am probleme!

•  
    • 5 mesaje
    14 Oct 2008, 15:31
    0 0
    am nevoie de sfaturi, va rog........
    sunt in depresie, am avut un episod psihotic acut, de care ma chinui sa scap si acum cu medicamentatie, incercsa fac o schimbare de tratament, cum spune psihiatrul, dar e asa greu......am niste stari, vreau sa stau in pat de cele mai multe ori, sa dorm, simt ca innebunesc...fac, tot ce spune doctorul, dar e asa de greu....a mai avut cineva asa ceva?
  •  
    • 160 mesaje
    14 Oct 2008, 15:38
    0 0
    ti s-a intamplat ceva neplacut de ai cazut in depresie? de cat timp esti in situatia asta?
  •  
    • 91 mesaje
    14 Oct 2008, 17:37
    0 0
    bolile neuropsihice,sint o mare problema,pt oricine. Se cere mult timp si mult tratament,cu seriozitate,dar se poate rezolva.Te sfatuiesc cu drag sa apelezi la un medic specializat in acupunctura,de obocei bolile sistemului nervos raspund ff bine la acest tratament,Dar vreau sa te rog sa incerci sa te apropii de Dumnezeu in cel mai serios mod,sa citesti biblia,cauta psalmii care vin in ajutorul nostru la nevoie.Increde te in domnul si roaga L in numele lui ISUS sa te ajute.INCREDE TE in EL din toata inima si vei vedea ca toate se schimba.Viata, chiar daca e grea ,merita sa o traiesti,cu credinta in Dumnezeu,si sa gindesti pozitiv,.Nu l lasa pe cel rau sa si faca cuib in mintea ta,lupta te increzindute in CEL ce sa jertfit pt noi si ridica te din starea in care esti.Roaga te mult si plimbate,gaseste mijloace de relaxare si prieteni care sa te sustina.Nu te izola si nu dispera.cu incredere si rabdare vei reusi.TE voi sprijini in rugaciune si iti doresc tot binele si sanatatea pe care ti le doresti si tu.Cu dragoste o prietena care te intelege,M N
  •  
    • 2520 mesaje
    14 Oct 2008, 18:03
    0 0
    Creola, sigur poti sa depasesti acest moment. Este foarte important ptr tine sa nu te bazezi doar pe menicamente. Ele nu vindeca nimic, dar iti amelioreaza ptr o vreme starea. Trebuie sa constientizezi ca totul pleaca din mintea ta si acolo trebuie sa si lucrezi. iti sta in putere sa nu-ti mai dai voie sa cazi. Trebuie sa lupti cu toate gindurile negative care iti trec prin minte. Incepe prin a observa momentul in care aceste ginduri apar si nu le da voie sa ia amploare. Pur si simplu spui STOP , fii furioasa pe aceasta stare, nu te lasa in voia ei.
    Oricine ce-ti spune, sa stii ca depresia se vindeca, o vindeci TU!
  •  
    • 357 mesaje
    14 Oct 2008, 21:15
    0 0
    creola, draga mea, te inteleg asa de bine! intr-un moment de schimbari radicale in viata mea, am trecut si eu prin asa ceva. dar cu tratament si mai ales prin propria-mi vointa si constietizare a problemei am reusit sa depasesc problema si nici nu am mai avut recaderi,
    nu stiu daca te ajuata, dar sunt multe persoane care sufera de acest gen de manifestari. cea mai mare greseala este sa te izolezi. eu eram intr-un oras strain pe care nu-l cunosteam deloc, dar imi impuneam sa ies din casa. pur si simplu ma plimbam pe strazi, dar cautam unele aglomerate, cu multa lume, asa ma simteam mai bine. si imi facea bine sa fac plimbarile astea singura, simteam ca doar asa pot sa-mi inving si raul fizic pe care mi-l pricinuia depresia. dar am fost mereu increzatoare ca voi reusi sa trec de momentele grele si, cu toate ca pare cam aiurea, pe mine aglomeratia m-a ajutat in vindecare. cateodata eram asa de ametita...mi-era frica sa nu cad, dar faptul ca eram inconjurata de oameni ma ajuta.
    sa nu te izolezi, spune-ti problema, nu incerca s-o minimalizezi, sa pozezi altfel in fata celor apropiati, ai mare nevoie sa te creada, sa te inteleaga si sa te ajute cei din jur. sunt sigura ca daca vrei cu adevarat vei reusi.
