Ovare polichistice

•  
    • 174 mesaje
    20 Mai 2004, 14:45
    0 0
    In urma unei ecografii mi s-a spus ca am ovarele polichistice.
    S-a confruntat cineva cu asa ceva?
    Ce i s-a recomandat?
  •  
    • 200 mesaje
    20 Mai 2004, 18:16
    0 0
    Si eu am fost diagnosticata cu ovar polichistic,cred ca numai unul. Nici macar nu m-au lamurit,nu stiu nici acumce inseamna,caci a ramas sa mai fac niste analize saptamana viitoare.Daca stii ce reprezinta si cum se manifesta lamureste-ma si pe mine.
    Merci
  •  
    • 174 mesaje
    21 Mai 2004, 07:42
    0 0
    Nici eu nu stiu prea bine ce inseamna.
    Dr de la ecograf..mi-a zis ca ovarele, pt ca la mine amandoua sunt afectate(am mai multe chisturi pe ambele ovare si ele au dimensiunea marita), sunt asa..din cauza unei dereglari hormonale.
    A zis ca ea n-are ce sa-mi faca si m-a trimis la dr ginecolog pentru mai multe investigatii.M-am speriat nitel, eu care de firea mea sunt mai inconstienta...pt ca m-a trimis...daca pot sa ma duc si in ziua aia la control.
    Eu n-am probleme cu ciclul..am citit pe net ca in astfel de dereglari..nu-ti mai vine ciclu..sau iti vine neregulat.
    Bine..trebuie sa recunosc ca, acum cativa ani...nu mi-a mai venit ciclu..vreme de 2 ani.Cred ca de atunci mi se trage.
    Intre timp mi s-a restabilit, in vine f punctual dar ma doare burta f rau, imi vine mult si cu cheaguri si ma tine cam 6-7 zile.
    Mi-am facut programare la ginecolog luni.De abia atunci o sa stiu mai bine cum sta treaba si ce e de facut.
    Te mai tin la curent.
  •  
    • 200 mesaje
    21 Mai 2004, 09:45
    0 0
    Cred ca am sa merg si eu la ginecolog.
    Asa e cel mai bine caci voi fi mai lamurita.Dar zi si mie ce s-a lamurit,rezultatul de la ginecolog.
    Multam frumos
    Pupici si bafta
  •  
    • 316 mesaje
    26 Dec 2004, 16:10
    0 0
    Buna fetelor!
    Astazi am descoperit topicul acesta pentru ca si eu sunt interesata de discutii pe tema ovarelor polichistice.
    eu am fost diagnosticata cu asa ceva la 16 ani si de atunci am fost la mai multi medici, insa toti mi-au recomandat unul si acelasi tratament: diane 35, care pentru mine cel putin a fost f haios .
    Despre boala asta ce as putea sa va spun este ca nu se stie daca este dobandita sau mostenita, medicii inca nu au ajuns la un conses. Printre simptome se afla: amenoreea, adica disparitia menstrei, din lipsa ovulatiei, hirsutismul-cresterea de par nedorit in exces, acneea, crestera in greutate, alopecia-caderea parului si chisturile de [pe ovare.
    Numele oficial al bolii este Sindromul Stein-Leventhal sau Sindromul ovarului polichistic.(ceea ce nu inseamna ca este afectat un singur ovar, asa este doar numele) .
    Boala nu are vindecare, are doar tratare a simptomelor. Se manifesta prin cresterea nivelului de testosteron si scaderea celui de estrogen si prolactina .
    Este recomandat sa faceti analize hormonale complete si ecografie si mai ales sa nu lasati problema netratata pentru ca poate duce la complicatii imense, cum ar fi sterilitatea sau posibilitatea agravarii hirsutismului.
    Daca vreti mai multe informatii ma puteti intreba, eu am citit din diverse tratate pe care le-am gasit la Biblioteca Centrala Universitara si de pe net unde am dat putr si simplu search in google the polychistic ovary syndrome.
