Substitutia de hormoni

•  
    • 65 mesaje
    8 Oct 2008, 20:13
    1 1
    Dragi Eve, ce stiti despre acest tratament? Am gasit pe net o multime de efecte adverse negative care ma sperie... Vreau sa va spun ca am 41 de ani, am intrat la menopauza si testul de densitate osoasa a iesit -2.4. Ginecologul mi-a recomandat acest tratament, mi-a spus si despre efecte si nu stiu ce sa fac... sunt foarte speriata, n-as fi vrut sa se intimple aceasta menopauza atat de devreme... dar nu am ce sa fac, nu pot schimba nimic in sensul asta, doar sa incerc sa ma mentin tanara, pentru ca nu arat de 41 in nici un caz... Va multumesc mult pentru ajutor!
  •  
    • 2520 mesaje
    8 Oct 2008, 20:29
    1 2
    Nu stiu sa-ti dau prea multe detalii, dar stiu ca sint acum tratamente foarte bune ptr pb ta si nu implica sa iei nici o pastila. Tratamentul e un fel de ulei (sau ceva asemanator) cu care trebuie sa te dai zilnic in anumite locuri pe corp (unde linga brat). Acest tratament nu are efecte secundare. Daca medicul tau nu va sti despre ce vb., sa revii cu un mes si cautam pe net.
    Multa sanatate!

p.s. Sa incerci sa ai un aport crescut de omega 3, 7 si 9 (daca poti prin alimentatie si nu suplimente, foarte bine).
  •  
    • 65 mesaje
    8 Oct 2008, 21:00
    0 1
    Multumesc conti_s nu stiu daca medicul meu stie despre acest ulei... poti detalia un pic? stii vreo denumire, ceva? sau un website unde sa caut?
  •  
    • 2520 mesaje
    8 Oct 2008, 22:09
    0 0
    Nu stiu, dar am sa caut si iti voi da un link cind gasesc.
  •  
    • 2520 mesaje
    8 Oct 2008, 22:15
    0 0
    Daca ai sti sa-mi spui de care hormoni e vb, as gasi cu siguranta.
  •  
    • 65 mesaje
    8 Oct 2008, 22:22
    0 0
    pai... pastilele se numesc PREMPRO... nu ma aflu in tara, acum locuiesc in SUA... caut si eu pe net solutii, nu vreau sa ma intoxic pentru restul vietii cu chimicale, sper sa aiba si astia aici produse naturale... ei oricum inghit pastile cu pumnul, te apuca groaza...
  •  
    • 2520 mesaje
    8 Oct 2008, 22:32
    1 2
    Da, stiu cum e treaba in US, din pacate

am gasit cite ceva, dar mai caut.
    Ideea e ca se numeste crema (cream) si este facuta din hormoni naturali.
    http://www.youtube.com/watch?v=3KZ__Vx4TVw
    nu stiu daca asta ai nevoie (cred ca estrogen, nu stiu), dar este acelasi sistem de aplicare.
  •  
    • 2520 mesaje
    8 Oct 2008, 22:36
    1 0
    M-am uitat putin la pastilele care ti-au fost prescrise si contin si estrogen si medroxyprogesteron. Se pare ca pastilele cu pricina duc si la weight gain.
    Gasim noi pina la urma, stiu sigur ca exista produsul de care ai nevoie; am vazut un vodcast in urma cu ceva vreme exact cu tema asta.
  •  
    • 2249 mesaje
    8 Oct 2008, 22:45
    0 0
    Am si eu o intrebare: daca iti vine ciclul devreme (mie mi-a venit pe la 11 ani, fata de alte fete 13-14 ani), intri la menopauza mai devreme?
    Ca si mama a intrat la menopauza tot asa pe la 41-42 de ani, adica f devreme.. Mari sanse sa o mostenesc, nu? Bunica-mea de ex (mama mamei) a intrat la menopauza mai tarziu ceva - 46 ani
    Mama nu a vrut sa faca tratamente hormonale pt amanarea menopauzei, din aceleasi temeri ca si autoarea topicului....
  •  
    • 2520 mesaje
    8 Oct 2008, 22:50
    0 0
    Dmona, nu stiu sa-ti raspund la intrebare.

