contra lactatiei exista remediu?
-
0 0Exista plante sau ceva care sa opreasca lactatia din sani? Am avut o sarcina extrauterina acum 2 ani si de atunci am putin lapte in sani.Copresele reci aplicate pe sani opreste lactatia? Poti face noduli de la comprese reci? Ce medicamente pot fi luate si care sa opreasa in putin timp lactatia?
-
Normal,ar trebui sa mergi la un endocrinolog sau ginecolog, care sa-ti prescrie o analiza hormonala - prolactina( se numeste). Daca valoarea este mare se indica tratament cu Brocriptin sau altceva de genul asta, doza care se administreaza este stabilita de medic , functie de rezultatul analizei. Nici nu o sa ramai insarcinata , daca nu rezolvi problema asta.
-
Draga Kikis, du-te de urgenta la un endocrinolog bun, sa-ti faca testele necesare pentru determinarea prolactinei. Ea e responsabila de lactatie, si e de multe ori insotita de ciclu neregulat. Verifica cat mai iute si ai mare grija poate deveni mai periculoasa decat crezi, deoarece nivelul crescut a prolactinei poate insemna prolactinoma, marirea glandei hipofize (o glanda mica situata intre cele doua emisfere cerebrale). Nu te speria, se trateaza, dar ai nevoie de un doctor bun si de ajutorul lui Dumnezeu. Multa sanatate.
-
Buna,
Cand am incetat sa o mai alaptez pe fiica mea ,nu i-am mai dat lapte 3 zile si in acest timp mi-am pus comprese reci pe sani, dar tot erau umflati si durerosi.
Atunci mi-a spus cineva sa pun frunze da varza (verzi),le zdrobesti bine sa se moaie si le pui pe sani.
Mie mi-a fost de folos si si-au revenit la normal.
Sper sa te ajute si pe tine.
Mihaela -
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Mai am doua zile de incercat poate reusesc sa scap de lactatie cu comprese, daca nu vineri sunt programata la control.Mie tare frica sa-i spun,sa nu cumva sa fie cu totul altceva.De aceea pana acum nu i-am spus.Am luat odata Brocriptin dupa ce am mai pierdut o sarcina,fiindca si atunci mi-a aparut lapte,dar mi-a trecut.Acum nu pot lua decat cu reteta fiindca sunt in strainatate si nu se da fara reteta.Cel mai groaznic mie ca-mi face mamografie,in afara de faptul ca am auzit ca este dureroasa mai este si faptul ca ti-le radiaza.Ma gandesc ca la 30 de ani ar fi cam devreme pentru asa ceva.
-
draga Kikis, nu te speria, cine ti-a spus tie ca mamografia e dureroasa, de ce ,ca doar nu-ti face nimic ,un film la sani. Nu trebuie sa-ti faci griji nici de radiatie, la cat de radiati suntem noi, crezi ca mai conteaza,apai cei care sunt bolnavi de plamani si trebuie sa-si faca controale periodice ce mai zic. O sa vezi ca o sa fie bine.
-
Draga Kikis nu ai mai dat nici un semn de viata. Cum a fost? Si te rog numai face prostii de tipul sa nu-i spui doctorului tot ce nu e in regula. Ce e mai bine sa mori fara sa stii de ce sau sa faci un tratament si sa traiesti sanatoasa. Eu am facut o mamografie la 21 si nu doare de loc si nu are efecte secundare, din cate stiu. Asa ca nu mai asculta toate babele prapastioase si vezi-ti de sanatate. Tare ar vrea sa stiu ce faci. Scrie-mi pe marusca@eva.ro
-
nu are legatura Brocriptinul cu dereglarea ciclului, cred ca e vorba de niste dereglari hormonale la tine, prolactina marita si lipsa de progesteron.Pt ca sa-ti vina ciclu, ia Utrogestan 2 pe zi / poti si vaginal seara,(inainte de culcare le introduci frumos si nu te mai dai jos din pat) pana vine. Si bea ceaiul ala de salvie, pe care ti l-a recomandat Donna, ca-i foarte bun si poti sa-l combini cu coada soricelului.
PS. MERGI LA UN MEDIC ADEVARAT SA-TI FACA DOZARILE HORMONALE- CU DOUA SARCINI PIERDUTE NU-I DE GLUMIT -
Kikis, cauta un doctor bun si fa un test hormonal complet sa vezi ce nu e cum trebuie. ciclu nu ti-a mai venit dupa ce ai inceput tratamentul sau inainte? Si cat de mare e prolactina? Ceaiurile sunt bune, dar doar in faze incipiente si ca adjuvant, nu dupa 2ANI!! (tu esti incostienta sau te faci? Cum ai putut sa stai atat?!)
Eu am avut prolactina putin peste suta si nu-mi venea ciclu si am facut testele de rigoare si am aflat ca am o tumoare la hipofiza si am operat-o si ma simt bine. Multumesc lui Dumnezeu si doctorilor.
Ai grija ca nu-i a buna sa o lasi de frica sa nu gasesti nu stiu ce. -
Kikis, sarcina extrauterina nu are legatura cu lactatia persistenta. In mod normal, daca ai avut o sarcina extrauterina, la 2 luni maxim se rezolva chirurgical.LA DOUA LUNI DE SARCINA NU SE DECLANSEAZA LACTATIA!!!!!!
Ea apare in ultimele luni, in cantitate mica, si este declansata de NASTERE!!!
La tine, problema este prolactina marita, ea determina amenoreea ( lipsa menstr.), si te face infertila.
Odata rezolvata problema ei ( chirurgical sau medical)toate se vor regla.Atit timp cit ai prolactina mare, vei avea lapte in sini,si nu vei avea ciclu( sau va fi dereglat rau de tot...)
Deci, lupta cu CAUZA, altfel, degeaba tratezi EFECTELE!!!! -
Eu am menstruatia normala la 28 de zile.Am facut niste stimulari foarte puternice pentru fertilizare in vitro,apoi am facut a doua extrauterina.Mi-a dat pastile pentru o luna,a mai trecut dar acum iau iar hormoni estrogeni, pentru un transfer de embrioni de la congelator, care imi favorizeaza aparitia lactatiei.
-
da sarcinile extrauterine au fost amandoua pe aceeasi trompa.Prima data nu mi-a scos trompa dar a doua oara au fost nevoiti sa mi-o scoata existand riscul sa o fac pe a treia.
Ceaiul de salvie am citit pe prospect si un are indicatii impotriva lactatiei.Este chiar bun pentru asa ceva,avand in vedere ca este contraindicat in sarcina si alaptare. -
Buna,
Si eu am o problema de genul asta..
Acum 4 ani am avut o extrauterina oprita in evolutiein urma unei operatii de apendicita ( o poveste lunga)..Acum un an si jumatate am facut laparascopie si au curatat trompa..dar cica nu mai e buna de nimic..si cealalata e incolacita..
Asa ca am facut FIV. De doi ani, daca apas pe san - daca strang de fapt..imi apare o picatura albicioasa...Le-am spus doctorilor dar nici unul nu mi-a dat nimic..si nici nu mi-a zis nimic..
Acum dupa ce nu mi-a reusit FIV incerc sa fac un embriotransfer cu embrionii congelati..dar vad ca exista sansa ca ei sa nu se prinda din cauza lactatiei..
Mi-e frica sa iau brocriptin ca sa nu cumva sa aiba efecte adverse ..mai ales ca o sa fac ET acum in 2-3 saptamani..Asa ca ma duc acum la plafar sa iau ceai de salvie..Daca voi spuneti ca e bun...