copil3 ani si 8 luni face in pat
-
0 0buna
sunt destul de necajita ca baietelul meu in varsta de 3 ani si 8 luni face din nou in pat
dupa ce l-am dezvatat de pampers a fost totul ok se trezea noaptea cerea sa faca la oala
dar de vreo luna in coace imi face din nou in pat
chiar nu inteleg de ce ce s-a intamplat va rog daca ati fost si voi in situatie ca a mea dragi mamici dati-mi un sfat
sanatate va doresc -
buna! al meu are 4 ani jumate,si sa stii ca din cand in cand(cam la 3-4 sapt )mai face si in pat
eu procedez asa:seara evit sa-i mai dau lichide,inainte de culcare il trimit sa faca pisu....dar cand doarme dezvelit sa stii ca se mai scapa pe el,oricum ii pun sub cearceaf paturica pampers....
poate fi si de la sperietura,doarme singur? -
Buna!
Trebuie sa ai rabdare si, e foarte important sa nu-l certi.El trebuie sa simta ca nu e bine sa faca in pat pentru ca nu e bine nu pentru ca te supara pe tine.Baietelul meu are 3 ani si 10 luni, dar este tare constiincios.Singur se trezeste si se duce la baie.Are insa episoade in care mai face si in pat.Rare, dar ele exista.Insa atunci, atat eu cat si sotul meu, suntem toleranti si discutam cu el pe un ton calm,spunandu-i ca vom trece cu vederea ceea ce a facut, dar trebuie ca faca la olita.E important sa ai rabare si perseverenta. Bafta!
Asta ar putea fi una din cauze.Te-ai gandit ca ar putea avea vreo raceala, ceva?Nu stiu sa-ti dau amanunte, dar exista si astfel de fenomene.Urmareste-l si, daca vezi ceva suspect, fa o vizita la doctor. -
Si eu stiam ca e vb de o forma de trauma. Traumele la copii se nasc din chestii care ptr noi adultii nu au nici o valoare. Spuneai ca tocmai l-ai mutat din clasa in care era, poate in clasa nou vreun copil i-a spus ceva care la suparat sau nu se joaca cu el copii pe care ii simpatizeaza, poate se rastesc educatoarele la el - nu ti-ar spune daca s-ar simti vinovat.
Un exercitiu foarte bun ar fi sa-l pui seara inainte de culcare sa deseneze cum a fost la gradinita, familia, prietenii. In felul acesta isi si descarca emotiile negative si ai si tu o idee mult mai clara de ceea ce se intimpla.
Baietei sint mult mai sensibili, la fetite e mai rara asceasca pb, ele stiu mai bine sa se amestece in grup si sa se linguseasca
Nu-ti face pb, dai de capat la pb si se rezolva. -
Eu am doi baieti, acum mari,din perioada cand nici nu stiam de pampersi, cel mare avea 1 an si sase luni si in doua luni urma sa vina cel de-al doilea asa ca l-am invatat sa ceara olita si se trezea si noaptea chiar daca avea diaree si in limbajul lui numai de mine stiut, o cerea. Asa ca de la un an si sase luni, nu a mai scapat pe el. Cu cel de-al doilea nu a mai fost la fel de simplu si l-am dus la medic (prof. Louis Turcanu-Dumnezeu sa-l odihneasca). L-am dezbracat in chilotei, la palpat, l-a pus sa faca cativa pasi si atat. Nu-mi mai amintesc ce diagnostic i-a pus, e mult de atunci, acum pisaciosul a ajuns un chirurg de aproape doi metri. Imi amintesc insa ca intr-o luna s-a vindecat. In concluzie, copilul trebuie dus la medic.