  •  
    • 224 mesaje
    15 Oct 2008, 01:20
    0 0
    Draga mea,imi dau seama prin ce treci,dar tratamentul alopat e pt urgente,in timp,poate da dependenta....eu te`as sfatui sa incerci sa ajungi la un medic homeopat cu experienta(daca imi spui din ce regiune a tarii esti,poate iti recomand eu pe cineva) si el va sti sa iti readuca echilibrul emotional cu remedii care nu sunt absolut deloc periculoase si nu dau dependenta....si,cum ti s`a recomandat mai sus,multa rugaciune si incredere in Dumnezeu.
  •  
    • 2386 mesaje
    15 Oct 2008, 15:43
    0 0
    Ai viata sociala? Faci niste activitati? Daca nu, incearca sa-ti gasesti un hobby, am auzit de terapia prin munca. Cauta sa faci activitati manuale: croitorie, tricotat, gatit... Chiar daca la inceput nu ai tragere de inima, incet, incet.
    Nu te neglija, incearca sa fii mereu ingrijita, cocheta, ca sa ai o parere buna despre tine.
  •  
    • 186 mesaje
    15 Oct 2008, 15:47
    0 0
    si sport
    dar nu acasa, singura
  •  
    • 2386 mesaje
    15 Oct 2008, 16:17
    0 0
    Dragostea te poate ajuta foarte mult, a parintilor macar, daca nu ai un sot sau iubit.
    Chiar si un animalut: pisica sau catel. Lucruri marunte care adunate pot sa-ti faca bine.
  •  
    • 5 mesaje
    19 Oct 2008, 22:15
    0 0
    multumesc pentru raspunsuri.Dooly, sunt din Targoviste.
  •  
    • 1510 mesaje
    20 Oct 2008, 05:43
    0 0
    creola, pe langa sfaturil;e fetelor adaug si eu unul: mergi la Biserica, roaga preotul sa-ti citeasca rugaciuni
    avand o stare asa haioasa probabil ca n-ai chef de mai nimic deci la inceput trebuie sa faci lucrurile astea doar pt ca logic intelegi ca ti-ar face bine
  •  
    • 2386 mesaje
    21 Oct 2008, 12:02
    0 0
    Care-i diferenta intre depresie si episod pshihotic? Am citit intr-un articol ca sunt in crestere cazurile de pshihoze.
  •  
    • 5 mesaje
    22 Oct 2008, 16:54
    0 0
    e ceva foarte nasol si nu doresc nimanui sa treaca prin asta...
    episod psihotic la mine a insemnat sa incep sa aud voci care vorbeau cu mine, deci nasol, la inceput nu mi-au facut rau, dar apoi.....
    imi spuneau ca eu vorbesc cu diavolul si cum e sa fiu ispitita de el?
  •  
    • 224 mesaje
    22 Oct 2008, 20:51
    0 0
    Creola,medicul de care am auzit eu,e in Moldova,esti cam departe,dar sunt sigura ca si in orasul tau sunt homeopati.Mergi cu incredere la unul si in acelasi timp,cauta pe internet despre remedii homeopatice,ca poti sa iti dai seama si singura cam ce ti se potriveste,are mare importanta aspectul fizic,dorintele alimentare etc.Sa stii ca ajuta f mult iti spun din experienta si nu are contraindicatii nici efecte adverse.Poti lua tratamentul in acelasi timp cu pastilele date de psihiatrul tau.E important sa te rogi,sa iti citeasca preotul,depinde in ce confesiune esti,dar trebuie sa te raportezi la divinitate,orice religie ai avea.Mai poti incerca niste teste si curatari bioenergetice,nu lasa sa treaca timpul.....chestia cu animalutul care a spus cineva mai sus e reala si ajuta mult.....sanatate iti doresc
  •  
    • 2386 mesaje
    24 Oct 2008, 17:10
    0 0
    Dar macar ti-ai dat seama de ce ti s-a intamplat asta. Cand o sa realizezi, cred ca o sa te poti vindeca.