rau de masina

•  
    • 765 mesaje
    19 Mai 2004, 23:48
    0 0
    Apelez la sfaturile voastre pentru ca ma confrunt cu raul de masina. Trebuie sa plec intr-un circuit cu autocarul si poate aveti un sfat si pentru mine:

ce pot sa iau sa nu-mi mai fie rau?!!!!

Multumesc mult!
  •  
    • 1105 mesaje
    20 Mai 2004, 08:20
    0 0
    Avind in vedere ca raul de masina este o KINETOZA,adica un rau de miscare, de fapt, ce se declanseaza nu de la stomac, cum se crede, ci de la creier...trebuie un pic de sedare nervoasa.Distonocalm 1 compr.+ eventual 1 Emetiral, care este antiemetic(adica contra gretii). Dezavantajul este ca Distonocalmul produce o stare de somnolenta,deci este mai bine sa se ia dupa-amiaza,seara.
    Si sa stai in fata,..cu ochii la drum.
  •  
    • 248 mesaje
    20 Mai 2004, 09:53
    0 0
    Stiu exact prin ce treci! Si eu am rau de masina si de avion. De vapor nu stiu, ca nu am incercat. Acum un an jumate a trebuit sa merg cu autocarul 36 de ore, pina la Roma si apoi tot atitea inapoi. Am luat la greu Emetiral, una la 3 ore, poate chiar mai des, depinde cum ma simteam. Am dormit mult, dar nu cu fata la directia de mers, ci la culoarul dintre scaune, deci perpendicular pe axa drumului. Ca sa nu-ti spun ca nu am prea mincat, de frica sa nu vomit si nici nu aveam pofta de mincare. Am baut doar Kinley, care avea lamiie si era usor amarui. Trebuie sa iti iei si niste lamii.
  •  
    • 765 mesaje
    20 Mai 2004, 11:55
    0 0
    Va multumesc pentru sfaturi!
  •  
    • 14 mesaje
    24 Mai 2004, 13:19
    0 0
    Si eu ma confrunt cu aceeasi pb. Ceea ce ma ajuta sunt bomboanele mentolate(menthos super), sucurile neacidulate si nedulci, mersu in fata si cu fata. Mai e problema si psihic...nu te gandi cat mai e, ci ca a trecut mult din distanta ce trebuia parcursa. Bafta!