Vreau si eu sa fiu mamica

•  
    • 316 mesaje
    26 Sep 2008, 13:03
    0 0
    Am vazut subiectul "Femei care se pregatesc sa devina mamici", dar acolo mai toate fetele sunt deja insarcinate si multe au si nascut de cand cu topicul.
    Eu imi doresc tare mult un copil, dar nu se intampla si deja am devenit paranoica.. ma tot gandesc ca nu am sa reusesc si nu am sa fiu niciodata mama. Stiu, toata lumea imi spune sa am rabdare... am rabdare, dar cu fiecare luna care trece ma ingrijorez mai tare. Din pacate (sau din fericire, nici nu stiu), am aflat ca am avut un avort menstrual. Nici nu am stiut ca exista asa ceva. Pur si simplu imi facusem 2 teste de sarcina care au iesit pozitive si cand sa dau fuga la dr (imi intarziase mai bine de 10 zile), mi-a venit ciclul... Am mers imediat ce am putut la medic care mi-a spus sec "Ah da, un mic avort menstrual".. mic? avort menstrual? ce-o mai fi si ala? In fine, m-a lamurit dna dr ca "nu e nimic grav" si ca nici nu aveam sa aflu daca nu ma duceam... Poate mai bine nu aflam. Acum nu-mi iese din cap ca nu sunt in stare sa raman insarcinata. Am facut un mare pomelnic de teste pentru conceptie si au iesti f bine. Cica nu exista nimic care sa ma impiedice sa raman insarcinata. Dar lunile trec, toate prietenele raman insarcinate, nasc, si eu tot visez.. ma simt ca o ciumata. L-am trimis si pe sotul meu la analize. Nu prea are chef si asta m-a scos din sarite. Adica ce cred eu? Ca e vina lui?...
    Scriu aici ca poate mai sunt si alte fete ca mine. Am 28 de ani si de vreo 7 luni incerc sa raman insarcinata. Poate ca dr are dreptate. 7 luni nu inseamna ca am incercat. Trebuie sa ai rabdare, sa incerci.. dar acum parca totul e o lupta. Calculez ovulatii, pun ceasul sa sune in ziua cea mare, il pun pe sot la treaba chiar daca nu are si nu am nici un chef.. uneori ma gandesc, ce naiba fac.
    Poate tocmai asta e motivul, ma stresez prea tare. Bun, dar cum sa fac sa ma relaxez si sa merg mai departe , sa am rabdare si sa fiu opimista ca totul va fi bine?
    Nu mai cunosc pe nimeni in situatia mea. Am o prietena care, inainte sa incep eu olimpiada asta de a face un bebe, de fiecare data cand ne intalneam mi se plangea ca nu reuseste, ca iar i-a venit ciclul, ca nu intelege ce se intampla, de ce.... Pana la urma a reusit si s-a linistit. Asteapta clipa cea mare sa o cunoasca pe fetita ei. Iata ca mi-a venit si mie randul, desi ma juram atunci ca "eu o sa am rabdare, eu nu o sa ma stresez..."
    Daca mai e cineva la fel de "disperata" ca mine, dati va rog un semn. Ma va ajuta. Multumesc
  •  
    • 628 mesaje
    26 Sep 2008, 13:26
    0 0
    Dar dr ce ti-a spus? ce diagnostic ti-a dat?
    Sti cauza pt care nu poti ramane insarcinata?
  •  
    • 316 mesaje
    26 Sep 2008, 13:36
    0 0
    buna Laura
    dar nu mi-a zis ca nu pot ramane insarcinata. mi-a zis ca o gramada de femei fac avort menstrual si habar nu au (pt ca simptomele sunt destul de discrete, aproape imperceptibile) si ca nu e nici o grija, eu sa ii dau bataie si sa incerc in continuare. avortul menstrual survine atunci cand ovulul nu "se prinde" bine in mucoasa uterului sau atunci cand organismul percepe sarcina ca pe un "intrus" si o elimina. scuza limbajul dar atat ma pricep eu sa explic acest fenomen..
    dar asta a fost in urma cu vreo 4 luni.
    analizele au iesit bine, nu am probleme de sanatate, fizic sunt apta... ce stiu eu... acum astept sa mearga si sotul, macar sa stiu ca si din partea lui totul e ok.
