anestezie generala pt. plombare masele

•  
    • 77 mesaje
    16 Oct 2008, 20:36
    0 0
    Va rog sa-mi spuneti unde se practica anestezia generala pentru plombarea unor masele dureroase pentru un copil cu grad de handicap I care nu intelege sa stea cuminte la dentist, pentru zona zona Baia Mare sau chiar Cluj si cum sa procedam. Dati-mi si nume de medici daca stiti, va rog frumos.
  •  
    • 2520 mesaje
    16 Oct 2008, 23:43
    0 0
    Dacri, nu cred ca vei gasi pe nimeni sa faca anestezie generala, dar ai putea totusi sa intrebi la un cab. particular si ma gindesc ca acolo ai putea primi toate lamuririle de care ai nevoie (cu riscuri si tot ce tine de procedura asta).
  •  
    • 3036 mesaje
    17 Oct 2008, 02:09
    0 0
    cu siguranta se poate, la orice spital, clinica sau cabinet care ofera servicii de chirurgie orala.

de fapt, nu i se va face anestezie generala, ci doar o sedare ceva mai puternica, cat sa fie semiadormit , sa stea nemiscat si sa nu-si aminteasca mare lucru din ceea ce i se intampla.

dupa aceea, va fi buimac si va avea nevoie de transport pana acasa - daca nu dispui de masina, este exclus ca in aceeasi zi sa il poti trambala pe copil cu trenul, asa ca mai bine ar fi sa inchiriezi o camera de hotel unde sa ramaneti peste noapte si sa plecati spre casa abia a doua zi.

teoretic, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap ae trebui sa fie capabila sa te ajute cumva in demersul tau. practic... nu poti stii, pana nu incerci.

bafta si multa sanatate!
  •  
    • 77 mesaje
    19 Oct 2008, 23:11
    0 0
    Donna te referi la inhalosedare cu protoxid de azot? In Cluj ce cabinet are asa ceva?
  •  
    • 2 mesaje
    19 Oct 2008, 23:20
    0 0
    eu nu ti-as recomanda anestezia generala. trebuie sa stii ca aceasa implica si anumite riscuri. de obicei se practica in operatii. mai putin in cele minore. trebuie sa se faca o sedare ceva dupa care o anestezie locala. cel mai bine te lamureste stomatologul