Anticonceptionale

•  
    • 4 mesaje
    19 Mai 2004, 22:26
    1 0
    Am si eu o problema mare de tot ...de 2 luni de zile iau anticonceptionale Jeanine ...(de fapt abia acum e a 2-a luna) si pilulele sunt pe zile ...
    Am luat prima zi intr-o Duminica ...si a doua zi in loc sa o iau pe cea de Luni ...am luat tot una de duminica ...!!
    Vreau sa stiu daca este vreo problema grava ...si ce as putea sa fac ...
    Va rog frumos sa ma ajutati ...mii de multumiri
  •  
    • 727 mesaje
    19 Mai 2004, 23:36
    0 0
    Naisha nu este nici un fel de problema. Acolo sunt scrise zilele saptamanii doar ca sa iti fie tie mai usor sa urmaresti cum le iei, sa nu te incurci in zile, sau daca ti si calendar pe deasupra. Nu au cantitati diferite in compozitie, sunt toate la fel asa ca nu ai de ce sa iti faci griji... Si eu am luat anticonceptionale din astea si la fel ca tine eram ingrijorata daca gresesc ziua, asa ca mi s-a confirmat de doctora ca nu e pb.
  •  
    • 1105 mesaje
    20 Mai 2004, 08:29
    0 0
    Cum ai reusit performanta asta?
    Inceputul foliei are una pt. duminica, si una pt. luni,etc. Daca ai consumat-o pe cea de dum., ai sarit peste 7 pilule, si ai luat una tot de duminica, in loc de luni..Complicat!
    Eu te-as sfatui ca luna asta, in perioada ovulatiei sa iei si alte masuri contraceptive,pt. ca contraceptia nu mai este asa sigura.
    Pilulele din zilele 7,8(care le-ai luat din greseala), au ALTA CONCENTRATIE DE HORMONI fata de cele din zilele 1,2 (care trebuia sa le iei). Cu siguranta te vei deregla putin..Ai grija!
  •  
    • 87 mesaje
    20 Mai 2004, 12:12
    0 0
    cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi un medic sau un farmacist, dar si eu cred ca nu este nici o problema.Mi s-a intamplat si mie acest lucru, se poate intampla destul de usor daca intorci folia.Nu cred ca este nici o problema, (eu nu am avut), din moment ce poti incepe cu oricare din cele trei pilule pentru aceeasi zi de pe folie.
  •  
    • 2198 mesaje
    20 Mai 2004, 12:30
    0 0
    Silvanita , asta este o noutate pentru mine.Eu mi-am intrebat medicul si mi-a spus ca toate au aceeasi concentratie , nu conteaza cu care din cele cu aceasi zi inscriptionata incep .Ba mai mult , cand mi-am uitat pilulele acasa am imprumutat una de la o prietena care lua aceeasi marca si medicul a spus ca nu este nici o problema.
  •  
    • 360 mesaje
    20 Mai 2004, 13:35
    0 0
    Si eu iau tot Jeanine si le-am facut varza, ca nu m-am obisnuit inca cu "calendarul". Nici nu mi-a trecut prin cap ca ar putea fi o problema, daca ar avea diferente de concentratie ar aparea in prospect, si oricum n-am auzit de asa ceva pana acum. Stai linistita, nu patesti nimic.
  •  
    • 1105 mesaje
    20 Mai 2004, 14:40
    0 0
    anticonceptionalele sunt de mai multe feluri,unele contin doar progesteron, altele sunt combinate estrogeni cu progesteron.Cele mai moderne sunt cele combinate, care contin doze diferite de hormoni sexuali feminini(estrog+progesteron), in cantitati SIMILARE cu cele produse de ovarul femeii, in timpul unui ciclu normal.Deci, cele din primele zile au doze f. mici de hormoni, cum sunt in timpul zilelor 1,2,3 ;cele de la mijloc au cu totul alte concentratii, nu mai spun de cele din ultimele zile care trebuie sa produca menstruatia(deci doze mari de progesteron).Cit timp se folosesc pilulele combinate, ovarul este "nesecretor",pt. ca nu are de ce sa produca hormoni, ei existind deja in singe, adusi de pilule. Astfel se creaza un ciclu fals, care asigura aparitia menstruatiei indiferent daca fecundatia a avut sau nu loc.Asa functioneaza anticonceptionalele combinate.
    Nu stiu daca Janine este antic. progesteronic sau estroprogesteronic, dar stiu cu siguranta ca pilulele trebuie luate cu maxima strictete in zilele prescrise.Altfel, EFECTUL CONTRACEPTIV ESTE NESIGUR.
    Si eu am incurcat borcanele, si am uitat o pilula in ziua a 10 a, rezultatul:ciclul mi-a venit la 19 zile,nici nu terminasem folia.
    Daca cineva are si alta perere, sunt f. interesata.
