totul despre paranoia :(
-
0 0sunt franta! de citit pe net
despre tulburarile de personalitate de tip paranoid! ma dispera....am citit o groaza de pagini,nu ma multumesc raspunsurile! in primul rand ca...nu stiu....dar poate cei ce le-au scris nu pot sa inteleaga ( nefiind in cauza) ca un bolnav mintal nu va recunoaste niciodata ca e bolnav sau cel putin nu va realiza gravitatea bolii,dar sa mai si mearga la psiholog
de unde vine aceasta boala? ce cauze poate avea? a trecut cineva printr-o astfel de "experienta" ? imi poate da unele sfaturi? de unde se incepe tratamentul ?sau ce solutii ar fii macar pentru inceput ? -
Niciodata un bolnav mintal nu va recunoaste ca e bolnav,el trebuie ajutat cumva impotriva vointei lui.Nu stiu exact ce ar putea declansa ac boala,ce pot sa iti sugerez sa incerci e un tratament homeopatic.Daca ai sansa sa gasesti un medic f bun e bine,daca nu,oricare te poate ajuta.La medicul homeopat il poti duce sa il vada ca fizic(o minciunica oarecare,sau poti convinge dr sa vina acasa sa il vada),e important aspectul fizic,in diagnostic,pt stabilirea remediilor.Sa stii ca medicina homeopatica la noi inca nu este asa cunoscuta si agreata pt ca medicii nu sunt pregatiti in ac sens.Prin remediile homeopatice se realizeaza un echilibru emotional ,f important in evolutia unui om.Daca vrei,mai vorbim.Sanatate.
-
Imi pare nespus de rau pentru suferinta pe care o ai . Banuiesc ca stii ca boala ta intra in categoria psihozelor a caror cauze inca nu s-au descoperit. Cu toate astea, exista tratamente PSIHIATRICE care pot face ca viata ta sa fie mai echilibrata, atata timp cat iei tratamentul pana la sfarsitul vietii. Dar presupun ca stii ca sunt multe boli pentru care nu exista decat tratamente care amelioreaza boala respectiva. Pentru acelea sunt bune si tratamentele homeopate. Nici tie nu-ti fac rau dar nici prea mult bine. Asa cum ne-ai povestit noua, aici, trebuie sa spui si psihiatrului. Doar el iti poate ameliora boala si apoi iti va face foarte bine sa mergi la un preot, unul catolic sau ortodox ar fi foarte bun. (nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar nu stiu daca alte religii fac slujbe pentru alungarea "celui rau" din oameni). Nu te izola de oameni! Multa sanatate!
-
Dupa cele ce ai scris, mi-ai dat impresia ca te-ai auto diagnosticat, cum ai ajuns la concluzia ca suferi de aceasta afectiune? si cum se manifesta?
Nu stiu daca ai auzit de John Nash, (este un matematician celebru, laoreat al premiului Nobel ptr economie), care sufera de schizofrenie . In anii '60 si '70 a fost supus unor tratamente foarte dure si chinuitoare fara nici un rezultata pozitiv. Cum spuneai si tu, persoanele care sufera de astfel de afectiuni, nu-si dau seama ca realitatea e alta decit o percep, asta i s-a intimplat si lui, credea ca este agent secret ptr CIA si ca lucreaza la proiecte foarte importante si alte inchipuiri de genul, dar intr-o zi a realizat ca este ceva in neregula cu el ptr ca unul din personajele halocinatiilor lui era un copil si a realizat ca acest copil este de ani de zile la aceeasi virsta, ca nu creste. Astazi, acest savant sufera mai departe de schizofrenie, inca tine discursuri la universitati si isi controleaza singur boala ptr faptul ca acorda atentie deosebita a tot ceea ce misca in jurul lui.
Ti-am spus instoria asta ptr ca mi se pare cea mai buna abordare cind e vb de afectiuni de acest gen. Tratamentele medicamentoase nu vindeca, ele doar amelioreaza simtomele pe perioada tratamentului si asta in detrimentul calitatii vietii. Categoric, sint cazuri in care nu se poate fara pastile, dar in cazul tau, nu stiu daca nu te pripesti cu ceea ce crezi ca ti se intimpla.
Esti in Romania sau in alta parte? -
Mie mi se pare ca a cerut ajutorul nu pentru ea ci pentru o persoana apropiata pe care nu stie cum sa o ajute. Cred ca numai un psihiatru te poate ajuta iar persoana bolnava trebuie "momita" . Stiu din experienta ce spun, bolnavii psihic sunt ca niste copii. E o asociere fortata insa trebuie "pacaliti" cu tot felul de minciuni si povesti , altfel refuza tratamentul si ideea ca sunt bolnavi. Multa rabdare si intelegere iti doresc si sanatate persoanei despre care este vorba.