am si eu o nelamurire.ma ajutati?
-
0 0painea neagra e una si aceeasi cu painea graham?

ca am auzit multe depsre astea dar sunt cam nelamurita.stiu ca este mai sanatoasa decat painea alba nu?si nu ingrasa,este adevarat?
-
Daca e vb sa maninci piine de Romania, ca e graham sau neaga, sfatul meu e acelasi : nu minca!
piinea neagra ca si valoare nutritiva e mult superioara oricarei alte piini ptr ca e facuta din faina "whole grain" - adica tot bobul macinat, inclusiv taritele (coaja bobului).
Pb cu piine la Ro e faptul ca e foarte putina faina si prea multi alti aditivi (poti face o piine intrega daca o stringi in pumn sa fie cit un mar
), deci nu mai are nici o valoare nutritiva, ba chiar iti face rau. Daca vrei neaparat sa maninci piine, poti incerca sa-ti faci tu - gasesti multe retete pe net.
Ptr ce anume ti-a recomandat medicul sa maninci piine? -
Daca te "stresezi" putin, iti iei un cuptor pt preparat paine, pui ingredientele necesare in el, si dupa un timp foarte scurt in care poti face orice altceva, ai tu ce paine vrei gata facuta ( fara conservanti, proaspata si cu ce seminte sau adaosuri vrei). Asa macar esti sigura ca mananci ce trebuie...
-
painea graham contine tarate si intr-adevar, e mult mai buna decat cea neagra.in general, produsele f rafinate nu sunt recomandate pt k isi pierd calitatile nutritive (la fel ca si zaharul alb care ar trebui inlocuit cu cel brun, uleiul rafinat, care ar tb inlocuit cu cel extravirgin etc)referitor la ultima intrebare, depinde si cata paine mananci,k daca mananci una intraga, ingrasa kiar daca e graham
atat k grahamul e mult mai satios si vei manca mai putin.