Pro sau Contra lentilelor de contact?
-
0 0Deschid acest subiect din curiozitate si de ce nu din dorinta de a shimba ceva... Si cand spun lentile de contact nu ma refer la cele de culoare, ci la lentile pentru dioptri. Ce parere aveti despte ele? E bine sa ma gandesc la ele, sau sa raman la clasicii ochelari?
-
Subiectul deschis e destul de relativ
adica.. eu am purtat lentile de contact, si mi-am fost f comode (sunt oameni care nu le suporta, si trebuie sa mergi sa iti faci un control daca ochiul tau le suporta). din pacate, sunt destul de scumpe ca sa le port zilnic, asa ca am redus purtarea lor doar la "ocazii", in rest am ramas cu ochelarii. eu spun ca, daca iti permiti, iti usureaza enorm viata! -
100% PRO

eu am miopie (-2) si prima data mi-am facut ochelari. dar ma simteam p.rost cu ei, imi ingradeau privirea parca, tot timpul trebuiau stersi etc.
acum 4-5 ani am trecut pe lentile de contact si cu ocazia asta mi-am shimbat si culoarea ochilor (intr-un albastru foarte natural). din fericire, eu le tolerez foarte bine (am incercat multe marci pana am gasit-o pe cea care mi se potriveste cel mai bine) si aici unde stau sunt destul de ieftine. 20 de euro pe luna plus 5 euro lichidul. daca mi-as lua transparente as iesi mai ieftin, dar nu pot renunta la culoare
-
eu port de 11 ani...sunt f bune pt mine pt ca am dioptrii mari si ochelarii mi-ar micsora mult ochii...Costa cam 3-4 mil pe an + solutia cam 40 -50 lei la 3 luni. Am auzit si pareri pro si contra. Acum un an mj=-au aparut pe retina niste mici leziuni dar medicul nu a putut zica daca sutn de la lentile sau nu. Banuieste ca sunt de la dioptriie maricele. Daca le folosesti respectand toate regulile, sunt ffff ok.