am mai gasit un film despre asta
    http://www.youtube.com/watch?v=v9VRccHLUN0&feature=related
  •  
    • 65 mesaje
    8 Oct 2008, 22:56
    0 0
    Tratamentul asta nu amana instalarea menopauzei, din pacate. Este ireversibila si analizele de sange au confirmat-o. Doar ca restabileste un echilibru intre hormoni, din ceea ce am citit... Nu stiu pe cine mostenesc, mama mea a avut-o dupa 50 de ani. O cauza importanta ar fi si fumatul la care am renuntat, din pacate cam tarziu... Ma confrunt cu bufeuri, dormit haios din cauza lor, depresie, tot tacamul despre care se scrie ca apare in perioada asta. Si colac peste pupaza, libidoul meu s-a dus si el... nu ca ar fi fost cine stie ce, dar sotul meu isi cere drepturile de barbat si eu nu prea mai am chef... Se pare ca s-a documentat si el despre menopauza si incearca sa ma inteleaga si sa treaca peste crizele mele de nervi. Dar nu pot inca trai cu ideea ca deja nu mai sunt femeie, pentru mine asta inseamna acum... Toata viata mi-a fost teama de pragul de 40 si iata cum m-a pocnit de tare... Dar nu ma las asa usor, caut solutia salvatoare
  •  
    • 2520 mesaje
    8 Oct 2008, 23:05
    0 0
    Nici nu e cazul sa te dai batuta si nici sa nu te mai vezi femeie! Nu cred ca asta ne defineste ca fiind femei.

Din cite am citi/vazut pina acum, ceea ce ai avea nevoie e si estrogen si progesteron si amindoua se gasesc si in varianta de crema. Acum e important sa gasim exact ce produs ai tu nevoie.
  •  
    • 2520 mesaje
    8 Oct 2008, 23:11
    0 0
    http://www.nhmeuro.net/acatalog/pd_emeritaprogestfree.html

