ADN-ureaplasma species

•  
    • 157 mesaje
    4 Nov 2008, 16:23
    1 0
    Buna ziua, planificam copil, de asta am dat niste teste la un laborator medical si mi s-a pus diagnosticul ADN-ureaplasma species. Poate cineva sa imi spuna ce e asta si ce trebuie sa fac, la medic sint programata tocmai peste o saptamina si nu pot linisti.

Multumesc anticipat. Pupik
  •  
    • 354 mesaje
    5 Nov 2008, 01:55
    0 0
    Ureaplasma urealyticum este o specie bacteriana fara perete celular, cu material genetic ADN. Sunt adesea comensale, dar pot cauza unele afectiuni la nivel uro-genital( la fel ca si speciile de Mycoplasma ):la barbati :uretrite non -gonococice,mai rar prostatite sau epididimite, la femei:vaginite,cervicite,salpingite,infectii urinare si pelviene Ureaplasma este rezistenta la tetracicline dar sensibila la eritromicina. Infectiile cu Mycoplasma hominis, M.genitalium,si ureaplasma urealyticum, se transmit prin contact sexual deci profilaxia lor este cea a bolilor cu transmitere sexuala .
  •  
    • 3 mesaje
    19 Iul 2009, 22:08
    0 0
    Ureaplasma si Mycoplasma fac parte din flora normala a 60%-80% din populatia sexual activa

Ureaplasma urealyticum / parvum si Mycoplasma hominis NU sunt agenti patogeni exogeni ci componente a florei vaginale normale.

Intre 60% si 80% din populatia sexual activa prezinta la nivelul mucoaselor genitale aceste bacterii, ele facand parte din flora microbiana normala. In anumite conditii de scadere a imunitatii (stres, malnutritie, medicamente imunosupresoare, anticonceptionale, hiperestrogenie) devine patogena.
    Si E-coli exista in mod normal in organism, si candida si multe altele, dar nu prezenta lor ingrijoreaza, ci inmultirea excesiva care duce la dezechilibre ale caror efecte ajung sa nu mai pot fi tinute sub control...

Pentru ca ele colonizeaza la nivelul tractului genital si urinar, acestea sunt transmisibile intre parteneri, facandu-le, astfel, sa intre pe lista bolilor usoare cu transmitere sexuala alaturi de Candida, Gardnerella, etc.

Tratamentul se face cu antibiotice, conform antibiogramei.