Sa fie spasmofilie?

•  
    • 2386 mesaje
    3 Oct 2008, 16:18
    0 0
    De vreo cateva zile simt muschii de la picioare si de la maini incordati, am senzatie de sufocare si dureri pe partea inimii, mai ales seara cand ma culc.
    Am citit ca spasmofilia se datoreaza stresului. In momentul de fata nu mai sunt stresata, am fost acum cateva luni. Se poate declansa spasmofilia retroactiv? Care ar fi cauzele?
    Am inceput sa iau vitamine si vad ca simt nevoia de-a manca ciocolata (Contine Mg).
  •  
    • 3036 mesaje
    3 Oct 2008, 19:00
    0 0
    din pacate, anxietatea si atacul de panica nu se trateaza cu magneziu si calciu. dar, intr-adevar, vitamina B6 completeaza cu suces tratamentul atat in cazul spasmofiliei, cat si al anxietatii/panicii.

cel mai bine este sa mergi la medic pentru un set de analize (nimic complicat, iti ia nitel sange si gata). crede-ma, cea mai simpla varianta ar fi sa ti se puna diagnosticul de spasmofilie si nu cel de anxietate/panica.

foarte important: in ambele situatii (spasmofilie sau anxietate/panica) cu cat incepi tratamentul mai repede, cu atat ai mai multe sanse ca afectiunea sa nu devina cronica.

ca una care sufar de atacuri de panica de vreo 10 ani incoace, iti spun sincer ca, sa fiu in locul tau, maine dimineata as fi prima pacienta la usa medicului internist.

PS:
    - DA, deseori efectele lovesc mult dupa ce evenimentele stresante au avut loc.
    - in spasmofilie apar contractii musculare, in atacurile de panica apare amorteala membrelor (deoarece, sub efectul adrenalinei, sangele se retrage din membre si se duce spre organele vitale). incearca sa iti dai seama care este cazul tau, ca sa ii poti spune medicului si astfel sa iti maresti sansele de a obtine un diagnostic corect.
  •  
    • 2386 mesaje
    4 Oct 2008, 10:41
    0 0
    In aprilie am facut un set de analize si nu mi-a isit nimic, desi de obicei am lipsa de Ca si Mg si in plus eram si stresata.
    De luni iau vitamine cu minerale si vad ca ma simt mai binisor. Periodic am lipsa de Ca si Mg si nu inteleg de ce, mananc in fiecare zi lactate.
    Cum e atacul de panica? Care sunt simptomele?
  •  
    • 57 mesaje
    4 Oct 2008, 12:52
    0 0
    Scaderile de calciu si magneziu din corp nu ies intodeauna la analize, am trecut de nenumarate ori prin asa ceva si cu toate analizele tot nu am rezolvat in totalitate problema.Starea asta de multe ori apare pe fond de oboseala, stres, etc.Incearca ca iei 10 zile "magneB6" iar dimineata cate o lingurita de miere pe stomacul gol. Incearca daca poti s-a mergi dumineca la Slujba de la Biserica, e de mare ajutor!