s-a confruntat cineva cu problema asta?
-
0 0De doua luni ma confrunt cu o problema ....de fapt nu stiu daca ar trebui sa-mi fac griji...
Sa va spun despre ce e vorba: in ultimele doua luni am observat o scadere atat cantitativa cat si de durata a menstruatiei mele...ar trebui sa-mi fac probleme?...s-a confruntat vre-o eva cu problema asta?...ar trebui sa merg la medic?...mentionez ca am 28 ani deci nu poate fi vorba de menopauza..va rog sa-mi raspundeti si sa-mi spuneti parerea voastra.
Multumesc anticipat pt raspunsurile pe care sper sa le primesc -
Nu folosesc pilule contraceptive si in privinta slabitului ce sa zic sunt in continua cura de slabire in sensul ca incerc sa nu ma ingras da am perioade cand mai pun 2-3 kg si atunci reduc considerabil mesele ...ba chiar fac foamea uneori numa sa slabesc kg alea...sa fie si de la faptul ca nu reusesc sa-mi mentin greutatea?...imediat pun pe mine...daca mananc ceva dulciuri si paine etc. in decurs de o sapt-doua am pus pe mine kg.... la capitolul stres nu cred ca am fost mai stresata decat de obicei...oricum merci mult de raspunsuri si mai astept pareri...
-
Cu siguranta are legatura cu perioadele de infometare.Eu am slabit odata pe fond nervos 5 kg in 4 luni, si am patit acelasi lucru...Aproape ca nu mai aveam menstruatie.Fa un test!Maninca normal(dar normal,nu asa sa te ingrasi..)si vezi cum este menstruatia din luna respectiva.
Oricum, nu ar strica vizita la endo! -
Da, am auzit si eu ca pe fondul stresului, oboselii si/sau infometarii (sau a reducerii aportului de alimente) pot sa apara asemenea simptome. M-am confruntat si eu cu asa ceva. Solutia, zic eu, este sa nu mai faci cure de slabire atat de drastice pentru ca dupa cum vezi, ajungi sa iti afecteze sanatatea, sau, daca simptomele sunt mai vechi si persista chiar daca o iei mai moale cu slabitul, sa te prezinti la doctor.
-
Multumesc mult ca mi-ati raspuns!
Am vorbit cu sora mea sa-mi faca o programare la ecograf...de altfel ea a fost cea care m-a speriat putin povestindu-mi de o colega de birou care a avut aceleasi manifestari ca ale mele si la ecograf a descoperit un fibrom....80% cred si eu ca e de la slabit, stres, oboseala, alimentatie dar....orice e posibil...ma sperie cel mai mult faptul ca ar trebui sa iau ceva medicamente cu hormoni...doamne fereste....sa nu am nimick...incepe sa mi se faca frica -
mipo,
Am avut si eu simptomele tale, ajunsesem ca in 3 luni de zile cilul meu erea ca si inexistent, de sarcina nu se punea problema, asa ca am fost la ginecolog, care l-a randul lui m-a trimis la endocrinologie. Asa am aflat eu ca am hipotiroidie. Am luat pastilutele prescrise sia cum sunt bine. Vezi ca daca ai hipotiroidie trebuie neaprat sa te tratezi altfel risti sa te imbolnavesti.