    Nu va pierdeti speranta si mergeti inainte ingrijindu-va cat mai mult!
  •  
    • 106 mesaje
    26 Dec 2004, 22:53
    0 0
    Buna Pisu-Miau
    Acum cinci luni, la o ecografie, mi s-a descoperit un chist pe ovarul drept destul de marisor (5cm). Tratamentul care mi s-a recomandat a fost, intr-adevar cel cu Diane- 35, care insa la mine a dat rezultatul asteptatupa trei luni nici urma de chist, plus ca mi s-a rezolvat si problema excesului de sebum. Tu la ce te-ai referit cand ai spus ca la tine a fost"haios"? As mai spune totusi ca, in inconstienata mea, nu am intrerupt tratamentul, desi imi fusese recomandat doar pe un interval limitat. Aparitia unei sarcini ma sperie deocamdata si din cauza faptului ca la 21 de ani am suferit o operatie de fibrom uterin si mi s-a spus ca ar trebui sa nasc prin cezariana! Inca o operatie..... brrrr!1
  •  
    • 316 mesaje
    27 Dec 2004, 12:31
    0 0
    Ana daca ai avut un singur chist atunci nu se poate spune ca suferi de ovar polichistic, de fapt diagnosticul ti-l poate pune doar medicul dar iti poti da seama si in functie de prezenta sau absenta simptomelor de mai sus . La mine a fost "haios" cu diane in sensul rau al cuvantului pentru ca atata tiimp cat le-am luat am avut cicluri regulate si cu parul am stat binisor, adika nu imi crestea asa mult pe corp, cu tenul la fel, numai ca de fiecare data cand am facut tratament cu ele m-am ingrasat f mult. De exemplu din mai anul asta si pana in noiembrie am crescut de la 68 la 85 kg , la inaltimea de 171 cm.
    Eu oricum nu fac o tragedie din asta, se putea si mai rau, important este sa ai un psihic bun care sa te ajute sa treci peste si sa incerci sa faci tot posibilul sa te ingrijesti, sa tii regim daca ai probleme, sa ai grija de ten si de surplusul de par, sa iei revigorante pentru par (cel de pe cap) daca ai alopecie, etc .
    Uite niste poze cu mine
    http://pg.photos.yahoo.com/ph/cocopishika/my_photos
  •  
    • 106 mesaje
    27 Dec 2004, 13:29
    0 0
    Pisu-Miau,
    Diagnosticul care mi-a fost pus a fost intr-adevar de ovare micropolichistice, cu mentiunea ca unul dintre chisturi avea dimensiunea de 5 cm. Avand in vedere antecedentele de care ti-am spus, m-am alarmat destul de tare si am intrat "in actiune", adica am urmat tratamentul cu Diane-35, care la mine nu a avut efecte secundare, cel putin pana acum. In privinta ingrasarii din pricina pilulelor contraceptive, nu stiu cat este mit si cat adevar...Iti mai spun doar ca am luat o perioada foarte indelungata Rigevidon (7 ani)si cand, in sfarsit, m-am hotarat sa ma duc la doctor sa vad daca m-am "otravit" mi s-a spus ca totul este ok.
    Ti-am vazut fotografiile si am observat o tanara care se ingrijeste, este frumoasa, vesela si iubita. Numai bine!
  •  
    • 257 mesaje
    27 Dec 2004, 18:38
    0 0
    salut!
    si eu am fost diagnosticata cu ovar micropolichistic (aidca foliculi care nu se elibereaza). initial, la palpare, se credea ca am un chist mare, dar la eco s-a pus diagnosticul corect. tratament: diane 35.
    am ajuns la doctor in urma durerilor puternice pe care le aveam la ovarul drept. am intrerupt tratamentul de curand, dupa 5 luni de diane 35 si astept sa vad cum reactioneaza organismul meu in continuare.
    nici eu nu stiam prea multe despre acest sindrom, mai ales ca in orasul meu doctorii isi fac meseria mai mult din "virtutea inertiei" decat din placere si daruire. n-ai sa-i vezi discutand cu pacientii mai mult de 5 minute (ohooo, s-asa e mult!!!)si in orice caz, ceea ce stiu, nu stiu de la ei, ci de pe internet. traiasca internetul!
