tot despre lentile...

•  
    • 28 mesaje
    14 Mai 2004, 09:13
    0 0
    dragele mele, intr-un final glorios am reusit sa-mi scot lentilele fara probleme... ma simt super bine cu ele, singura probleme este ca ma deranjeaza cand stau la calculator(aasta inseamna cel putin 8 ore pe zi...)vroiam sa va mai intreb daca pot folosi seara visine sau alte picaturi pt ochi, care calmeaza.
    va pup si va urez un weekend placut, chiar daca vremea e oribila.
  •  
    • 9 mesaje
    14 Mai 2004, 09:24
    0 0
    draguto, fa cat mai multe pauze in ceea ce priveste statul in fata calculatorului, indiferent de ce tip de ecran ai.la o jumatate de ora, ia macar 5 minute pauza...citeste ceva, uita-te pe pereti, priveste pe geam...
  •  
    • 242 mesaje
    14 Mai 2004, 14:08
    0 0
    Poti sa folosesti Visine sau orice altceva numai cind nu ai lentilele la ochi. Daca te supara vreun fir de praf sau ai ochii uscati poti sa-ti pui solutie din aia in care tii lentilele. O pui si tu intr-o sticluta de Visine...
    E bine sa faci pauze mai dese de la calculator, sau sa incerci sa nu te uiti fix si de aproape in monitor. Cel mai important este clipitul cit mai des ca sa mentii umiditatea ochilor. Fereste-te de asemenea de aerul conditionat care si el usuca ochii, si de ventilatoarele alea din masina...
    Sper ca te-am ajutat cit de putin. Eu sunt purtatoare de multi ani de lentile.
    Te pup, si sa-ti mearga bine!
  •  
    • 150 mesaje
    21 Mai 2004, 09:41
    0 0
    Fetelor, s-a operat careva din voi la prof. dr. Mihai Pop? A fost careva mioapa si a scapat de ochelari? Stiu ca nu la toata lumea se poate, trebuie sa iti faca niste masuratori.
    Pisicut, tu ce fel de lentile folosesti? De unde le iei?
    Va pupic,
    Teolinda
  •  
    • 100 mesaje
    21 Mai 2004, 09:50
    0 0
    Si eu sunt purtatoare de lentile de contact. Ma simt excelent cu ele chiar si dupa mai mult de 8 ore de stat in fata calculatorului. In cazul in care simti ca ti se usuca ochii poti folosi lacrimile artificiale pentru aplicarea carora nu este nevoie sa iti scoti lentilele. Eu le-am cumparat acum ceva vreme de la Sensiblu.
  •  
    • 150 mesaje
    21 Mai 2004, 09:57
    0 0
    Vreau sa va mai intreb ceva pe voi fetele cu miopie: v-a spsu cumva medicul oftalmolog ca nu aveti voie sa nasteti decat prin cezariana, ca nu aveti voie sa faceti aerobic, sa nu topaiti, toate astea pt. ca vi se paote dezlipi retina? Ce stiti despre asta?
  •  
    • 100 mesaje
    21 Mai 2004, 10:03
    0 0
    Teolinda, ideea este urmatoarea: miopia este afectata si de efortul fizic. Este adevarat ca in cazul in care esti mioapa si nasti normal, datorita efortului depus in timpul nasterii, o sa ai dupa aceea ceva in plus la numarul de dioptrii. De asemenea persoanele cu o miopie mare nu au voie sa depuna efort fizic (si aici ma refer nu numai la nastere ci la sport, ridicat greutati etc) din acelasi motiv. Cel putin....asta stiu eu. O fi asa...n-o fi....
  •  
    • 99 mesaje
    22 Iun 2004, 12:22
    0 0
    Pentru cele care sunt purtatoare de lentile de mult timp am si eu o intrebareot intra in apa marii cu lentile, sunt afectate de salinitate ?