Salazion

•  
    • 432 mesaje
    3 Nov 2008, 01:21
    1 0
    Salazion=umflatura la pleoapa.

Sotul meu a facut o operatie pentru a indeparta salazionul de la pleoapa.La 2 saptamani de la operatie,i-a crescut la loc.De atunci a facut tratamente cu 2 unguente+curatari locale in fiecare seara.Dupa 1 luna nu s-a imbunatatit deloc situatia.Ce sa facem in continuare?
  •  
    • 325 mesaje
    3 Nov 2008, 14:03
    0 0
    Buna LeeAna
    am deschis si eu un topic mai demult cu aceasta problema
    era vb despre fetita mea de 2 ani si 3 luni care are salazioane la ambii ochisori
    am fost la medicul de fam care m-a indrumat spre oftalmolog
    de acolo mi-a dat niste picaturi si un unguent,si mi s-a spus ca daca nu-i trece,atunci ma va trimite la Bucuresti la operatie
    am terminat tratamentul,si bineinteles ca nu s-a vazut nici un rezultat
    dar nici la operatie nu m-am dus ptr ca facuse cu 2 luni inainte operatie de hernie ombilicala
    si am mai primit sfaturi sa las copilul asa ptr ca va trece singure salazioanele
    sa stii ca asa s-a si intamplat,dar dupa vreo 2 luni
    e posibil sa reapara iar,chiar si cu operatie,asa ca nu m-am riscat
    asa ca daca aveti rabdare,poate trec singure
    acum nu stiu daca difera de la copii la oameni mari
    imi mai spunea o eva ca fetitei ei i-a reaparut de vreo 5-6 ori,pana nu a mai aparut deloc
    noroc
  •  
    • 83 mesaje
    3 Nov 2008, 15:25
    1 0
    Buna,
    Am patit ceva asemanator si in cele din urma am luat un antibiotic (oxacilina), dupa care salazionul s-a redus si in cateva saptamani s-a resorbit de tot. Sanatate!
  •  
    • 154 mesaje
    4 Nov 2008, 11:00
    2 0
    buna, am avut asa ceva si vreau sa va spun ca, daca, la operatie, nu este foarte bine curatat, daca nu este scos si sacul in care exista salazion-ul sau daca in timpul operatiei se sparge, acesta se va reface.
    eu m-am operat, dar s-a spart la operatie si am mai ramas cu un graunte. pentru faptul ca nu este deranjant, il las acolo ptr ca nu vreau sa mai trec prin asa ceva.
  •  
    • 432 mesaje
    6 Nov 2008, 03:35
    0 0
    S-a mai confruntat vreuna dintre voi cu problema asta?
  •  
    • 107 mesaje
    6 Nov 2008, 07:24
    0 0
    eu avea o colega in liceu care mai facea din cand in cand, dar ii treceau singure... cred ca e ca si herpesul..trece singur
  •  
    • 432 mesaje
    12 Nov 2008, 01:39
    0 0
    Multumesc pentru raspunsuri.Daca aveti alte sfaturi,va rog sa mi le impartasiti.
  •  
    • 1 mesaje
    14 Aug 2010, 15:09
    0 0
    buna! ma numesc larisa ....sunt din vaslui si am 14 ani .....am avut si eu salazion ...ieri am facut operatia......nu am stat nici o ora la spital ..am fost internata cand am venit dar dupa aceea m-a bagat imediat in operatie.....dupa operatie m-am dus direct acasa ...doctorita mi-a spus sa-mi scot pansamentul pe la ora 18 ...atunci cand m-am operat era in jur de 12-13 ora.....cand mi-am scos pansamentul era ochiul umflat ....stiam asta pt ca m-a avertizat doctorita ca o sa stea vreo 2 zile umflat ochiul......a doua zi dupa operatie mi s-a mai desumflat ochiul ..nu il mai am asha de umflat insa ma doare foarte tare......m-am uitat putin in interior pt ca akolo a fost facuta operatie si am rosu .....ma tem sa nu fie un cheag de sange pt ca am sangerat foarte tare la operatie.......operatia a fost dificila pt ca doctorita a spus ca la coltul ochiului este o zona greu accesibila.....nu stiu dak anestezia si-a facut efectul dar eu nu cred eram fosrte constienta ....am simtit totul ......dupa ce m-a operat m-am sculat singura de pe pat mergeam f bine ...nu si-a facut efectl anestezia m-a durut foarte tare dar ce vreau eu sa va spun este ca park tot mai am salazionul la ochi ... nu a disparut .....ajutatima va roog. ce pot face ....este intr-adevar a doua zi dupa operatie dar tot se mai cunoaste salazionul dar nu as mai vrea niciodata sa fac operatie....pentru ca numai eu stiu prin ce am trecut ....repet operatia a fost facuta in interiorul ochiului ..si akum ma doare ....medicul mi-a recomandat un tratament pt recuperare....este vorba de tobradex picaturi si unguent .. multumesc frumos astept raspunsuri care sa-mi fie de ajutor
  •  
    • 3036 mesaje
    15 Aug 2010, 08:22
    0 0
    eu am avut un salazion de mici dimensiuni (cat un bob de grau), pe pleoapa superiara. La sfatul unei bunici, l-am lasat in pace. La inceput a fost dureros, insa durerea a cedat in timp. S-a resorbit complet, incet, de la sine - e adevarat, a durat vreo 2-3 ani.