  •  
    • 727 mesaje
    20 Mai 2004, 15:05
    0 0
    Silvanita este adevarat ce zici tu dar asta se aplica numai la unele anticonceptionale. De ex cele cu concentratie diferita( un exemplu ar fi tri-regol) sunt colorate si pozitionate pe grupe pe o folie, asta ca sa nu existe confuzii. Jeanine sunt toate de aceeasi culoare, iar mentionarea zilelor saptamanii pe folie este facuta pt a fi mai usor de luat. Deci nu are nici o importanta daca a sarit de exemplu ziua de luni..acum poate sa continue luand pastila de marti din dreptul celei cu luni si tot asa...asta doar ca sa ii asigure o anumita continuitate..
    Ma rog, nu stiu cat de bine m-am facut inteleasa, ideea era ca nu are importanta daca sare o anumita zi pt ca nu afecteaza cu absolut nimic.
  •  
    • 1105 mesaje
    20 Mai 2004, 15:36
    0 0
    Dragi Eve,
    Mai bine ca nu stiti ce efecte "bumerang"au aceste pilule asupra voastra.Cind i-am raspuns evei,
    m-am referit la cele combinate, pt. ca nu credeam ca se mai prescriu in ziua de azi din celelalte, cu doze "de cal"de progesteron. Probabil Janine-ele astea sunt dinalea.
    Ce sa va zic?
    Marile companii farmaceutice traiesc din asta. Reclama mare, piata sigura, pret de cost mare, bleah...!
    Eu le-am testat pe mine, si am constatat ceea ce am invatat la facultate. SUNT SUROGATE DE HORMONI. care, in afara ca te fac sa dormi linistita ca ..."ïti vine", nu au decit efect de "blocare a tuturor mecanismelor ce ne asigura feminitatea."-NU EU AM SPUS-O, CI CINEVA MULT MAI DESTEPT CA MINE.
    Eu va sfatuiesc sa ..le evitati pe cit posibil.Organismul uman are marea capacitate de a contracara efectele negative a multor porcarii pe care le bagam linistite in noi...dar pina cind?
    Sper ca nu am jignit pe nimeni, mi-am spus parerea.
    Si pt. eva ce a deschis subiectul: Daca sunt progesteronice, nu este, intr-adevar, nici o problema!De altfel, scrie in prospect..
  •  
    • 2198 mesaje
    20 Mai 2004, 16:29
    0 0
    Silvanita , eu iau Logest de 4 ani si sunt foarte multumita , iar din cate stiu eu toate pilulele de pe folie au aceeasi concentratie ( si au toate aceeasi culoare ).
    Medicul meu mi-a spus ca Logestul este una din cele mai utilizate si mai bune pilule.Stii tu altceva despre chestia asta?
  •  
    • 39 mesaje
    20 Mai 2004, 17:07
    0 0
    Silvanita.
    Eu iau Diane de 3 luni. Mi-au fost prescrise de medicul ginecolog pentru amenoree disfunctie genitala si uter infantil. A spus ca o sa ma ajute si ca ar fi cele mai indicate. Nu am avut probleme pana acum, numai ca nu sunt sigura ca o sa ma ajute in problema mea. Mi-a spus sa iau un an si tare mi-e teama ca dupa ce n-o sa le mai iau iarasi nu o sa-mi mai vina ciclul. Daca stii vreun alt tratament ti-as fi recunoascatoare.
    Te pup dulce si pe tine si pe toate restul, bineinteles.
  •  
    • 185 mesaje
    20 Mai 2004, 17:20
    0 0
    ce parere aveti despre mercilon? stiti ceva despre el?
  •  
    • 1105 mesaje
    21 Mai 2004, 09:45
    0 0
    Dragi Eve,
    Logest-ul face parte din antic. de ultima generatie, mecanismul lor este acela ca "mint "organismul ca ar fi "gravid", adica aduc prin pilulele lor zilnice ACEEASI cantitate de hormoni(caracteristice perioadei de sarcina). Astfel se inhiba ovulatia, si fara ovulatie ..nici fecundatie.Este bun, si destul de finut, DAR..
    Voi ce ati zice daca ati fi "Ovarul"feminin, si zilnic ati fi bombardate cu o doza unica de hormon, ..de unde oare??Voi nu stiti ca FUNCTIA CREEAZA ORGANUL?
    Sunt bune, n-am ce zice, dormi linistita,dar dupa ce le-ati intrerupt pt. ca ,sa zicem, vreti copii, ce faceti cu ovarul ala pe jumate adormit, daca nu ...mai rau?TREBUIE PAUZA ,la 6 luni, sa-l mai scoli din somn..
    Diane 35 se da celor care au manifestari de androgenizare, adica de 'masculinizare": acnee, par mai mult decit normal, etc.
