dureri de spate fara leac
-
0 0Dragele mele
am 41 de ani, si de aprox 3 luni ma supara o durere de spate (mijloc, mai exact soldul drept)
am fost la doctor, mi-a facut radiografii la coloana, la sold, mi-a dat tot felul de supozitoare si pastile (antiinflamatoare, ex. pyroxicam), dar raspunsul este 0. a inceput chiar sa mi se duca in joc pe picior. imi este f. bine cand merg, cand stau in picioare si cand stau pe scaun. cand ma ridic insa... e o adevarata tragedie. ma indrept de spate f. greu
recomandati-mi si mie un medic, o policlinica. cred ca am albit inca 10% din acest motiv. -
draga criana,
nu stiu ce diagnostic ti-a pus medicul in urma radiografiilor la coloana, dar dupa cum descrii tu simtomele pare a fi discopatie lombara... de asta simti ca durerea iradiaza pe picior... Asa se manifesta discopatia lombara pentru ca discul intervertebral este tasat intre vertebre si devine mai mic decat cel normal, in urma acestui fapt nervul sciatic poate fi si el tasat de catre vertebre si de asta doare ca naiba si pe picior... Discopatia lombara se intalneste la persoanele care stau prea mult in picioare sau, dimpotriva, stau foarte mult pe scaun sau daca faci un efort brusc (daca ridici greutati... etc.) Cel mai eficace tratament este acupunctura. Poti incerca si produsele Walmark (www.walmark.ro - poti intreba si medicul de acol
(atrostop). Succes si numai bine. Angi. -
asa este criana, eu am discopatie lombara si intr-adevar astea sunt simptomele... Dar mi se pare ciudat ca nu a fost depistata la radiografie...
Mie mi-au descoperit-o cu o simpla "poza" la coloana...Imi pare rau ca suferi (parca ai mai postat tu undeva), dar nu stiu cum putem sa te ajutam noi, daca medicii nu reusesc sa-ti puna un diagnostic. Nu te poti trata "dupa ureche"..
Nici nu stiu ce sa te sfatuiesc... Imi pare tare rau pt. ceea ce ti se intampla... Nu stiu, poate ar trebui sa incerci la niste policlinici cu plata , daca alta solutie nu ai, pana la urma gasesti tu si un medic capabil si cu constiinta...
Multa sanatate! -
daca este intr-adevar discopatie, ajuta:
1. masaj local cu un unguent gen Diclofenac;
2. miscari usoare de gimnastica , aplecari predominant spre partea cu probleme (dreapta parca ai zis).
Stiu asta pentru ca in adolescenta am facut inclusiv gimnastica medicala pentru atenuarea simptomelor...
Cu timpul - daca este intr-adevar DISCOPATIE, durerile te vor lasa. Se fac simtite din cand in cand, la frig, la efort prea mare etc. -
Si eu m-am confruntat cu o problema asemanatoare anul trecut, soacra-mea acuza dureri de sold respectiv picioare aproape ca ajunsese la pareza, medicul a trimis-o la Bucuresti spitalul nr. 9 pentru un examen "R.M.N." acolo i-a spus ca are hernie de disc si s-a operat pe coloana. Acum nu stiu ce ai tu, dar vreau sa precizez ca nu a rezolvat nimic nici cu operatia, mai mult se chinuie acum.
Iti doresc multa sanatate. -
Draga Angelisa, multam mult. adresa mea de mail b20ldj@yahoo.com
intr-adevar, am ajuns la centrul de reumatologie, si acolo mi-a spus doctorul ca as avea o lombosiobalgie (lombosciatica = lombalgie)
mi-a dat un tratament cu celebrex, medeol, myolastan (contine morfina). inca nu l-am luat tratament, dar, sigur il voi lua, ptr ca ma omoara durerile. imi spunea dcotorul ca daca nu trece durerile (dar el e sigur ca vor trece) ma trimite la un RMN.
acum am sa ma duc (sa ma programez) si la o clinica de reflexoterapie. nu-mi place ideea de a lua medicamente, insa, trebuie. oricum, exercitiile de la tine sunt sigura ca imi vor folosi.
multam inca o data -
Daca ai dureri ia refren retard ,iti spun ca eu iau si am ceva mai grav la coloana si imi trece durerea sau fa-ti masaj cu bengay verde .Ar fi bine daca poti sa faci gimnastica sau se te internezi la un centru de reumatologie pentru toate analizele sa nu te doare din alte motive .Iti urez multa sanatate si ai grija de tine
-
Dragele mele, am avut si eu mari probleme cu spatele. M-a suparat citiva ani, dar erau zile cind nu ma puteam da jos din pat. Am incercat toate unguentele de pe piata, medicamente, masaje, fizioterapie, infiltratii, fara nici un rezultat. Singura solutie a fost un maseur care indreapta oasele. E vorba de dl. Butnariu, pe care il gasiti la cabinetul Somavita, tel. 312.06.02. De peste un an, de cind am fost la dlui (o singura data), nu am mai avut nici o problema.