Salazion
-
1 0Salazion=umflatura la pleoapa.
Sotul meu a facut o operatie pentru a indeparta salazionul de la pleoapa.La 2 saptamani de la operatie,i-a crescut la loc.De atunci a facut tratamente cu 2 unguente+curatari locale in fiecare seara.Dupa 1 luna nu s-a imbunatatit deloc situatia.Ce sa facem in continuare? -
Buna LeeAna
am deschis si eu un topic mai demult cu aceasta problema
era vb despre fetita mea de 2 ani si 3 luni care are salazioane la ambii ochisori
am fost la medicul de fam care m-a indrumat spre oftalmolog
de acolo mi-a dat niste picaturi si un unguent,si mi s-a spus ca daca nu-i trece,atunci ma va trimite la Bucuresti la operatie
am terminat tratamentul,si bineinteles ca nu s-a vazut nici un rezultat
dar nici la operatie nu m-am dus ptr ca facuse cu 2 luni inainte operatie de hernie ombilicala
si am mai primit sfaturi sa las copilul asa ptr ca va trece singure salazioanele
sa stii ca asa s-a si intamplat,dar dupa vreo 2 luni
e posibil sa reapara iar,chiar si cu operatie,asa ca nu m-am riscat
asa ca daca aveti rabdare,poate trec singure
acum nu stiu daca difera de la copii la oameni mari
imi mai spunea o eva ca fetitei ei i-a reaparut de vreo 5-6 ori,pana nu a mai aparut deloc
noroc
-
buna, am avut asa ceva si vreau sa va spun ca, daca, la operatie, nu este foarte bine curatat, daca nu este scos si sacul in care exista salazion-ul sau daca in timpul operatiei se sparge, acesta se va reface.
eu m-am operat, dar s-a spart la operatie si am mai ramas cu un graunte. pentru faptul ca nu este deranjant, il las acolo ptr ca nu vreau sa mai trec prin asa ceva. -
buna! ma numesc larisa ....sunt din vaslui si am 14 ani .....am avut si eu salazion ...ieri am facut operatia......nu am stat nici o ora la spital ..am fost internata cand am venit dar dupa aceea m-a bagat imediat in operatie.....dupa operatie m-am dus direct acasa ...doctorita mi-a spus sa-mi scot pansamentul pe la ora 18 ...atunci cand m-am operat era in jur de 12-13 ora.....cand mi-am scos pansamentul era ochiul umflat ....stiam asta pt ca m-a avertizat doctorita ca o sa stea vreo 2 zile umflat ochiul......a doua zi dupa operatie mi s-a mai desumflat ochiul ..nu il mai am asha de umflat insa ma doare foarte tare......m-am uitat putin in interior pt ca akolo a fost facuta operatie si am rosu .....ma tem sa nu fie un cheag de sange pt ca am sangerat foarte tare la operatie.......operatia a fost dificila pt ca doctorita a spus ca la coltul ochiului este o zona greu accesibila.....nu stiu dak anestezia si-a facut efectul dar eu nu cred eram fosrte constienta ....am simtit totul ......dupa ce m-a operat m-am sculat singura de pe pat mergeam f bine ...nu si-a facut efectl anestezia m-a durut foarte tare dar ce vreau eu sa va spun este ca park tot mai am salazionul la ochi ... nu a disparut .....ajutatima va roog. ce pot face ....este intr-adevar a doua zi dupa operatie dar tot se mai cunoaste salazionul dar nu as mai vrea niciodata sa fac operatie....pentru ca numai eu stiu prin ce am trecut ....repet operatia a fost facuta in interiorul ochiului ..si akum ma doare ....medicul mi-a recomandat un tratament pt recuperare....este vorba de tobradex picaturi si unguent .. multumesc frumos astept raspunsuri care sa-mi fie de ajutor