http://www.nhmeuro.net/acatalog/pd_phytoestrogen.html
  •  
    • 65 mesaje
    8 Oct 2008, 23:33
    1 0
    Chiar am gasit "Progesteron cream" intr-una din farmaciile de aici... dar, vorba ta: estrogen sau progesteron, ori ambele? trebuie sa-l sun pe doctor si sa-mi programez o vizita la el sa vad ce spune, probabil din analize reiese care si cum e in deficit.
    Iti multumesc mult pentru ajutor, conti_s!!!
  •  
    • 1037 mesaje
    8 Oct 2008, 23:37
    0 0
    axeaza-te de acum incolo mai mult pe alimente din soia care au estrogen in ele si foloseste crema cu progesteron
  •  
    • 2 mesaje
    9 Oct 2008, 00:53
    0 0
    eu am intrat in menopauza la 38 de ani dar exista tratamente naturiste cu isoflavoni de soia si calciu si vitamina d3 asa ca incearca sa te tratezi cit mai naturist ptr ca efectele adverse ale tratamentului cu hormoni sunt f multe si mai este ptr oase un medicament care se numeste cartirec care e f recomandat ptr femeile in menopauza e de asemeni cu cartilagiu de rechin natural si e f bun
  •  
    • 117 mesaje
    9 Oct 2008, 01:13
    1 0
    Chaverny, crema sau pilule cu progesteron si estrogen inseamna acelasi lucru. Crema este absorbita prin piele. Mai exista si plasturi care se lipesc pe piele. Toate contin aceleasi ingrediente, hormoni.
    Cu aceste tratamente trebuie sa faci controale periodice, sa fii atenta la sangerari in afara ciclului, sa-ti faci mamografie, etc.
    Din ce-am citit si auzit, ca tratament naturist poti folosi Primrose (ulei de primula) sau Mabelle de la firma Walmark.
  •  
    • 354 mesaje
    9 Oct 2008, 11:01
    4 0
    Draga mea Chaverny, In biologie exista un principiu:orice imixtiune externa asupra unui organism are drept consecinta un dezechilibru intern!! Glandele endocrine functioneaza dupa mecanismul feedback-ului,si orice aport exogen de hormoni provoaca dezechilibre "in lant". Cum menopauza s-a instalat natural si nu din cauze nenaturale(de ex. histerectomia totala)nu este necesara terapia hormonala de substitutie.(ea nu este garantul unei "tinerete fara batranete ")In cazul instalarii naturale a menopauzei,prin utilizarea terapiei hormonale de substitutie(vezi :imixtiune !!!) hipofiza, "creierul endocrin"al organismului este fortat sa lucreze in conditii induse,nenaturale,si apoi, de la ea, in jos, prin interactiune si conexiune,totul se bulverseaza ezechilibre functionale si organice pe termen lung !!! Asadar, te sfatuiesc sa reflectezi asupra consecintelor pe termen lung ale terapiei de substitutie in cazul unei menopauze instalate natural.Densitatea ta osoasa ,la valoarea stabilita prin test, NU este o consecinta a instalarii menopauzei !(in conditii naturale si nepatologice, dupa aprox. 2 ani de la incetarea definitiva a menstrei,oasele incep sa piarda treptat, si nu abrupt, din substanta)La tine scaderea densitatii osoase trebuie compensata prin tratament.Si mai ai o problema in plan mental :"nu pot trai cu ideea ca deja nu mai sunt femeie ".Fals !!! Te autoalimentezi singura cu ganduri negative,stresante( acele femei care ,din motive medicale nu mai au nici uter si nici anexe, ce pot spune despre ele insele ?)Scaderea reala a libidoului in menopauza nu este asa de abrupta incat sa genereze ingrijorare.La tine este efectul acelei revolte, neacceptari in plan mental - toti neuronii tai "striga": nu vreau sa fiu batrana ! NUUU !!! Toate trecem prin ac. "revolutie", mai repede sau mai tarziu,(deh.. "programul ' genetic e de vina !)Deosebirile tin de capacitatea fiecareia de a gasi resurse interioare de compensare .Ca ultime argumente la intinsa mea"pledoarie": sunt biolog, sunt la menopauza de 7 ani,si am un fizic si psihic"conservat in formol"corespunzatoare varstei de 40 de ani ! Tratamentele naturiste sunt benefice organismului cu conditia sa nu atenteze la siguranta si sa aiba aprobare de punere pe piata de la US.Food and Drug Administration ( marea lor majoritate sunt aruncate pe piata numai pentru a umple buzunare si nu pentru beneficiul lor asupra sanatatii !) Cu bine !Noi, evele ramase pe plaiuri mioritice , te asteptam cu vesti !!
  •  
    • 2520 mesaje
    9 Oct 2008, 14:20
    0 0
    Si daca au aprobarea FDA, tot nu prezinta o garantie (am vazut multe cazuri in care FDA aproba si noi ingeram fara sa stim la ce riscuri ne supunem : ex. aspartame).
    Nu cred ca eva noastra are vreo pb emotionala, alta decit faptul ca e inca in stare de soc avind in verede ca nu se astepta la menopauza atit de repede. Sint convinsa ca in citeva luni, dupa ce va vedea si beneficiile si va gasi un tratament adegvat ptr neplacerile de azi (bufeuri de ex.), viata va deveni o bucurie din nou.
    Am sa mai caut si eu ce tratamente ai putea urma (ma gindesc la ceva ceaiuri) si te rog sa ne tii la curent si pe noi cu orice altceva gasesti (mai devreme sau mai tirziu, poticul acesta il vom cauta toate).
  •  
    • 65 mesaje
    9 Oct 2008, 18:16
    2 0
    Multumesc si tie, Bios! Tocmai pentru ca, chiar reflectez asupra acestui tratament cu substitutia de hormoni, de aia v-am cerut ajutorul, pareri... Nu cred ca am o problema mentala legata de chestia asta, e SOCUL, doar atat... intr-adevar neuronii mei striga tare, dar o s-o rezolv. Sunt o fire puternica si o sa razbat si prin asta. Ultima menstruatie a fost in aprilie 2008, problemele au inceput acum vreo 2 ani, cind a devenit neregulat. Deci, ipoteza ta cu densitatea osoasa dupa 2 ani de la ultima pica. Cred ca a inceput mai devreme, si asta probabil din cauza fumatului. Deci, cele care inca fumati mai ganditi-va...
    Cred ca menopauza precoce e un subiect bun, ar putea ajuta multe Eve care il citesc, vor sti la ce sa se astepte si sa se pregateasca emotional pentru cand va veni momentul...
    Va imbratisez pe toate de aici, de departe