    Inhiba hormonii masculini care se produc in cantitati mici si in org. femeii. Dar restul efectelor benefice care apar datorita acestor hormoni, ce facem cu ele?
    Marvelonul este ca si Logestul
    dragi Eve, eu v-am expus parerea mea personala, EU N-AS LUA,pt. ca stiu ca este f. adevarat:CU HORMONII NU ESTE DE GLUMIT!
    Ei regleaza si deregleaza TOTUL in organism, este bine sa-i lasi asa cum i-a facut mama natura.
    Sanatate!!
  •  
    • 2198 mesaje
    21 Mai 2004, 10:12
    0 0
    Multumim mult Silvanita pentru toate sfaturile tale .
    Eu am facut pauza de Logest dupa 3 ani , timp de 3 luni ( am facut un tratament cu antibiotice ).Crezi caar trebui sa fac pauza mai des ?
  •  
    • 39 mesaje
    21 Mai 2004, 10:30
    0 0
    Silvanita, dar eu tot nu stiu ce sa fac. Daca renunt la Diane 35, ce fac daca nu-mi mai vine ciclul din nou. Ce sa iau. Eu una nu mai stiu ce sa fac.Te pup dulce.
  •  
    • 727 mesaje
    21 Mai 2004, 11:22
    0 0
    Cum sa nu iti mai vina ciclul>?? asa ceva mi se pare chiar aiurea..Eu am luat Diane 35 o perioada, nu mai mult de un an pt ca nu este recomandat, apoi Jeanine , care eu zic ca este mult mai bun decat Diane. Amandoua le-am luat mai mult pt pb cu tenul, dar dupa ce le-am intrerupt, mi-au explodat pe fatza tot felul de prostii.
    Pt contraceptie sunt bune, nu zic nu, la fel ca si Logest. Toate acestea apartin de firma Schering, din Germania si sunt considerate cele mai bune pe piata la ora actuala.
    Si daca nu luam anticonceptionale ce facem?? Prezervativ??? No way! Nici nu ma gandesc la asa ceva. In cazul celor care au copii este recomandat steriletul, dar cele fara ce facem? Cum ne protejam???
  •  
    avy
    • 490 mesaje
    21 Mai 2004, 12:22
    0 0
    De ce nu prezervativ?E mult mai sanatos.
    Cum spunea si silvanita "CU HORMONII NU ESTE DE GLUMIT".De fapt cu sanatatea voastra nu e de joaca.Ceea ce faceti voi acum va jucati cu organismul vostru.Asta e parerea mea.Informati-va mai mult.Ptr problemele cu tenul exista solutii.Ptr amenoree incercatii cura cu tinctura de marar.
  •  
    • 1105 mesaje
    21 Mai 2004, 15:06
    0 0
    Doctorii au tendinta de a da anticonceptionale mult prea usor..De fapt, daca va uitati pe prospecte la efecte secundare ,veti vedea o multitudine de grozavii..Stiti ,de ex. ca dupa 35 ani nu poti lua antic. si sa fumezi, trebuie sa-ti faci testele hepatice din 3in 3 luni, nu trebuie sa ai tensiunea marita sau diabet??etc. etc.
    Si eu am luat 3 luni, pt. aceleasi "dereglari", apoi vazind ce se intimpla am ales sa las organismul sa se regleze singur, in loc sa "acopar"problemele, si bine am facut. Pt. Eva care nu are ciclu fara ele, sa stii ca nu este in regula.LASA ORGANISMUL SA SE REGLEZE,repet..stiu. Este atit de important...pacat de la virste asa tinere sa va jucati cu hormonii, a caror rol este tocmai sa REGLEZE ce este dereglat.mai bine fa-ti niste dozari hormonale. Cam scumpe, ce-i drept, dar merita.. Vei ajunge la CAUZA problemelor..
    Nu uitati ca exista si alte metode..Metoda bunicii CALENDARUL, CARE ESTE F. EFICIENTA daca te cunosti bine si iti poti detecta ovulatia..Mirena, steriletul minune, "ultimul racnet"in ceea ce priveste steriletele, se poate tine 10 ani, si are un hormon inclus care regleaza fluxul menstrual, elimina durerile menstruale, crampele..si este mult mai natural adica este cu efect LOCAL, nu general ca efectul antic. Prezervative, diafragma..Stiu, este mai simplu sa inghiti o pilula ,DAR..
    In fine, sanatate!!!
  •  
    • 1462 mesaje
    21 Mai 2004, 15:52
    0 0
    stie cineva ceva despre desorelle?O prietena de a mea a luat den astea si i-au crescut sanii vizibil.Era ca un baietel iar acum are ceva bidonase.
  •  
    • 39 mesaje
    21 Mai 2004, 16:23
    0 0
    Silvanita spune-mi clar daca stii ce ar trebui sa fac. Renunt la Diane si dupa aceea?