  •  
    • 814 mesaje
    26 Sep 2008, 13:44
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 628 mesaje
    26 Sep 2008, 14:06
    0 0
    Maria, recomandarea mea este sa mai consulti un medic (altul decat cella care ai fost ultima data)...unii dr nu sunt dispusi sa explice pacientului situatia reala sau pe intelesul nostru. Am patit si eu asa cu un dr care mi-a spus ca am uterul retrovers si atat...nu stiam ce inseamna, c urmari va avea etc...
    Am schimbat doctorul si din fericire acesta mi-a explicat care-i treaba si cum pot ramane gravida in aceasta instanta. Am incercat 3 luni dupa care s-a intamplat minunea.
    De aceea te-amintrebat de diagnostic...unul trebuie sa fie...si o cauza...
    E foarte bine daca isi face si sotul tau un set de analize.
    Inca ceva : din cate stiu eu este bine sa incepi un tratament cu Duphaston (pastile), binenteles la recomandarea medicului. Intereseaza-te despre acest medicament pe net...e bun pentru fixarea sarcinii.
    Mult succes !!!
  •  
    • 316 mesaje
    26 Sep 2008, 14:08
    0 0
    multumesc.... infertilitate e un cuvant prea mare si infricosator .. ma gandeam la o problema de sanatate neidentificata, poate are el o problema...
    suntem fericiti impreuna, dar eu consider ca un copil e cea mai mare implinire intr-un cuplu si oricat de fericiti ar fi 2 oameni casatoriti, nu au nimic daca nu au un copil impreuna. nu cred ca am luat-o razna.. sunt stabila emotional si destul de rationala. tocmai de asta ma enerveaza starea pe care o am acum, de cand tot incerc sa fac un copil. nu cred ca e un semn de boala psihica sa iti doreste cu ardoare asa ceva.
  •  
    • 628 mesaje
    26 Sep 2008, 14:16
    0 0
    Stai linistita Maria, prin starile tale emotionale trec o gramada de femei, e ceva normal.
    Imi place cum gandesti si sunt de acord cu tine : caci o familie nu este familie pana nu vine si un bebe...asa ziceam si eu inainte sa raman insarcinata
    Uite...cauta pe google despre medicamentul de mai sus pe care ti l-am recomandat, si vei "auzi" chiar de la gravidute ca sunt insarcinate datorita tratamentului cu acest medicament.
    Fi obtimista si incearca sa te destinzi de starea asta
    Poop
  •  
    • 120 mesaje
    26 Sep 2008, 14:18
    0 0
    maria citeam ce scrii si parca ma vedeam pe mine. Si eu ma sperii uneori cind realizez ca numai la asta ma gindesc, cu asta ma trezesc si cu asta adorm...stai linistita ca nu esti singura.
    Noi incercam de patru luni, asta e a cincea si deja mi se pare o vesnicie.Si noi suntem f fericita impreuna , ne cunoastem de 8 ani, si acum ne dorim amindoi un copil.
    Si eu tot 28 de ani am, deci suntem tinere draga mea si tre sa mergem inainte.
    Vroiam sa te intreb ce analize ti-ai facut mai exact? Ai facut citomegalovirus, chlamidya, prolactina, toxoplasma, ceva dozari hormonale? Ai fi surprinsa ce importanta au aceste analize. E f bine ca ti-ai trimis si sotul, si nu fi suparata , toti reactioneaza la fel...imp este sa si le faca.
