buna
-
0 0buna numele meu este maria si sunt foarte ingrijorata am observat zilele trecute ca din sanii imi curge ceva de culoare galbena inchis ca un fel de puroi,va rog mult sa ma ajutati,cand am nascut lam alaptat pe ala mic doar 3 luni ca nu vroia sa ia sanul si a preferat sa ia biberonul,astept cu ne rabdare raspunsul de la voi,dc vreti sa vb k mine ma puteti gasi pe id-ul gheorghina_maria@yahoo.com
-
Eu nu am avut astfel de probleme dar,cunosc o persoana care a neglijat ac aspect si,cand a mers la medic era tarziu pt tratamente naturiste....mergi sa vezi un medic si,indiferent de ce iti da sa faci(faci desigur)incepi sa consumi cat mai mult ceai combinat de coada soricelului,galbenele,tataneasa si urzica,in acelasi timp sa pui,cat mai des comprese cu tinctura de tataneasa,sau cataplasma cu tataneasa(acum e sezon de recoltare),are un efect f bun in afectiuni ale sanului.Cauta sa mananci cat mai curat,natural si crud(lapte,galbenus,legume fructe la greu) si,nu in ultimul rand,o gandire pozitiva,optimista ,e cel mai important.Sanatate! Daca vrei sa mai vb ID-ul stela008@yahoo.com
-
Orice secretie aparuta la nivelul mamelonului, inafara perioadei de lactatie si sarcina, este considerata patologica, putand fi determinata de cauze sistemice (cel mai frecvent endocrine sau medicamentoase) sau de cauze locale. Secretia mamelonara clasificata drept patologica, adica aparuta in afara perioadei de lactatie, are in cele mai multe din cazuri semnificatie benigna, exceptand secretia cu aspect sangvinolent.
Desi in sens strict „galactoree†ar insemna secretia excesiva de lapte, acest termen este folosit pentru a defini orice secretie aparuta la nivelul mamelonului, inafara secretiei lactate fiziologice din timpul sarcinii si lactatiei, indiferent daca este secretie lactata, seroasa, sangvinolenta sau purulenta. -
Referitor la secretia mamelonara se vor urmari urmatoarele:
- aspectul: laptoasa, seroasa, sero-purulenta, sangvinolenta, sero-sangvinolenta etc.
- este unilaterala sau bilaterala
- este dintr-un singur duct sau din mai multe
- este obtinuta la presiune, intr-un singur punct sau la presiunea intregului san.
Examene paraclinice
In functie datele obtinute din anamneza si de modificarile constatate la examenul clinic, medicul poate indica si alte investigatii precum:
- dozarea nivelului seric al unor hormoni: prolactina, TSH, hormoni tiroidieni
- ecografie mamara, mamografie
- examen citologic al secretiei mamelonare
- punctie biopsie mamara
- radiografie de „sa turca†(zona osoasa de la nivelul bazei craniului unde se gaseste glanda hipofiza)
- CT, RMN.