Cum explicati energia negativa?
-
1 1Am citit topicul despre farmece si m-a surprins afirmatia unei doamne care vorbea despre energia negativa.
Ce este? Cum o explicati? Ce fel de persoane degaja energie negativa si cum ne putem feri? -
Eu energia negativa o percep ca fiind rautatea si caracterul rece al unei persoane.
Mi se intampla mai de fiecare data cand cunosc o persoana sa-mi dau seama din prima ce fel de om este...deorece imi induce o stare de neliniste si banuieli. Eu aceasta o inteleg ca pe o energie negativa.
Chiar mi s-a intamplat intr-o zi sa merg cu RATB-ul si in masina langa mine sa se urce o femeie care m-a fixact in priviri.....m-am simtit atat de rau si de ciudat incat abea asteptam sa coboare din masina...dupa ce a coborat, nu am mai avut nimic.
Nu vreau "s-o dau in diverse"...este doar o intamplare de a mea pe care nu am putut sa o uit...
Nu toti credem in aceste energii emanate de om, dar eu cred ca puterea psihicului si caracterul unui om poate influenta multe. Asa cum se zice ca daca ai vointa si putere si-ti doresti cu adevarat, poti rezolva problema sau iti indeplinesti dorinta. -
Tot ceea ce ne inconjoara e purtator de energie. S-au facut studii care arata ca pina si ap. elecrice pe care le folosim sint influientate de energie noastra.
Daca e sa vb de energia negativa venita de la alte persoane, vb de vampiri energetici si acestia sint oamenii care nu pot trai fara sa se plinga, sa arunce cu vorbe necugetate, sa birfeasca, sa invidieze, etc. Negativismul e o boala grea, o boala care copleseste si pe cei care il inconjoara pe bolnav.
Dupa ce stai de vb cu o asemenea persoana, ore intregi te simti lipsit de viata si de multe ori nici nu stii de ce - pe linga faptul ca ti-a transmis energia lui negativa, ti-a luat ce aveai tu pozitiv.
De ce sint oameni care traiesc asa? ptr ca nu stiu alta cale in viata si ca sa invete o alta cale in viata sint niste etape si din pacate, unii din noi, ramin toata viata la prima din ele. -
este energie negativa.Am avut colega care era mereu nervoasa si simteam k sint agitat in prezenta ei,eram si eu nervossi nu stiam de ce.Sotia fiind o fire calma,ma ajuta sa fiu iar eu atat cat eram acasa,dar odata ajuns la servici,personana acea,ma influenta negativmereu prininsasi firea ei.Am sfarsit destul de urat,odata la nervi am trantait un cutit de pamant si sa speriat destul de tare,dar a avut grija sa ma duca pana in fata conduceri ca am vreut sa o atac cu arma alba.De atunci toata lumea se uita la mine cam ciudat dar nam fost nicodat bataus mai ales cu femeile,asa ca eu cred ca sint energi negative care ne influenteaza indirect.
-
Certurile si conflictele in relatii sau transferul de energii pozitive sau negative
Psihologie Ultra
04.04.2008 -
*
Certurile si conflictele in relatii sau transferul de energii pozitive sau negative
Atat noi cat si ceilalti putem intretine sau lua rolul de “vampiri â€
Vampirismul este o "boala" care produce leziuni intr-unul din corpurile energetice – umane.
Cand acesta este perturbat, nu se mai receptioneaza raspuns prin sentimente la impulsurile superioare. Asa apare nevoia de hrana energetica , de preluare de energie de la ceilalti; uneori acesta este insesizabila, dar se poate agrava - urmarile fiind destul de grave, atat pentru el, Vampirul energetic, cat si pentru Victima/e.
Acestia sunt de obicei pacienti cu tulburari de personalitate sau apartinand unui anume context socio-cultural.
Solutia este sa evitati certaretii care nu-si pot exprima sentimentele negative decat in forma conflictuala; exista indivizi care au o mica disputa cu ridicat de voce cel putin 1/zi. Nu este normal!
Cum ii recunoastem:
- dupa gradul de epuizare pe care ni-l produc.
- nu ne aduce nimic, ne regreseaza, si ne pericliteaza echilibrul emotional.
O persoana care a fost victima unui vampir energetic, prezinta urmatoarele simptome:
- oboseala acuta - in cazul unor atacuri repetate, starea de oboseala devine cronica, iar persoana atacata simte nevoia unei odihne prelungite.
- vlaguire - se simte o lipsa acuta de energie. Persoana in cauza devine vampir energetic involuntar.
- nervozitate - stari de enervare fara motiv aparent.
- dureri de cap
- ameteli
- greturi
- lipsa poftei de viata
- pierdere temporara de memorie - acest simptom, apare intr-o faza mai avansata
- in unele situatii - aritmie cardiaca
Profile vampirice:
Lamentosii cronici:
- ne vampirizeaza deoarece cererea lor de afectiune este fara sfarsit si noi suntem incapabili sa o satisfacem sau sa o facem sa evolueze, in timp ce ei ne investesc cu rolul de SALVATOR – chiar daca nu avem nici capacitatea si nici dorinta
- acesti eterni nemultumiti ne pun in situatia frustranta , de a rata oferirea unui sfat, deoarece in realitate ei nu sunt in starea de spirit pentru a ne primi sfatul.
Dependentii:
- ei ne cer constant dovezi de dragoste, ne solicita pentru oricare mica decizie, agatandu-se de noi ca niste copii; ei ne pun in pozitia de parinti si ne pun pe umeri o responsabilitate coplesitoare. Cum vrem sa ne luam distanta, ne si invadeaza culpabilitatea.
Hipersensibilii:
- sensibilitatea lor exagerata ne obliga sa avem tot timpul grija : totul devine subiect de justificare, totul este susceptibil sa provoace o drama. Ne condamna la un self-control permanent - ce stres!
Conflictualii:
Pentru ei rezolvarea problemelor trece prin agresivitate, ceea ce nu ii costa nimic, de vreme ce conflictul este modul lor specific de functionare. in schimb, acest tip de relatie este bogat in emotii pentru persoana agresata, care va iesi goala de aici!
Cei in afara legii:
Rolul lor si teritoriul lor nu sunt niciodata clar definite, ceea ce obliga la o renegociere nesfarsita. Cum regulile nu sunt stabilite odata pentru totdeauna, fiecare trece prea usor in terenul celuilalt.
Solutii: sa invatam sa punem limite, sa tragem granite, pentru a nu ne lasa inghititi de catre celalalt.
Astfel riscam sa ne supunem patologiei celuilalt si sa devenim victima sa si apoi sa ne afundam in agresivitate si ranchiuna.
De regula sa ne indoim total de rolul nostru de SALVATOR!
Adeseori ii putem ajuta pe cei din -
Citisem intr-o carte despre persoanle manipulatoare. Dupa discutia cu o persoana manipulatoare esti obosit si incepi sa casti. Pt a evita starea de rau nu lasati aceste persoane sa va fixeze privirea.
Eu am o persoana in anturajul meu pe care o vad rar, dar de fiecare data dupa ce-o vad sunt nervoasa, ma cert cu sotul, chiar daca nu imediat, dupa cateva zile.