  •  
    • 120 mesaje
    26 Sep 2008, 14:22
    0 0
    maria , apropo de ce zice si laura, schimba medicul , mai cere o parere , dar nu te apuca de capul tau sa iei duphaston. Nu prea sunt eu de acord cu luatul asta de pastile din auzite, ca au facut bine la alte fete.
    Fiecare femeie are sistemul ei hormonal, si e pacat sa bagi asa ceva in tine si sa faci mai mult rau.
    Intai fa niste dozari hormonale, si vedem ce anume iti trebuie tie
  •  
    • 628 mesaje
    26 Sep 2008, 14:33
    0 0
    Da...nu cumva sa iei de "capul tau pastile"...eu doar te-am pus in tema (am si scris acolo "la recomandarea medicului") Cand te vei duce intreaba si dr despre acest tratament si daca cu adevarat da roade.
  •  
    • 316 mesaje
    26 Sep 2008, 14:49
    0 0
    va multumesc! deja ma simt mai bine. ma gandesc ce fericire va fi cand voi putea sa spun si eu ca astept un bebe...
    cum spuneam, mi-am facut un mare card de analize care le cuprind si pe cele mentionate de voi. recunosc, nu ma prea pricep, dar astea stiu sigur ca erau incluse pt ca dr a zis ca imi face tot ce este necesar pt preconceptie, mai ales datorita nefericitului eveniment cu avortul menstrual. ce am retinut insa si imi suna in cap, este o chestie care a zis-o dr, si anume ca avortul menstrual poate avea drept cauza nepotrivirea RH-urilor partenerilor. eu am RH negativ dar nu stiu sotul. de asta astept nerabdatoare sa mearga si el sa-si faca analizele.
    pe urma daca iese totul bine, poate ma mai linistesc si nu o sa ma mai gandesc asa de mult la asta.
    am scris tocmai astazi pt ca trebuie sa-mi vina CM si sunt sigura ca nu am reusit nici luna asta.
    ma gandeam cand avem vreo 20 de ani ca pana la 30 o sa am cel putin 2 copii. macar unul sa reusesc si voi fi cea mai fericita.
    cat despre medicamente, nu iau nimic dupa cum ma taie capul. daca rezultatele analizelor sotului ies ok, atunci ma voi duce eu sa-mi fac un nou set de analize.
  •  
    • 2249 mesaje
    26 Sep 2008, 15:22
    0 0
    Dar sotul tau vrea si el un copil?
    El e stresat, sau ma rog, hai sa zic ganditor, ca nu ramai, asa ca si tine?
    Ca intr-adevar, cand se studiaza problema infertilitatii in cuplu se incepe cu spermograma...pe care trebuie sa o faca sotul.
    DAca spermogrma lui e buna, atunci clar e ceva pe la tine. Dar daca spermograma nu e buna, poti tu sa fi sanatoasa tun, ca nu merge. Se incepe cu spermograma, ca se elimina (sau nu) f repede una din cauzele infertilitaii in cuplu. Organismul femeii e mult mai complex, si necesita investigatii mai amanuntite...
  •  
    • 403 mesaje
    26 Sep 2008, 15:44
    0 0
    Draga Maria, nu vreau sa te descurajez, dar eu incerc de 5 ani si ....................nimic.Sotul meu este f. bine, eu zic sa schimbi dr.Esti din Bucuresti?Dar histerosalpingografie ai facut?este foarte importanta.
  •  
    • 316 mesaje
    26 Sep 2008, 16:21
    0 0
    dmona, el e bine merci. zice ca ma stresez degeaba. normal ca si el isi doreste. abia asteapta sa fie tatic. a si comandat deja o fetita.
    repet, sa vedem ce spun analizele lui...