  •  
    • 75 mesaje
    28 Dec 2004, 16:47
    0 0
    dragele mele,presupun ca sunteti f.tinere,va rog,nu mai luati acele Diane 35 sau orice produs hormonal,poate un mic procent au fost ajutate datorita varstei,respectiv capacitatii organismului de a se auto echilibra,in rest produce numai belele:edeme,obezitate,sterilitate,depresii,etc,etc,efecte ce-si pun amprenta si asupra vietii personale,aceste chisturi se refac dupa un timp chiar daca tratam.hormonal [care are 2 taisuri]pe moment le rezolva.Abordati lucrurile mai naturist[reflexo,homeopatie,trat.naturist].
  •  
    • 37 mesaje
    28 Dec 2004, 19:44
    0 0
    Acum 3 ani am fost operata de un chist pe ovarul stang.Era foarte mare (10 cm ) si de aceea a fost scos si ovarul pentru ca nu se mai putea face nimic. De atunci iau Marvelon. In cazul meu esti singura solutie pentru a ma putea proteja de alte chisturi. Asa ca imi pare rau sa contrazic pe cele care nu vad in luarea de anticonceptionale o solutie, dar la mine esti singura.
  •  
    • 5 mesaje
    30 Dec 2004, 12:00
    0 0
    Cred ca e total grestit sa spui "nu mai lua contraceptive, iti otravesti organismul"
    si pentru mine Diane 35 au fost solutia salvatoare acum cativa ani, cand mi-au descoperit un chist de 6 cm pe ovarul drept. Dupa cateva luni de tratament cu Diane, chistul s-a resorbit complet, salvand astfel ovarul (daca ma luam dupa primul medic care a descoperit chistul, panicard, intram a doua zi in spital si ma operam,nu glumesc, a vrut sa-mi faca internarea pe loc, spunand ca la 6 cm nu se mai poate face nimic, si-mi risc viata , prin spargerea unui chist putand sa se declansesze septicemia in organism) evident riscand extirparea completa a ovarului o data cu chistul (de la o anumita marime a chistului, ovarul nu mai poate fi salvat)
    deci, nu generalizati! Dianele nu sunt de altfel strict un contraceptiv, au efect "secundar" de contraceptiv, fiind indicate ca tratament hormonal in afectiuni (acnee, hirsutism) provocate de deregleri hormonale
    Un alt motiv de a nu generaliza ce se intampla unora este faptul ca eu, la 33 ani am 49 kg si 1.68m. Imi doresc enorm sa iau macar 2-3 sau chiar 5 kg si nu reusesc deloc!
    Intre varsta de 20 ani si actuala am luat pe total 5-6 ani contraceptive (Microginon, Diane, Logest) SI NU AM LUAT NICI MACAR 1 kg IN PLUS IN TOTI ACESTI ANI DE TRATAMENT!
