Medicamente pentru imunitate in Africa
-
0 0Sunt intr-o mare dilema, prietenul meu pleaca in Africa, în Madagascar saptamana viitoare si vreau sa-i pregatesc o trusa de prim ajutor. As avea nevoie de sfaturi. Nu pleaca in plimbare ci in practica. Am citit pe net ca trebuie sa-si ia antibiotice, spray pentru insecte si altele dar nu ma pricep deloc la medicamente. Este vreo eva medic pe fir?????
-
Eu sunt medic, dar nu stiu daca te pot lamuri prea bine..
Eu as lua asa:
-antibiotice cu spectru larg(preferabil cefalosporine-Cefalexin, Zinat, Augmentin,etc,tari si eficiente in orice infectie)
-antidiareice(Smecta, Imodium)
-spray dezinfectant(Bioxiteracor, etc)
-Anti insecte(sprayuri, lotiuni)
-Unguente pt. diferite afectiuni(antireumatice, antialgice,antibiotice)
-pansamente, leucoplast, pudra dezinfectanta)
Cred ca ar trebui sa ceri sfatul medicului de familie, poate trebuie VACCINAT impotriva bolilor tropicale, ..
Succes! si intreaba si la farmacie -
Multumesc pentru rapiditatea raspunsurilor. I s-au dat doar niste medicamente impotriva malariei, de aceea sunt ingrijorata. Este student in Bucuresti si va merge in Madagascar prin intermediul facultatii. Initial i s-au recomandat vaccinurile dar s-au razgandit superiorii... poate din cauza costurilor, nu stiu.
Va multumesc pentru ajutor. -
medicamentele contra malariei se dau dar pe langa vaccinul impotriva febrei galbene si a celorlalte febre de toate culorile..
sunt mai multe care se fac. Stiu pe cineva care si-a facut toate aceste injectii la Colentina si asa cum ti-am mai scris, tot acolo i-au facut si o lista(respectiv o coala A4) cu medicamentele pe care sa le ia cu ea. Imi pare rau ca nu pot sa-ti spun mai exact ce, dar a plecat deja.
Sa plece fara sa fie vaccinat, hmmm, nu l-as sfatui.