hrana vie?

•  
    • 27 mesaje
    13 Mai 2004, 12:46
    0 0
    Ce consumam noi hrana vie? vreau sa stiu pentru ca am auzit ca este foarte sanatoasa.
  •  
    • 765 mesaje
    20 Mai 2004, 00:20
    0 0
    citeste cartea lui Ernst Gunter - Hrana vie
  •  
    • 64 mesaje
    20 Mai 2004, 09:40
    0 0
    sa inteleg ca nu sunt printre voi persoane care sa se hraneasca naturist si sa faca schimb de retele sau impresii.
  •  
    • 297 mesaje
    20 Mai 2004, 12:13
    0 0
    Depinde ce intelegi prin "naturist".

Eu sunt vegetariana de aproape 10 ani (si am acum 25 ani). In ceea ce priveste denumirea, eu prefer sa o numesc alimentatie sanatoasa. Astfel, nu am probleme de sanatate generate de alimentatia incorecta. In afara de vegetale mai mananc doar oua, beau foarte rar lapte sau iaurt si folosesc uneori unt. Si sa nu spuna nimeni de lactate si calciu - nu e decat o mare pacaleala ! Imi fac analizele periodic si nu am nici macar o singura problema. Sunt sanatoasa tun si nu am probleme nici cu calciul, nici cu fierul si nici cu mai stiu eu ce... Important este sa echilibrezi foarte bine dieta, sa stii ce si cand sa mananci.

Cat priveste hrana vie - e un subiect controversat, iar eu mi-am format o opinie contra. Prefer tot echilibrul. In primul rand ca hrana vie ajunge in organism si se descompune, iar acele enzime ridicate in slavi nu raman vii. Hrana vie este indicata din alte considerente: cea mai mare parte a vitaminelor hidrosolubile se pierde prin preparare termica. Pe de alta parte, organismul are nevoie si de substante care se asimileaza mai bine in forma preparata termic, cum ar fi, de ex., licopenul din rosii.
  •  
    • 765 mesaje
    20 Mai 2004, 12:24
    0 0
    Eu cred ca sunt persoane care se trateaza naturist dar... exista retineri in a spune ca ne hranim in acest fel. De ce? Pai ori nu esti crezut ori se interpreteaza altfel... asa ca...

Eu ma tratez naturist dar e un "naturism" adaptat la necesitatile mele. Adica, "mai sar calul" cateodata.
    Daca vrei sa facem schimb de idei, scrie-mi, intreaba-ma.
  •  
    • 27 mesaje
    26 Mai 2004, 11:48
    0 0
    Draga "habarnam", mi/a placut respunsul tau - prin faptul ca te hrnaseti naturist.
    Eu incerc sa mananc naturist pentru ca sufara de constipatie cronică pe care o am. Am probele mari din aceasta cauza. Doctorul de familie mi/a recomandat sa consum alimentatie cu fibre sau hrana vie, parca a dat ceva rezultate dar, trebuie sa mai treaca ceva timp - sper sa-mi revin, sa duc o viata normala cu matele mele.
    Daca mai ai ceva noutati cu alimentatia naturista - te rog trimite-mi si mie mesaj. Te pupacesc.
  •  
    • 1131 mesaje
    26 Mai 2004, 13:36
    0 0
    Eu asa stiam ca hrana vie se refera la alimentele de origine vegetala netratate termic.
    Eu nu sunt vegetariana, insa incerc din rasputeri sa ma hranesc cat mai sanatos, carne mananc destul de rar, si incerc sa evit pe cat se poate acele E-uri.
    Referitor la naturism, sunt adepta tratamentului de acest fel, si vreau sa va impartasesc bucuria mea pe care am simtit-o cand am descoperit de ceva vreme miraculoasele medicamente pe baza de plante, respectiv, cand le-am incercat si am constatat cat sunt de benefice.
  •  
    • 297 mesaje
    26 Mai 2004, 17:30
    0 0
    Victoria5
    O sa iti trimit un e-mail in cateva minute. Sa imi dai de stire daca il primesti.
  •  
    • 9835 mesaje
    26 Mai 2004, 17:51
    0 0
    victoria, constipatia cronica cedeaza deseori la cura cu polen. Ai incercat-o?
  •  
    • 9835 mesaje
    26 Mai 2004, 17:53
    0 0
    Referitor la dietele astea vegetariene... am tinut si eu vreme de 5 ani minunati in care m-am simtit excelent... dupa in care m-am pomenit ca mi-a crescut colesterolul si ca mi-am dezechilibrat grav flora digestiva. Aviz amatorilor...
  •  
    • 27 mesaje
    27 Mai 2004, 08:24
    0 0
    Nu am incercat cura cu polen si nici n/am stiut ca polenul este buna de asa ceva.
    Cum sunt o adepta a produselor naturiste, cu sigurnata voi incerca daca da roade la intestinele mele.
    Multumesc f.mult.
    Am deosebita placere sa corespndez cu voi.
  •  
    • 9835 mesaje
    27 Mai 2004, 08:46
    0 0
    victoria, trebuie sa iti procuri granulele de polen cele mai simple (ai grija, la Plafar se gasesc si unele "glasate" ca niste bombonele - nu le cumpara!).
    Dimineata, pe stomacul gol, iei o lingura de granule. Tii granulele in gura (eventual le si rontai) pana incep sa se lichefieze. Inghiti treptat. Poti manca dupa o ora.
    Daca efectul laxativ e prea puternic, poti scadea cantitatea de polen la o lingurita (rasa sau cu varf - vezi si tu, te orientezi). Cura dureaza 10-14 zile.
    Avantajul polenului asupra altor laxative este acela ca efectul reglator este de lunga durata, daca nu chiar permanent.

O alta varianta, de care mi-am adus chiar acum aminte, este un medicament facut in intregime din plante: Eucarbon. (30 comprimate - 120.000 lei)
    Ca sa vezi daca ti se potriveste, mergi la:
    http://www.eucarbon.at/Publications/normal/Rumaenisch/Studie.htm
  •  
    • 27 mesaje
    28 Mai 2004, 08:19
    0 0
    draga /habarnam/am citit mesajul tau si te rog sa primesti multumirile mele.Am sa incerc sa urmez sfaturile tale.Daca mai ai ceva nou, te rog mai scrie/mi.
  •  
    • 27 mesaje
    28 Mai 2004, 08:23
    0 0
    draga donna/imobile, merci mult pentru raspuns.Este un sfat f.bun. Polenul este considerat /esenta tineretii/! Cred ca este deosebit de sanatos pentru organism.
  •  
    • 247 mesaje
    28 Mai 2004, 11:29
    0 0
    draga Habarnam, daca ai timp si-ti face placere poti sa ne dai sfaturi in sensul unei alimentatii sanatoase, noi suntem interesate sau eventual sa ne indici ceva