Cat "se da spaga" pentru o cezariana?
-
0 0Trebuie sa nasc in curand si am decis sa nasc prin cezariana, si toate suntem constiente ca trebuie sa dam "spaga" doctorilor in spitale. Stie cineva cam cat se da? Am auzit tot felul de zvonuri, dar am nevoie de parerea cuiva care a trecut prin asta. Multumesc mult.
-
Draga meaIRINAI,vreau sa iti dau un sfat daca vrei sa tii seama de el ,este treaba ta.Acum patru anii am ramas insarcinata si pe la vreo opt lunii,am avut niste dureri si ma-m dus la maternitate sa vad ce am ,am crezut ca o sa avortez si mau bagat la "travaliu"am stat cam vreo ora si sincer ma-m speriat si atunci am spus ca daca o sa nasc ,o sa nasc numai prin cezariana,"tipau ca din gura de sarpe niste tipe si ma-m speriat".Si am facut cezariana ,asa am hotarat eu si doctorita pe care o cunosteam am zis sa nu ma chinuii!dar numai eu stiu ce am tras.Cand a sosit timpul sa imi faca cezariana ,si-au batut joc de mine ma-u cusut ca pe un sac dupa cateva zile mi-sa infectat la operatie cateva fire si a fost nevoie de o alta interventie sa ma taie incodata sa imi scoata infectia,am stat noua zile numai cu pungi de gheata si mi-a dat drumul acasa cu interventii ca nu vroia sa imi dea drumul.Si ma duceam in fiecare zi sa ma curete si dupa doua saptamanii cred ca sa saturat de mine si mi-a spus ca sant bine dar mie imi sucura intr-una de la niste fire,si nu ma-m mai dus si ma-m tratat eu acasa avea copilul noua lunii si eu tot aveam probleme imi ieseau fire netopite si imi sucura si mi-a trecut .Dupa trei anii deci anul trecut mi sa umflat intr-o parte la cezariana si ma-m dus la doctor si ma-u mai taiat inc-odata si mi-au gasit niste fire netopite care se petrificase,si acele fire mi-au spart "prapurul"asta nu a fost nimic dupa ce am zis ca gata am scapat in noiembrie anul trecut iar a fost nevoie sa ma mai taie ca iar mi se umfla la operatie si iar mau mai taiat 'ca doar aveau de unde taia nu?"si cam atat vreau sa-ti spun nu vreau sa te sperii si nu a fost problema banilor am o situatie destul de buna si imi pot permite orice si le-am dat defiecare data cat mi-au cerut dar si -au batut joc de mine daca pot spune asa ,mereu am zis bine ca am copilul sanatos dar nu meritam asa.Vreau sa intelegi daca poti naste normal naste asa nimeni nu a murit de la asta ,doar daca nu poti naste normal atunci iti urez noroc "Eu acum ma caiesc ca nu am ascultat de ceilalti sa nu nasc prin cezariana dar este prea tarziu si nu iti spun cand este frig numai eu stiu cate dureri suport.Deci eu nu vreau sa te sperii faci cum vreii dar eu am spus ca si la "dusmanii" le spun sa nasc normal.Ai grija de tine si nastere usoara ,as vrea sa mai vorbim .
-
Laura ai dreptate intr-un fel. si eu regret putin ca am nascut prin cezariana. dar aceleasi tipete m-au speriat si pe mine.
eu sunt bine sanatoasa dupa 15 luni de la nastere.poate depinde si de doctor.
eu am platit pe loc doar asistentele dupa doctor am alergat o saptamana sa-i dau banii.
singurul regret pe care il ai este ca te misti foarte greu dupa operatie, poate dura si pana la 7 zile.am vazut cazuri.eu a doua zi eram bine merci.poate si varsta... -
pentru Irinai:
eu am nascut prin cezariana pentru ca nu am reusit sa nasc normal.Dupa ce m-am chinuit de mi-au iesit ochii ca la melc, am intrat de urgenta la sala, pentru ca la un momentdat tensiunea mea o luase razna si eram cam albastra la fata, iar fatului ii scazuse brusc pulsul.Operatia a decurs fara probleme si am nascut un baietel de 4200gr, care a obtinut un scor Apgar de 8(nota maxima la cezariana este 9).Acum, la doi ani si jumatate dupa, ma simt excelent si nu sunt nici meteo-sensibila.Daca nu ar fi "fermoarul" nici nu as sti prin ce am trecut.
Depinde foarte mult de medicul care te opereaza.Daca este un om bun la suflet, care are intelegere si mila pentru pacienta, atunci ranile se vindeca mai repede si fara probleme.Mai conteaza deasemenea tipul tau constitutional si sistemul imunitar.Persoanelor plinute sau celor predispuse mai des la complicatii li se vor cicatriza mai greu ranile.Iti vorbesc din experienta.
In privinta pretului, eu nu am nascut in Bucuresti si chiar daca ar fi fost asa, preturile nu ar mai fi fost de actualitate.
Foarte mult conteaza asistenta sau chiar infirmiera care te vor ingriji la reanimare, imediat dupa interventie.Pe ele sa le ai in vedere mai mult decat pe celelate.