histerosalpingografie.. sper ca am scris corect. trebuie sa ma documentez sa vad intai ce inseamna carnatul asta de cuvant
  •  
    • 120 mesaje
    26 Sep 2008, 16:43
    0 0
    maria e o procedurca care it-ar spune daca ai trompele permeabile sau infundate....
    daca sunt infundate, nu au cum sa ajunga spermatozioizi la ovul. si puteti fi amindoi f sanatosi
  •  
    • 48 mesaje
    26 Sep 2008, 18:33
    0 0
    buna maria 5 si eu am avut parte de un avort anovulat,la mine a fost mai grav ca am stat internata 4 nopti la maternitate.Nui asa ca si tu esti "invidioasa "pe fetele care se pregatesc sa devina mamici?Si mie imi place sa le citesc.Si noi incercam sa devenim parini de un an,dar luna trecuta am suferit avortul,deci am ramas cand ma asteptam mai putin,facusem un control si analize hormonale si dr.a zis ca trebuie sa fac tratament pt.a avea un bebe si totusi am ramas.Ma bucura si totusi intristeaza ca am pierdut un bebe.Dar asta inseamna ca sotul meu nu are nimic.Deci ne trebuie rabdare,acum fac tratament cu dufaston si acum astept ovulati sa ne apucam de treaba,dr.a zis ca dupa un aavort ,chiuretaj sunt sanse foarte mari sa raman insarcinata ,asa ca sunt foarte optimista.Aceasi problema o am si eu cu prietenele mele ,se pregatesc de al doile bebe,dar ne vine si noua randul fi optimista.pupici
  •  
    • 48 mesaje
    26 Sep 2008, 18:44
    0 0
    si maria ,schimba dr. si eu lam schimbat caci dr la care am fost mia zis ca am uterul mic insa nici vorba am un uter normal pt. o femeie de 26 de ani si care nu a avut nici o sarcina.Am ramas la dr. care ma chiuretat la maternitate,e foarte tanar dar de treaba.
  •  
    • 514 mesaje
    27 Sep 2008, 13:15
    0 0
    Maria5 cu mare lucru nu pot sa te ajut insa vreau sa-ti zic ca mi-ar place sa-ti pot da norocul meu iar eu sa preiau povara ta.
    Ma feresc ca de ... sa raman insarcinata, detest ideea si chiar ma gandesc la o operatie definitiva ca sa nu raman vreodata.
    In astfel de momente ma gandesc la femei ca tine,femei ce se chinuie si incearca atat de mult sa aiba un prunc.
    natura e atat de nedreapta uneori.
  •  
    • 120 mesaje
    27 Sep 2008, 18:04
    0 0
    offf saresa de ce spui asta? de ce nu iti doresti copil? eu as da orice, as face orice pe lumea asta sa imi dea d-zeu un bebe...
  •  
    • 232 mesaje
    27 Sep 2008, 18:38
    0 0
    maria draga in primul rand trebuie sa fi putin mai relaxata si ai sa vezi ca bebe va veni cand nici nu te astepti, iti spun din experienta, apoi incearca sa faci ca analize importante la femei: chlamydia , ureaplasma si listeria, la col nu la sange , daca esti ok trebuie sa faci o monitorizare sa vezi daca ovulezi si daca ovulezi o laparascopie sa vada trompele cum sunt, iar sotul trebuie sa faca spermograma, cam astia ar fi pasii, dar eu zic sa nu te complici asta fac femeile care nu reusesc de ani de zile, tu poti face analizele de col, sa te relaxezi si sa urmaresti ovulatia; un test de ovulatie iti indica daca ovulezi dar nu-ti spune si daca sa spart foliculul, pentru spargerea lui poti sa te orientezi dupa durerea de ovar intepatoare si ridicarea temperaturii (TB= temperatura bazala luata in vagin sau anal in fiecrae zi dimineata inainte de a te da jos din pat); daca vrei sa afli mai multe poti sa te duci pe copilul.ro cu www la inceput , la asteptam un ingeras in viata noastra, eu am invatat foarte multe de acolo; te pup si mult noroc