma nuc si ff des la toaleta credeti ca sunt gravida? dar mia venit si ciclul menstrual dar poate savina peste sarcina? ajutatima va rog id de mess lavynyasevys
  •  
    • 137 mesaje
    13 Nov 2008, 11:59
    0 0
    poti sa fii insarcinata si sa ai si ciclu normal.ai facut vreun test de sarcina?mergi la un dr ginecolog la control.sau poate sunt doar sintomele de la ciclu.
  •  
    • 59 mesaje
    13 Nov 2008, 12:07
    0 0
    lavy astea sunt simptome de gravida???..nu as zice ...consulta un medic
  •  
    • 1711 mesaje
    13 Nov 2008, 14:51
    0 0
    daca ciclul menstrual a venit ceas, fara modificari de flux sau durata, nu tb sa te ingrijorezi. mai mult ca sigur ai fie o "cinstita" cistita (inflamatie a vezicii urinare), fie anexita (inflamatie a ovarelor), fie o banala infectie urinara. banala, ca si frecventa a bolii, caci tratamentul este de durata.

pasi de urmat:

1. medic de familie, trimitere la laborator cu sumar urina si urocultura, tratament in consecinta;

2. medic ginecolog (sa-nu mi spui ca ti-e rusiiiiiinneeee!) pt lama, ecografie vaginala, eventual tratament.

3. daca simptomele legate de durerile in sani persista pe intreaga perioada a ciclului menstrual, nu numai in cele 7-10 zile INAINTE de venirea lui (asa numitul sindrom premenstrual) , mergi si la un medic endocrinolog pentru dozari hormonale (estrogen, progesteron etc.)

p.s. nu ai spus daca si iei ceva anticonceptionale (banuiesc ca nu )
  •  
    • 2 mesaje
    13 Nov 2008, 15:16
    0 0
    scumpa mea eram gravida de trei luni si habar nu aveam in ciuda faptului ca luam pastle si mi-a venit si ciclul f regulat.am imbulinat-o rau de tot si nu am facut intrerupere.am o minunu de fetita,de care nu ma pot dezlipi.sa stii ca orice e posibil,dar totusi fa un test de sarcinapt a fi sigura.te pup gabi din dej
  •  
    • 3 mesaje
    14 Nov 2008, 12:57
    0 0
    buna evele mele nu iau anticonceptionale dar si acum am ciclu si mai tot timpul stari de obosealasi dorm mult dar mie cand imi venea ciclul menstrual ma dureau ovarele numai o zi si atat si cu sani nu am avut probleme iar cand urinez ma inteapa ovarele si mau durut sani si ovarele cateva zile pana mia venit ciclul si sani mei au inceput sa creasca un pic ce parere aveti?
    am doar 17 ani si 8 luni sunt maritata de 4 luni iar sotul meu nu vrea copil si nu vreau sa fac avort ce sa fac?
    va multumesc tuturor pt atentia acordata penrtu mine si va pooop pe toate
  •  
    • 3 mesaje
    14 Nov 2008, 16:28
    0 0
    nu nu iau nici un fel de anticonceptionale si nu mam protejat cu nimic
  •  
    • 1431 mesaje
    14 Nov 2008, 17:27
    0 0
    draga mea ...........te sfatuiesc sa mergi la famacie si sa iti cumperi un test de sarcina

eu am avut multe simptome de femeie '' gravida '' si nu a fost sa fie ! ( oboseala , greata , ameteli , intarziere de ciclu , pofte , durere sani ) daca testul iese negativ si tu nu te simti bine in continuare te sfatuiesc sa mergi la medic
    s-ar putea ca mai tarziu ...........neglijand sa te trezesti cu o afectiune destul de complicata
    sanatate !
  •  
    • 1431 mesaje
    14 Nov 2008, 17:28
    0 0
    apropo : daca sotul tau nu isi doreste copil atunci DC nu va protejati ?