    Eu consider ca orice organism raspunde diferit la acelasi tratament:fie cu Diane sau alte contraceptive , nu am avut niciodata nici urma de efecte adverse vizibile (depresii sau alte speriatori pe care fetele le pomenesc aici)
    Din contra, Dianele m-au ajutat mult in cazul parului in exces(reduc mult, dar nu e solutia totala) a tenului (acnee) sau ingrasarea parului
    Intr-adevar, problema este ca aceste chisturi pot reaparea dupa intreruperea tratamentului (cazul meu)
    si dispar la reluarea pilulelor, un joc al conditionarilor ....alteori organismul sse poate echilibra singur pentru o perioada, depinde de stres, de multi alti factori
    Nu neg tratamentele naturiste, chiar voi aborda acest tip, dar asta nu inseamna ca pilulele aduc atatea rele, pentru moment, in cazuri urgente, pot rezolva lucrurile relativ rapid, eliminand ideea interventiei chirurgicale
    pe termen lung, trebuie cautate alternative de tratament
  •  
    • 15 mesaje
    22 Feb 2005, 22:43
    0 0
    In incercarea de a evita sa iau celebrele (si nesuferitele) Diane 35, am apelet la toate tratamentele naturiste care mi-au iesit in cale: Cojoterapie, Reflexoterapie, Fitoterapie, Bio-energoterapie, ba chiar am ajuns si prin munti pe la babe cu leacuri. Au avut un prea mic efect pe langa milioanele de lei pe care le-am dat cu multa incredere. Ce-i drept, de la Diane te faci patrata din cauza retentiei de lichid, si mai afecteaza si ficatul, si inca pe termen lung, dar atunci ce altceva pot face? De-a lungul timpului s-a micsorat dimensiunea si numarul microchistilor, dar - probabil in legatura cu anticonceptionalele - s-au micsorat si ovarele si uterul. Acum ma tem ca, daca as vrea o sarcina, sa n-o pot duce din cauza asta.
    Cand o sa se inventeze si un tratament de-adevarat?

Ne putem consola cu un singur lucru: aproape toata lumea are ovare polichistice. Daca zice ca n-are inseamna ca de fapt nu stie.
    Funny,nu?
  •  
    • 316 mesaje
    22 Feb 2005, 23:05
    0 0
    subscriu la cele scrise de tine, trist dar adevarat!
    eu nu le mai din septembrie si mi-a venit ciclul, am slabit ceva (nu stiu exact cat, nu aveam cantar atunci), cu tenul stau mai bine decat atunci cand le luam si cu pilozitatea la fel (adika e mai putina) .
    pcos e mare nebunie, dar trebuie sa avem o gandire pozitiva si sa ducem un mod de viata sanatos, macar atat putem face, in rst, eu inca mai sper la un alt tratament!
  •  
    • 62 mesaje
    23 Feb 2005, 09:29
    0 0
    Daca-i vorba de dereglari hormonale si ovar polichistic, sunt si eu prezenta, traiesc cu asa ceva de ani buni. Nu vreau sa repet ce s-a spus, Pisu a sintetizat bine, va dau sfaturi concrete: nu stati fara ciclu, luati masuri, fie Diana, fie altceva pt. ca ovarele-si pierd functionalitatea si cand va veti dori copii va fi f. greu. Faptul ca faci f. greu un copil e cel mai deranjant la boala asta. Cine e la varsta la care vrea un copil, sa inceapa imediat demersurile pt. ca pot dura ani ( eu am incercat 4 ani). Pana la urma a fost si cu ajutor medical, da rsi naturist. Daca vreti detalii, cu cea mai mare placere. Inca ceva: nu va ingrasati, ovarele functioneaza mult mai greu daca sunt inconjurate de gresime.
  •  
    • 16 mesaje
    2 Mar 2005, 21:01
    0 0
    Salutari fetelor!!
    Si eu sunt curioasa daca stie cineva ceva alternative pentru Diane 35.Le-am luat timp de 2 ani (pt. ovare polichistice, bineinteles, dupa care le-am intrerupt. In perioada in care le-am iontrerupt, mi-au apaut cosuri multe si mi s-a marit pilozitatea( nu imediat, ci doar dupa vreo 3-4 luni). Asa ca de luna trecuta le-am reluat. Ginecoloaga a zis sa continuu cu ele, pt. ca alta solutie nu prea este. Dar nu imi plac reactiile lor adverse la mine: depresie si scaderea drastica a libidoului.
    De aceea caut o alternativa. A fost vreouna din voi la endocrinolog sa isi faca un dozaj hormonal? I s-a prescris alt tratament?
    Eu am de gand sa ma duc la endocrinolog. Daca aflu noutati, va tin la curent.