Te vei misca intr-adevar mai greu doua, maxim trei zile, dar apoi, cu toata durerea sa te plimbi cate putin prin salon.Te va ajuta.Si neaparat sa porti o burtiera bine stransa.
Eu iti doresc sa ai un copilas sanatos si sa ne dai si noua de veste, cand vei putea, ce ai si cum a fost.
mult noroc. -
Eu sfatuiesc pe toata lumea sa nasca prin cazariana! Si asta bineinteles datorita torturilor inimaginabile prin care am trecut la nasterea naturala. Eu nu cred ca voi putea uita vreodata prin ce am trecut! Faza asta cu "uitatul" am mai auzit-o dar la mine nu functioneaza.
De ce toata lumea povesteste de taietura de la cezariana si nimeni despre cea pelviana care se aplica multor femei in timpul nasterii obisnuite? Este facuta "live" si nu sub anestezie ca la cezariana (dar bine in comparatie cu durerile pe care le-ai avut pina atunci, e floare la ureche), cusatura la fel si durerile dupa dureaza si ele ceva timp. Plus ca multe femei pot avea probleme cu incontinenta urinei dupa asemenea interventie si iarasi este vorba de o mica operatie reparatorie. Asa ca nu mai vreau s-o lungesc, naste fericita prin cezariana, si gindeste-te ca si copilul tau vine pe lume mai putin traumatizat (crede-ma ca stiu ce spun!)
Iti doresc din suflet o experienta frumoasa si un copil sanatos! -
Daca te intereseaza un medic foarte de treaba, du-te la Dumitrascu de la Municipal. Este un domn si te ajuta foarte mult. Conteaza mult asta, ca meserie stiu toti. Eu am nascut intamplator cu el, era de garda cand m-au apucat durerile, n-apucasem sa vorbesc cu un medic. M-a taiat cu anestezie locala (jos), m-a cusut foarte finut de spuneau asistentele care te spala ca nici nu se cunoaste cusatura. Dupa nastere, la jumatate de ora eram fresh, nu ma mai durea nimic. Si asta in conditiile in care nu i-am dat nici un ban inainte, ca nu aveam la mine. La asistente trebuie neaparat sa dai, mai ales la cele care au grija de copil. Eu nu stiam sa-i dau sa suga, sanii ma dureau si eram disperata. Dupa ce i-am dat uneia 100000 lei, mi-a pus cum trebuie copilul la san (dupa 2 zile, de era ala micu lesinat), m-a invatat sa ma mulg ca sa nu fac mastita(se impietresc sanii daca nu dai laptele afara si apar complicatii si dureri mari). Asa ca lipestete de o asistenta care iti spune ce sa faci. Nastere usoara si insista sa alaptezi, chiar daca ti se pare ca nu ai lapte, pentru ca e foarte bine si pentru mama si pentru bebe.
-
Asta cu nasterea normala nu prea sunt de acord....din cate am vazut si auzit e si chin si periculos..am avut multe cunostinte care s-au plans de dureri insuportabile de le venea sa se arunce de la fereastra spitalului.Stiu ca asa e normal, dar daca exista alternativa de ce sa nu incerci mai usor, prin cezariana? alte femei (pe timpuri) nu au beneficiat de aceasta si s-au chinuit inutil ca sa nu mai zic ca unele au dat coltul.Si acum se mai intampla...Eu am facut cezariana si nu mi-a parut rau.Din experienta mea pot sa-ti spun ca am dat 5 milioane doctorului, 500 anestezistului si 1 milion la pediatrie.Nu mi s-au cerut bani(sotul meu a vrut sa dea 5 desi vorbisem de 4 intre noi..ca asa era tariful, dar era asa de fericit...),nu m-am infectat,anestezistei i-am dat dupa aceea pentru ca mi-a placut de ea..nu stiam cum imparte banii doctorul sau nu...ti-l recomand
redoi(director adjunct in TITAN, de unde sunt eu)..Bucuresti.Acum nu stau in Bucuresti, dar pentru nastere nu am avut incredere decat aici.Asistentele mi-au facut scarba(majoritatea) sau infirmierele...IN SPITAL PARCA NU VII SA AIBA GRIJA DE TINE,CI SA TE MILOGESTI DE UNA SI DE ALTA SA-TI FACA PATUL,SA TE AJUTE CU COBORATUL DIN PAT...asta a fost cel mai rau...era un cosmar sa ma dau jos sau sa ma ridic...dar, a trecut si a meritat.Nu-mi pare rau ca am facut cezariana,acum 4 luni si jumatate,nu am dureri la schimbare de vreme.Ai grija cu perfuzia sa-ti schimbi mana ca mie mi-au facut numai in una si acum am niste semne urate...Cele de la copil sunt de groaza...nu-ti spun nimic decat ca nu faci bine, te privesc de sus si au pretentia sa le vorbesti cu doamna doctor de parca mie imi spune cineva doamna inginer,si cine mi-a spus..o mucoasa de asistenta-infirmiera..nu stiu exact.Imi venea sa le dau cu ceva in cap. parca nu le-am plati lunar din salariu...ce le-as mai zbura de acolo daca eram....cineva!!!