exces de estogen

•  
    • 7 mesaje
    22 Oct 2008, 16:26
    0 0
    buna fetelor !
    am si eu o problema. am exces de estrogeni iar dr. ginecolog mi-a spus ca nu are ce sa-mi dea pt. asta. hormoni oricum nu as fi acceptat. ciclul imi vine de cca. 1 an la 26 zile. In primele 2 zile ciclul este usor mai abundent. am 36 ani.
    Am aflat de extractul de mladite de zmeur si chiar am inceput sa-l iau (am inceput sa-l iau cu o sapt. inainte de menstra) dar am o mare dilema: extractul asta e bun pt. excesul de estrogeni sau pt. excesul de progesteron ? va intreb asta pt. ca am vazut in prospect ca ar cam fi bun pt. toate, ceea ce nu prea inteleg.
    Ce am observat eu: sanii au fost mai putin durerosi inainte de menstruatie cu o saptamana (inainte ma dureau cu 2 saptamani inainte) dar dupa terminarea menstrei sanii au inceput sa ma intepe. intepaturi am avut si in zona axilelor si pe partile laterale ale sanilor. asta pana la ovulatie cand am observat ca aceste simptome sunt ff vagi. este normal sa am asemenea simptome ?
    Vreau sa mai intreb daca ceaiul de cretisoara este bun pt. excesul de estrogeni ? a facut cineva un astfel de tratament ?
  •  
    • 2520 mesaje
    22 Oct 2008, 17:56
    0 0
    Nu cred ca este normal sa ai aceste dureri mai cu seama ca ele apar dupa ciclu.
    Ai putea sa te prezinti la un endocrinolog ptr niste analize mai amnuntite in ce privesc glandele si hormonii ptr ca se influienteaza reciproc si poate excesul tau de estrogen , e cauzat de deficitul altui hormon.
    Teoretic, excesul de estrogen duce la ingrasare, ti s-a intimplat si asta?
  •  
    • 21507 mesaje
    22 Oct 2008, 17:59
    0 0
    excesul de estrogeni nu duce la ingrasare
  •  
    • 7 mesaje
    22 Oct 2008, 18:41
    0 0
    da, m-am si ingrasat.
  •  
    • 7 mesaje
    22 Oct 2008, 19:02
    0 0
    adica la ce fel de hormoni te referi ?
    la cei tiroidieni cumva ?
  •  
    • 2520 mesaje
    22 Oct 2008, 19:53
    0 0
    mika, Eu stiam ca duce, poti sa detaliezi?

Nu stiu sa-ti spun cu exactitate care hormoni, dar un medic endocrinolog, te va lamuri cu siguranta.
  •  
    • 21507 mesaje
    22 Oct 2008, 20:20
    0 0
    mai greu cu detaliile,nu prea am timpul necesar,dar,de obicei,progesteronul e responsabil cu tendinta de ingrasare si la fel,scaderea nivelului plasmatic de hormoni tiroidieni...in ambele cazuri,e necesara o evaluare medicala serioasa,altfel,pot apare probleme greu de remediat